Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФК 09-2з 8с / Бюджетна система Методичні рекомендації для курсової роботи 2012.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
494.59 Кб
Скачать

Розділ 1

ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОГО БОРГУ В УКРАЇНІ

1.1. Економічна сутність державного боргу

Ілюстрації. Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми) слід розміщувати у курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у роботі.

Ілюстрація позначається словом "Рисунок…", яке разом з назвою ілюстрації розміщують після пояснювальних даних, наприклад, "Рисунок 1.1. Складові зведеного бюджету України". Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад "Рисунок 1.2" (другий рисунок першого розділу).

Наприклад:

Рис. 1.2. Видатки бюджету Солонянського району на соціально-культурну сферу у 2009 – 2011 рр., тис. грн.

Таблиці. Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць.

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, в якому вона згадується вперше або на наступній сторінці.

На всі таблиці мають бути посилання в тексті роботи.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу.

Таблиця може мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) і розміщують над таблицею. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці.

Приклад побудови таблиці:

Таблиця (номер) – Назва таблиці

Головка

Боковик (заголовки рядків)

Графи (колонки)

При перенесенні частини таблиці на наступну сторінку допускається заміна її головки або боковиків відповідними номерами арабськими цифрами (як у першій частині таблиці). Слово "Таблиця ___" вказують один раз над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: "Продовження таблиці ___" із зазначенням номера таблиці.

Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки - з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком. Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф указують в однині. Одиниці виміру в окрему графу не виносяться. Вихідні дані та результати розрахунків слід наводити в таблиці з однаковим ступенем точності.

Наприклад:

Таблиця 2.3.

Аналіз видатків бюджету Солонянського району на соціально-культурну сферу у 2009 – 2011 рр., тис. грн.

Рік

Всього

Соціальний захист

Освіта

Охорона здоров’я

Культура

2009

73069,1

19492,8

36290,0

14231,6

3054,7

2010

88692,6

25814,3

42019,0

17176,9

3682,4

2011

103967,7

34770,7

47383,4

17988,9

3824,7

Формули. Формули розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули треба залишити не менше одного вільного рядка.

Формули слід нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули, відокремлених крапкою, наприклад, формула (1.3) - третя формула першого розділу.

Номер формули зазначають на рівні формули в дужках у крайньому правому положенні на рядку.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять до формули, слід наводити безпосередньо під нею у тій послідовності, в якій вони наведені у формулі. Пояснення значення кожного символу слід давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають з абзацу словом "де" без двокрапки.

Приклад.

“Відомо, що

, (1.1)

де - обсяг трансферту для окремого бюджету;

- коефіцієнт вирівнювання;

- розрахунковий обсяг видатків, що враховуються при визначенні трансфертів, для окремого бюджету;

- прогнозний обсяг доходів, що враховуються при визначенні трансфертів, для окремого бюджету.

Формули, що йдуть одна за одною й не розділені текстом, відокремлюють комою.

Додатки. Додатки є важливим засобом збагачення змісту курсової роботи. У вигляді додатків доцільно давати різні матеріали, що доповнюють або ілюструють основний текст. Додатки за своїм характером та змістом повинні стосуватися теми курсової роботи або її окремих часткових питань.Не допускається включати додатки, що не мають безпосереднього відношення до теми курсової роботи.

Додатки розміщуються після роботи на наступних її сторінках у порядку появи посилань у тексті роботи. Кожен додаток починається з нової сторінки, зверху посередині слова містить слово “Додаток”. Додатки слід позначати великими літерами українського алфавіту, за винятком літер Г, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Додаток повинен мати заголовок, надрукований малими літерами з першої великої симетрично тексту сторінки. Він розташовується під словом“Додаток”.