Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Desktop / 4 / 4розділ.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
14.26 Mб
Скачать

4.3.10 Каскадні схеми із з’єднанням інверторів через фази

навантаження

При використанні трифазного двигуна змінного струму з незв'язаними обмотками статора при 6 виводах і двох кабелях знаходять використання схеми БАІН з двох АІН, підключених, відповідно, до вхідних і вихідних затисків (рис.4.139). До їх переваг відносяться розподіл потужності між АІН і можливість використання в них ключів на удвічі меншу напругу. При цьому можна виділити два варіанти схем: АІН мають загальне джерело постійного струму ДПС (рис.4.139,а); АІН мають незалежні ізольовані ДПС (рис.4.139,б).

Слід зазначити, що варіанти БАІН із загальним ДПС і з ізольованими ДПС мають різні можливості для формування вихідної напруги на навантаженні. Для цього скористаємося схемами заміщення, приведеними на рис.4.140,а (з ізольованими ДПС) і рис.4.140,б (із загальним ДПС), де ЕДС Еi відповідають рівню напруги джерела, до якого підключено вивід обмотки.

При загальному ДПС негативні затиски джерел сполучені і напруга на фазі навантаження (а):

.

Для дворівневого АІН отримуємо: U, 0, -U, що відповідає трьом рівням. Використання АІН із загальним ДПС в плані підвищення якості напруги uФ не має сенсу, а лише для розподілу струмів ключів в АІН.

При ізольованих ДПС скористаємося методом вузлової напруги. Напруга між вузлами 1, 2:

(у - провідність фази навантаження).

Напруга на фазі навантаження .

При цьому для дворівневих АІН значення напруги на фазі навантаження складутьuФ={4U/3, 3U/3, 2U/3, U/3, 0, -U/3, -2U/3, -3U/3, -4U/3}, що відповідає N=9. Отже маємо таку ж картину, як і при використанні трирівневого АІН.

Соседние файлы в папке 4