Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Англійська мова / Англійська мова Збірка завдань Ден. ІІ курс (3 сем.) 2013.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
39.81 Mб
Скачать

Тема 15-16 (51-52 з 1 курсу)

В робочій програмі навчальної дисципліни зазначено:

3 семестр. Організаційний модуль 6. Тема 15 (51 з 1 курсу)

Заняття 51 (2 години). Тема 15 (51) Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. Початкове опрацювання ТЕКСТУ 3 «Починаємо працювати із новими людьми» (№ 9 з початку семестру). Аудіювання, читання, переклад у обговоренні. Письмо.

3 семестр. Організаційний модуль 6. Тема 16 (52 з 1 курсу)

Заняття 52 (2 години). Тема 16 (52) Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. Поглиблене опрацювання ТЕКСТУ 3 «Починаємо працювати із новими людьми» (№ 9 з початку семестру). Мовлення. Мотиваційна пауза: лінгвокультурний матеріал. Дедуктивна граматика “Infinitive”: Ілюзорність активності” 7. appear to do/ to be doing/ to have done /to be done; 8. seem to do/ to be doing/ to have done /to be done; 9. pretend to do/ to be doing/ to have done/to be done.

Підручники:

1. Oxford Advanced Learners Dictionary // 7-th edition. Oxford: Oxford University Press. Impression 2008.

2. Murphy R. English Grammar in Use. Cambridge: Cаmbridge University Press, 1988. 3. Шевелева С.А., Стогов В.Е. Основы экономики и бизнеса: Учеб. пособие – 2-е изд.., перераб. и доп. – М.: ЮНИТИ, 2004.

4. The New Encyclopædia Britannica in 30 volumes / 15 edition. Chicago / London and other: Encyclopædia Britannica, Inc. William Benton Publisher, 1943–1973, Helen Hemingway Benton, Publisher, 1973 – 1974. – 1976.

5.The Encyclopedia Americana. International Edition. Complete thirty volumes. First Published in 1829. – New-York: Americana Corporation, 1972.

6. The New Book of Popular Science /vol. 1-6 // Danbury, Connecticut: Grolier, 1996.– vol. 1 - 464 p.; vol. 2 -522; vol. 3 – 521 p.; vol. 4 – 594 p.; vol. 5 - 498  p.; vol. 6 – 545.

7.Nursery Phymes. − Edinburgh Gate, Harlow:

8. English Dictionary / English-Ukrainian, Ukrainian – English // Під загальною редакцією Вячеслава Бусела. – Київ: Ірпінь , 2012. Longman, 1998.

9. Papa M. Famous British & American Songs and their Cultural Background. − Edinburgh Gate, Harlow: Longman, 1999.

_________________________________________________________

Шановний студенте! Це заняття тобі допоможе:

 зрозуміти, чому важливо вміти висловлюватися англійською мовою на тему «Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. «Починаємо працювати із новими людьми», як це допоможе твоїй країні і може змінити обставини у твоєму житті.

 навчитися, як самостійно працювати за ТЕКСТОМ 3 на тему«Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. «Починаємо працювати із новими людьми».

 відпрацювати вимову, наближену до якісних характеристик мовлення освіченої англомовної людини, за ТЕКСТОМ 3 на тему«Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. «Починаємо працювати із новими людьми».

 навчатися мові і бути задоволеним від процесу і результату.

 шукати повний смисл слів у ТЕКСТІ 3 на тему «Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. «Починаємо працювати із новими людьми».

 пов’язувати власні думки із знанням із англійської граматики про“Infinitive”: Ілюзорність активності7. appear to do/ to be doing/ to have done /to be done; 8. seem to do/ to be doing/ to have done /to be done; 9. pretend to do/ to be doing/ to have done/to be done..

 цінувати можливість слухати мовлення викладача, який надає взірець іншомовного спілкування.

 наблизитися до такої провідної риси в навчання в англомовній реальності, як неможливість нечесної поведінки в освіті: списувань, підказок тощо.

 подолати ніяковість і навчитися не боятися перед слухачами говорити іноземною мовою на тему «Починаємо працювати із новими людьми».

 збирати зернята знань про англійську культуру у ТЕКСТІ 3 на тему «Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. «Починаємо працювати із новими людьми».

 навчатися за ТЕКСТОМ 3 на тему «Починаємо працювати із новими людьми» на манер його первинного опрацювання.

 працювати із ТЕКСТОМ 3 на тему «Починаємо працювати із новими людьми» на манер поглибленого вивчення.

 обов’язково навчитися писати ТЕКСТ 3 «Мовлення, пов’язане із офісною діяльністю. «Починаємо працювати із новими людьми»; підготуватися до словникового диктанту, текстового диктанту та вільного письмового висловлювання на цю тему у своїх 5-7 реченнях.

 чому важливо читати ТЕКСТ 3 на тему «Починаємо працювати із новими людьми» вголос, а при нагоді разом із викладачем.

 не спішити заучувати ТЕКСТ 3 на тему «Починаємо працювати із новими людьми», якщо ти невірно промовляєш слова.

