Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗО_МОТ / Spitsina_N.,Shabelnik_Metod_vkaz.doc
Скачиваний:
72
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
8.95 Mб
Скачать

Методичні вказівки.

  1. Ви можете використовувати замість кнопок на панелях інструментів поєднання клавіш. Встановіть режим відображення відповідних поєднань в контекстних підказках до клавіш: Сервис – Настройка – Параметры – Включить в подсказки сочетания клавиш (включіть прапорець).

  2. Відключіть функцію Делать первые буквы предложения прописными: Сервис – Автозамена – Делать первые буквы предложения прописными. Дана функція може стояти на заваді у випадку, якщо в тексті є крапки, що не закінчують речення.

  3. Встановіть автоматичну перевірку орфографії: Сервис – Параметри – Правописание – Автоматически проверять орфографію (прапорець) та Не выделять слова с ошибками (зняти прапорець)

Завдання 4. Встановіть параметри збереження файлів: заборонити «швидке» збереження, настроїти функцію автозбереження.

Методичні вказівки.

  1. Забороніть «швидке» збереження файлів: Сервис – Параметры – Сохранение – Разрешить быстрое сохранение (зняти прапорець). Дана функція прискорює збереження документа (зберігаються тільки останні зміни), але це збільшує його розмір і уповільнює інші операції з документом.

  2. Настройте функцію автозбереження за допомогою лічильника: Сервис – Параметры – Сохранение – Автосохранение каждые 10 хвилин. Вказана функція дозволяє відновити дані, не збережені командами Сохранить і Сохранить как..., у разі виникнення нештатних ситуацій.

Завдання 5. Настройте параметри автозаміни. Відключіть запит на підтвердження зміни шаблону «Обычный».

Методичні вказівки.

  1. Тимчасово відключить функцію автозаміни при введенні інформації: Сервис – Автозамена – Заменять при вводе (зняти прапорець).

  2. Включіть автоматичну заміну «прямих» лапок парними: Сервис – Автозамена – Автоформат – Заменять «прямые» кавычки парними (прапорець). Дана функція використовується при введенні російськомовних текстів.

  3. Включіть запит на підтвердження зміни шаблону «Обычный»: Сервис – Параметры – Сохранение – Запрос на сохранение шаблона Normal.dot. Шаблон «Обычный» є першоосновою для всієї решти шаблонів (вони створюються на його базі і успадковують його властивості). Ця функція попереджає випадкову зміну шаблону.

Завдання 6. Настройте параметри сторінки створеного документа.

Методичні вказівки.

  1. Відкрийте діалогове вікно Параметры страницы: Файл – Параметры страницы.

  2. На вкладці Размер бумаги виберіть в списку пункт Размер бумаги А4 (210х297 мм). У разі використання нестандартного формату вибирають пункт Другой і за допомогою кнопок лічильників Ширина і Высота задають його параметри.

  3. Задайте орієнтацію паперу (Книжная или Альбомная ) - Книжная.

  4. На вкладці Поля задайте розміри полів: Левое - 2,5 см; Правое - 1,5 см; Верхнее - 2 см; Нижнее - 2 см.

  5. Для нижнього поля задайте інтервал від краю до колонтитулу 1,2 см (у нижньому колонтитулі розміщуватиметься номер друкарської сторінки).

  6. Якщо передбачається двосторонній друк (парні сторінки друкуються на оборотній стороні непарних сторінок), Поля зеркальные ( включіть прапорець), а потім скиньте цей прапорець.

Завдання 7. Наберіть текст заяви, приведеної нижче.

Соседние файлы в папке ЗО_МОТ