Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет по практике.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
69.51 Кб
Скачать

Ознаки залежності від соціальних мереж.

Постійна тяга до інтернету, щоб подивитися – а не надіслав чи хто-небудь повідомлення. Навіть якщо ви точно знаєте, що ніхто не повинен був нічого прислати – вас все одно тягне перевірити це. А ще гірше, якщо ви постійно перебуваєте на зв'язку і не виходьте з інтернету навіть вночі, щоб завжди бути в курсі чого-небудь цікавенького.

Багато часу проводите в соціальних мережах. Можливо, що заходячи в соціальні мережі, ви обіцяєте собі, що спонукаєте там пару хвилин. Але ця обіцянка рідко вдається виконати. Ви навіть можете не помітити, як замість двох хвилин просидите в соціальній мережі половину дня. Вас постійно тягне десятки разів подивитися інформацію про своїх друзів в надії на отримання дози нової інформації – може хтось змінив статус, аватарку, або написав на стіні щось цікаве, або додав до себе цікаве відео.

Ви реалізуєте за допомогою своєї сторіночки – постійно оновлюєте статуси, викладаєте нові фотографії, діліться всім, що відбувається у вашому житті зі своїми друзями. Навіть в реальному житті ви починаєте фотографуватися для того, щоб викласти фотографії на соціальному ресурсі. Ви відстежуєте інформацію про те, хто і коли відвідував вашу сторінку – для вас це стає важливим.

Ви спілкуєтеся з друзями тільки через соціальну мережу. І вже складно пригадати час, коли ви особисто зустрічалися з ними.

Вам подобається пограти в різні додатки, які є в соціальній мережі. Цей процес затягує вас і одночасно відволікає від домашніх справ. Для вас важливо стає підвищити свій рівень і пройти в грі як можна далі, і опинитися на першому місці.

Якщо всі ознаки притаманні і вам, то значить, ви потрапили під добровільну залежність від соціальної мережі. Але не варто зневірятися. Завжди можна від цієї залежності позбавитися. Для цього просто потрібно сказати собі – «Стоп» і перестати часто або зовсім використовувати соціальні мережі.

Як впоратися з залежністю від соціальних мереж.

Обмежте час перебування у соціальній мережі. Щоб не забути про обмеження – можете поставити будильник. І коли він продзвенить, ви повинні відразу ж вийти з соціальної мережі. Краще витратити вільний час на виконання незавершених справ, або провести його з близькими людьми, друзями. Щоб менше було спокуси знову зайти в соціальну мережу – відключіть повідомлення, які приходять від соціальної мережі на вашу пошту.

Прагніть почастіше особисто зустрічатися з друзями. Краще дзвоніть частіше їм на телефон, ніж залишайте повідомлення в соціальній мережі. Запрошуйте їх до себе в гості, ходіть з ними в затишні містечка, де можна добре відпочити і провести час. Живе спілкування набагато краще віртуального спілкування.

Займайтеся спортом і проводите час на свіжому повітрі. Фізичні вправи відвернуть вас від інтернету, і вони позитивно позначаться на вашому здоров'ї та позитивному настрої.

Замість безглуздого проведення часу в соціальному ресурсі, краще займіться чимось для вас корисним. Наприклад, читайте книги і підвищуйте свої знання. Якщо ви хочете змінити життя на краще, то краще зайнятися своїм навчанням – це дозволить піднятися вам по кар'єрних сходах вище.

Реальний світ на багато цікавіше світу віртуального. І якщо ви пощезайте з соціальної мережі, то мало хто це помітять. Краще насолоджуватися життям тут і зараз. А насолоджуватися у віртуальному світі життя тут і зараз практично неможливо – ви ж не можете бути одночасно в двох місцях. Ви існуєте в реальному світі, а не у віртуальному.

Ваше життя стане набагато краще, успішніше і барвисто, якщо ви їй приділіть свою увагу, а на соціальні мережі практично не залишите часу. Ну, якщо і користуватися ними – то дуже невеликий проміжок часу в день.

В інтернеті час можна провести і з користю. Наприклад, якщо у вас немає роботи, то її можна знайти в інтернеті (читати статтю – Як шукати роботу в інтернеті?). Також соціальні мережі можна використовувати для пошуку роботи – шукати вільні вакансії в групах, повідомляти друзям про те, що ви перебуваєте в пошуках роботи і можливо вони вам щось запропонують.