 розпізнавати граматичні форми “Infinitive”: Ілюзорність активності7. appear to do/ to be doing/ to have done /to be done; 8. seem to do/ to be doing/ to have done /to be done; 9. pretend to do/ to be doing/ to have done/to be done в тексті і шукати повний смисл цих граматичних виразів.

NOTE ! Не забувайте прочитувати тексти вголос, краще, якщо до слухачів (друзів, батьків, сусідів в кімнаті).

NOTE ! Не забувайте, що для якісного усного мовлення виконання завдань мовчки себе не виправдовує. Щоб розмовляти, треба включати в собі відповідні механізми: промовляйте навчальний матеріал, краще, якщо звертаючись до когось (друзі, батьки, сусіди в кімнаті тощо).

NOTE ! Важливо висловлювати правдиві думки англійською мовою, коли складаєте власні приклади в реченнях чи текстах, адже вигаданий зміст залишає відчуття ненатуральності змісту, що дуже близько до безтямності у використанні мови. У такому разі може розвинутися шкідлива звичка механічно комбінувати слова для об’єму відповіді (начебто мова іноземна, і викладач має бути вдячним за який завгодно зміст). У такому разі природні мисленнєві процеси студента не поєднуються із англійськими словами: великих результатів у такому навчанні не досягне ні викладач, ні студент.

NOTE ! Не забувайте складати власні приклади із новими словами, але це краще робити в міні-оповіді, принаймні із 3-4 простих речень.

NOTE ! Не забувайте складати власні приклади із новими словами, але це краще робити в міні-оповіді, принаймні із 3-4 простих речень.

NOTE ! Не забувайте складати власні приклади із новими словами, але це краще робити в міні-оповіді, принаймні із 3-4 простих речень.

NOTE ! Не забувайте прописувати та проговорювати вголос нові слова, краще в реченнях, бо існують декілька видів пам’яті, і ви можете на них спиратися. Це тим більш правда, коли знаємо, що для якісного усного мовлення виконання завдань мовчки себе не виправдовує. Щоб розмовляти, треба включати в собі відповідні механізми.

Кінцевий результат аудиторного початкового опрацювання ТЕКСТУ 3 «Починаємо працювати із новими людьми» (№ 9) : Текст має бути прослуханий, прочитаний та перекладений. У слабких групах, опрацьовується лише частина тексту на вибір викладача. Остаточно, в тексті не має залишитися граматичних явищ, які студенти не здатні зрозуміти, із цією метою граматика розкривалася індуктивним чином, тобто від граматичного випадку у тексті, до його розуміння і, надалі, до його вигляду у реченні.

Кінцевий результат аудиторного поглибленого опрацювання ТЕКСТУ 3 «Починаємо працювати із новими людьми» (№ 9 з початку семестру): текст має бути прослуханий, прочитаний та перекладений, частково прописаний та обговорений. Індуктивна граматика, яка розкривається від граматичного випадку у тексті до його смислу і лінгвістичного оформлення, доповнена дедуктивною, «від правила», граматикою щодо форм “Infinitive” за сенсом « Ілюзорність активності”: 7. appear to do/ to be doing/ to have done /to be done; 8. seem to do/ to be doing/ to have done /to be done; 9. pretend to do/ to be doing/ to have done/to be done. Ці правила були відомі за шкільною програмою, але врешті знайшли підвищене практичне застосування в ситуаційних та ігрових фрагментах.

Домашнє завдання викладач визначає як-то: Відпрацювати читання ТЕКСТУ 3 «Починаємо працювати із новими людьми» (№ 9) до якостей публічного мовлення, навчитися писати нові слова, складаючи їх список в зошитах із транскрипцією і наголосом, вміти послідовно і красивою рідню мовою перекладати текст, орієнтуючись на слух за читанням викладача; приготувати питання до викладача про те, що не зрозуміли, або про що хотіли би більш глибокого розуміння. Додатково за рішенням викладача виконуються вправи із Murphy R. English Grammar in Use. Cambridge: Cаmbridge University Press, 1988. на cтор. 115-116.

Домашнє завдання передбачає виконання вправ із підручника із Murphy R. English Grammar in Use. Cambridge: Cаmbridge University Press, 1988. на cтор. 116-117. Самостійне монологічне висловлювання за темою дуже корисне і допомагає зібрати в пам’яті студентів все вивчене за даною темою навколо того змісту, який вони здатні висловити самі. У разі слабкої підготовки висловлювання студентів спираються на допомогу викладача, який підтримує на манер «ми з тобою однієї думки із цієї теми».

NOTE ! Важливо висловлювати правдиві думки англійською мовою, коли складаєте власні приклади в реченнях чи текстах, адже вигаданий зміст залишає відчуття ненатуральності змісту, що дуже близько до безтямності у використанні мови. У такому разі може розвинутися шкідлива звичка механічно комбінувати слова для об’єму відповіді (начебто мова іноземна, і викладач має бути вдячним за який завгодно зміст). У такому разі природні мисленнєві процеси студента не поєднуються із англійськими словами: великих результатів у такому навчанні не досягне ні викладач, ні студент.

Cеместр 3.Організаційний модуль 6