Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФК 09-2з 8с / мет.вказ. КР. БС 2011.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
533.5 Кб
Скачать

3. Порядок подання роботи на кафедру для перевірки і рецензування, висновків керівника

Завершена курсова робота підписується студентом на останній сторінці і подається керівникові не пізніше строку, вказаного у завданні.

Після цього ніякі виправлення та доповнення в тексті курсової роботи не дозволяються.

Робота, яка заслуговує попередньої позитивної оцінки, допускається до захисту. Курсова робота після її перевірки та рецензування повертається студенту як мінімум за 3 дні до її захисту. Це робиться для того, щоб надати відповідний час для підготовки до захисту. Якщо робота оцінена рецензентом "незадовільно", то видається інше завдання і встановлюється новий строк для його виконання.

Орієнтиром в підготовці до захисту курсової роботи є відгук наукового керівника, а також зауваження на сторінках у тексті роботи. У відгуку не вказується остаточна оцінка, а надається попередня оцінка у формі висновку: “Робота допускається до захисту” чи “Робота не допускається до захисту”. Остаточна оцінка робиться після захисту роботи.

Якщо робота не допущена до захисту, то студент повинен повністю або частково переробити її у відповідності до вимог, наведених у рецензії та знову подати на перевірку. Змінювати тему курсової роботи забороняється.

Робота не допускається до захисту, якщо вона не має самостійного характеру (наприклад, переписаний відповідний розділ підручника), якщо основні питання не розкриті або викладені схематично, в тексті містяться помилкові положення, а робота оформлена неправильно, текст написано недбало.

Задача рецензії на курсову роботу – не тільки проконтролювати знання студента, але й надати допомогу у вивченні зазначених курсів. На підставі рецензії студент проводить аналіз своєї роботи, з’ясовує, як йому вдалося викласти тему курсової роботи, які побажання виказав рецензент по поглибленню знань з теми, за допомогою якої літератури допрацювати тему.

4. Захист курсової роботи

Захист курсових робіт організовується кафедрою в установлений термін. Комісія враховує якість виконання роботи, її науковий рівень, ступінь самостійного викладу теми, її оформлення, мову та стиль викладу, рецензію наукового керівника, відповіді на запитання з теми під час захисту.

Максимальна кількість балів за виконання та захист курсової роботи –100 балів, в тому числі:

- за якість виконання курсової роботи – 80 балів.

- за захист курсової роботи 20 балів.

Критерії оцінювання якості виконання курсової роботи:

65-80 балів - курсова робота є бездоганною: містить елементи новизни, має практичне значення.

50-64 бали - тема роботи розкрита, але мають місце окремі недоліки непринципового характеру: в теоретичній частині поверхово зроблений аналіз літературних джерел, елементи новизни чітко не подані, недостатньо використані інформаційні матеріали.

33-49 балів - тема роботи в основному розкрита, але мають місце недоліки змістового характеру: нечітко сформульована мета роботи, теоретичний розділ має виражений компілятивний характер, в аналітичній частині є надлишок елементів описовості, заходи і пропозиції, що містяться в третьому розділі, обгрунтовані непереконливо. Є зауваження щодо оформ­лення роботи.

20-32 балів - нечітко сформульована мета роботи, розділи погано пов'язані між собою. Відсутній критичний огляд сучасних літературних джерел. Аналіз виконаний поверхово, пропоновані заходи з аналізу не випливають. Є зауваження щодо оформлення роботи.

0-19 балів - робота до захисту не допускається. Подана керівникові на перевірку або на будь-який подальший етап проходження з порушенням строків, установлених регламентом. Виконана несамостійно. Структура не відповідає вимогам. Відсутнє належне обґрунтування пропонованих заходів.

Захист курсової роботи – це підведення підсумків самостійної роботи студента, набуття і розвиток навичок відстоювання власної позиції з вузлових проблем розвитку бюджетної системи.

У ході короткої доповіді (5-10 хвилин) студентові треба обґрунтувати тему дослідження, його цілі і практичне значення, розкрити зміст теми з викладенням своєї особистої точки зору до питань, що порушені. Захист курсової роботи передбачає і ґрунтовні відповіді на питання, поставлені в рецензії або усно присутніми викладачами і студентами.

Результати захисту суттєво впливають на остаточну оцінку курсової роботи. Якщо студент сумлінно підготувався до захисту, дав вичерпні відповіді на запитання, що надійшли або містяться в рецензії, остаточна оцінка курсової роботи може бути підвищена у порівнянні з попередньою. Відповідно можлива і протилежна ситуація.

Критерії оцінювання захисту курсової роботи:

20 балів - доповідь логічна і коротка, проголошена вільно, зі знанням справи, відповіді на запитання правильні і стислі.

15 балів - доповідь логічна, проголошена вільно, відповіді в основному правильні.

10 бали - доповідь прочитана за текстом, не всі відповіді на запитання правильні або повні.

5 балів - відповіді на запитання неточні або неповні.

Відсутність тієї чи іншої складової знижує оцінку на відповідну кількість балів.

Cтудентам, які одержали незадовільну оцінку за курсову роботу, встановлюється новий строк для її доробки з подальшим захистом.

Остаточна оцінка, отримана під час захисту заноситься в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента. Сама робота здається на кафедру і зберігається в архіві академії. Повторний захист на вищу оцінку не проводиться.