Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Творчий проект ЗРАЗОК.docx
Скачиваний:
53
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.2 Mб
Скачать

2. Розрахунок витрат на оплату праці (Воп):

Оп – умовна оплата праці робітника за 1 годину = 10 грн./год.

Чв – час, витрачений на виготовлення виробу = 14 год.

Воп = Оп × Чв = 10 × 14 = 140 грн.

3. Собівартість виробу (с):

Витрати

Вартість витрат

Матеріальні витрати

111,3

Витрати на оплату праці

140

Разом:

251,3 грн.

4. Визначення величини прибутку (20%):

П= 0,2 × 251,3 = 50,26 грн.

5. Загальна вартість виробу:

З = С + П = 251,3 + 50,26 = 301,56грн.

Висновок: Проводячи розрахунки вартості матеріалів я брав до уваги, що виріб виготовлявся в одиничному екземплярі. При його масовому виготовлені затрати на матеріал дещо знизяться за рахунок оптової їх закупівлі та раціонального розкрою. Але при цьому підвищаться витрати на амортизаційні відрахування, які є мізерними для одного виробу і в одиничному проекті не враховуються.

Окрім того, я вважаю, що слід врахувати те, що при повторному або серійному виробництві час на виготовлення аналогічних виробів знизиться приблизно на 30-40% - а це суттєва економія на заробітній платні.

Проаналізувавши цінову політику подібних виробів, а також враховуючи технічні якості, функціональність та, насамперед, оригінальність мого виробу – я вважаю, що загальна вартість виробу є нормально допустимою.

4.2. Реклама

МИ РОБИМО ТЕ,

ПРО ЩО ІНШІ ТІЛЬКИ ГОВОРЯТЬ!

ФОРМУЛА УСПІХУ

НАШИХ ВИРОБІВ

ОРИГІНАЛЬНІСТЬ

ГАРАНТІЯ ЯКОСТІ

КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ

4.3. Підведення підсумків роботи над творчим проектом

Із кожним разом я все більше переконуюсь у тому, що реалізація творчих проектів приносить мені не тільки насолоду та матеріальні надбання, але й покращує мої практичні вміння та навички. Саме так було і цього разу. В творчий практичній діяльності непомітно сплинув час моєї роботи над виготовленням обраного виробу. І я знову ж таки спіймав себе на думці, що недаремно люди говорять, що якщо тобі подобається те, чим займаєшся, то часу в такому випадку ти не замічаєш і не рахуєш. А тим більше проблема, яку я поставив перед собою на початку виконання проекту, була для мене надзвичайно актуальною! Адже я виготовив ексклюзивний стілець для моєї маленької сестрички. З його допомогою я буду впевнений у тому, що її дозвілля буде цікавим та різноманітним!

Виконуючи проект, мені вдалося врахувати та оптимально поєднати технологічні вимоги до виробу, час, відведенний на його виготовлення, і неохідні знання та вміння.

Здійснивши економічні розрахунки собівартості виготовленого виробу, я дійшов висновку, що мій виріб є конкурентноспроможним та може мати свого споживача за умов його масового виробництва, зокрема на ринку товарів для дітей. Адже він свого роду є ексклюзивним та потрібним для означеної вікової групи малюків.

Відтак, я сподіваюся, що виготовлений стілець виправдає сподівання моїє родини щодо оптимізації життєдіяльності нашої Владочки та стане її справжнім вірним і надійним другом!