Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФМ 09 / Фінансова стратегія і тактика управління підприємством Ден. 2011.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
871.42 Кб
Скачать

Бібліографічний список

[5], [6], [7], [9], [13], [14], [24]

4. Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

4.1.Методичні рекомендації до виконання та оформлення індивідуальних завдань

Індивідуальні завдання є однією із форм організації навчання, яка має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань. Індивідуальні завдання виконуються студентами самостійно під керівництвом викладачів. В процесі вивчення дисципліни «Фінансова стратегія і тактика управління підприємством» студентам пропонується виконати індивідуальні завдання науково-дослідного характеру у вигляді есе.

Індивідуальне завдання виконується після опрацювання літературних та інших інформаційних джерел по конкретній темі. Студент повинен проаналізувати зібрану інформацію і наприкінці обов’язково зробити висновок про те, що саме є проблемою, яку необхідно вирішити для покращення управління діяльністю підприємства, що з позитивного зарубіжного досвіду можна запозичити і адаптувати до умов України.

Формою контролю індивідуальної роботи студента є захист роботи. Індивідуальна робота – це наукова доповідь на певну тему, що включає критичний огляд наукових та інших джерел теми, або виклад змісту наукової роботи. У роботі необхідно не лише висвітлити відповідну наукову інформацію, а й показати своє ставлення до неї. Індивідуальна робота демонструє ерудицію студентів, його вміння самостійно аналізувати, систематизувати, класифікувати й узагальнювати суттєву наукову інформацію.

Підготовка індивідуальної роботи включає такі етапи: вибір теми, складання плану есе, вивчення наукової та методичної літератури за темою, добір відповідного матеріалу та його обробка, оформлення списку літератури, консультація з викладачем, передача його викладачеві для оцінювання.

Індивідуальне завдання оформлюється у вигляді есе, який містить: титульний аркуш, зміст (обов’язково з номерами сторінок), вступ з описом проблеми, основні питання, висновки, список використаної літератури, додатки.

Робота має бути чітко написана або віддрукована. Також враховується загальний вигляд роботи, оформлення цитат, посилань, бібліографічного списку.

При написанні роботи студент повинен давати посилання на джерело, матеріали, які подаються в есе. Як правило їх зазначають порядковим номером за переліком бібліографічного списку, виділеним двома квадратними дужками.

Для написання есе необхідно використовувати науковий стиль мовлення.

Загальні вимоги до оформлення індивідуальної роботи.

Індивідуальна робота виконується на аркушах білого паперу формату А4 (210 х 297мм.) з одного боку аркуша.

Текст повинен мати поля 4-х боків аркуша:

- верхнє та нижнє не менш 20 мм.; ліве - не менш 30 мм.;

- праве - не менш 15 мм.

Текст на комп'ютері набирається в редакторі MS Word, шрифт тексту Times New Roman, розмір шрифту 14, міжрядковий інтервал 1,5 або написаний від руки з висотою літер і цифр не менш ніж 2,5 мм.

Сторінки нумеруються арабськими цифрами з титульною сторінкою, але на неї номер не проставляється. Нумерація починається з 2-го аркуша знизу по центру, без крапки вкінці, на відстані 10 мм від нижнього краю аркушу.

Оптимальний обсяг есе - 10-15 аркушів.