Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Погрібняк А. ТЕ02-10.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.69 Mб
Скачать

3 Охорона праці

Дана випускна робота бакалавра присвячена розрахунку секційної,в умовах діючого ПАТ «Інтерпайп НТЗ», тому в даному розділі розглянуті основні шкідливі і небезпечні виробничі фактори .

Державна політика в області охорони роботи, закріплена Законом України «Про охорону праці» (стаття 4), базується на пріоритеті життя і здоров’я працівників [3].

Трубопрокатний цех №4 ОАО "НТЗ" один з найбільших у світовій практиці цехів по виробництву труб. Масштаби виробництва і різнотипність сортаменту зажадали оснащення цеху складним технологічним і енергетичним устаткуванням. Експлуатація такого устаткування обумовлює необхідність створення безпечних, нешкідливих і комфортних умов праці для персоналу цеху.

Тема моєї випускноï роботи бакалавра «Теплотехнічний розрахунок секційної печі», тому у цьому розділі я буду розглядати ділянку прокатного цеху – зону секційної печі, приміщення цеху одноповерхове.

3.1 Аналіз умов праці на ділянці секційної печі

Шкідливими та небезпечними виробничими чинниками на ділянці секційної печі №1 в ТПЦ-4 є наявність: шуму, запиленості, тепла та теплового випромінювання, електричного струму, недостатньої освітленості.

Джерелом шуму є працююче устаткування, заготовка, що рухається. В результаті того, що шум вільно поширюється з одного прольоту в іншій, створюється шумова обстановка змішаного, стабільного і частково пульсуючого шумового фону і імпульсивних шумів різної інтенсивності і спектрального складу.

В цій зоні допускається знаходження адміністративно-побутових споруд, складів, пунктів харчування. Обов’язкове озеленення санітарно-захисної зони. Зелене насадження добре поглинає шум.

Робота у прокатному цеху відноситься до категорії середньої ваги (II б), тому що енерговитрати згідно з ДСН 3.3.6.042-99, знаходяться в межах 232 - 293 Вт [4] .

У зоні секційної печі потенційно небезпечними та шкідливими виробничими чинниками, згідно ГОСТ 12.0.003-74 [5], являються: відхилення параметрів мікроклімату від допустимих значень, загазованість, запиленість, розжарений метал, підвищена вибухонебезпечність, можливість поразки електричним струмом, можливість травмування рухомими частинами машин і механізмів, вантажопідйомними машинами і пристосуваннями, а також високий рівень шуму.

Показниками, що характеризують мікроклімат, є: температура і відносна вологість повітря, швидкість руху повітря, інтенсивність теплового випромінювання.

Оптимальні показники мікроклімату поширюються на всю робочу зону, допустимі показники встановлюються диференційовано для постійних і непостійних робочих місць. Допустимі і фактичні показники температури, відносній вологості, швидкості руху повітря і інтенсивності теплового випромінювання в робочій зоні виробничого приміщення для постійних робочих місць (ДСН 3.3.6.042-99[4]) приведені в таблиці 3.1.

Таблиця 3.1 – Параметри мікроклімату на робочих місцях ділянки секційної печі ТПЦ №4

Період року

Температура повітря в цеху, оС

Відносна вологість повітря, %

Швидкість руху повітря, м/с

Значення

Допустимі

Фактичні

Допустимі

Фактичні

Допустимі

Фактичні

Теплий

≤ 28

30

40-60

49-50

0,2 – 0,5

2,17

Холодний

15 – 21

18

40-60

47-53

0,4

1,04

Згідно ДСН 3.3.6.037-99 [4] рівень звуку на постійних робочих місцях у виробничих приміщеннях і на території підприємства не перевищує 80 дБ (А), тоді як фактичне значення шуму на ділянці кільцевої печі перевищує 100 дБ (А).

Небезпечним чинником є просочування газу з газопроводів, газової ар­матури, внаслідок якого можуть виникнути отруєння обслуговуючого персоналу. Гази можуть прориватися і при вибиванні їх через затвори. Природний газ вельми токсичний у зв'язку з високим вмістом СО. При вдиханні повітря з вмістом 0,3-0,5% СО протягом короткого часу виникають отруєння із смертельним наслідком, при вмісті 0,15-0,2% СО в повітрі виникають важкі отруєння, якщо протягом 2-х годин людина вдихала повітря з таким вмістом СО.

СО відноситься до речовин 4-го класу небезпеки, гранично допустима його концентрація в повітрі, згідно ГОСТ 12.1.005.88 [6], складає 20 мг/м³. Легкі отруєння виникають при вдиханні протягом декількох годин повітря з 0,14-0,15% СО.

При нагріві злитків в нагрівальній печі в повітрі виділяється пил, що містить окисли заліза з домішками окислів марганцю до 3% (згідно ГОСТ 12.1.005.88 [6] і відноситься до 3 класу – помірно небезпечні).

Вміст шкідливих речовин представлені в таблиці 3.2.

Таблиця 3.2 - Вміст шкідливих речовин

Шкідлива речовина

Фактична концентрація, мг/м³

ГДК, мг/м³

Клас небезпеки

Пил, що містить окисли заліза з домішками окислів марганцю до 3%

13-40

6

3

СО

6

20

4

Концентрація пилу на робочих місцях знаходиться в межах від 13 мг/м³ до 40 мг/м³. Найбільша концентрація пилу була виявлена на ділянці робочої зони нагрівальних печей - 40 мг/м³, що перевищує ГДК в 6,6рази.

До небезпечних фізичних чинників в трубному виробництві відносяться труба і трубна заготівка в процесі їх обробки. Травмування можливе при необережному дотику до краю труби із задиркою. Також небезпеку представляє нагрітий метал, оскільки непередбачений контакт з ним може викликати опіки і травми.

Різні транспортні пристроїв прокатному цеху створюють потенційну небезпеку механічних поразок. Найбільш небезпечними є частини агрегатів, що обертаються (валки, ролики). Велику небезпеку представляє робота з підйомно-транспортними засобами із-за можливості обриву вантажу.

У цеху знаходиться велика кількість електричних приладів, електродвигунів, а також металоконструкцій, які можуть знаходитися під напругою. По небезпеці поразки електричним струмом ділянка секційної печі відноситься до приміщень з особливою небезпекою, оскільки характеризується наявністю в них наступних умов, що створюють підвищену небезпеку: струмопровідних полів (металевих, залізобетонних, цегельних); високої температури (жаркі приміщення), близьке розташування металевих конструкцій і електроустаткування.

Дія струму може викликати опіки і травми, а також електротравми і електричний удар. Для людини смертельно небезпечний струм – 0,1 А і вище.

Згідно ДБН В.25-28-2006 [7] робота на ділянці секційних нагрівальних печей ТПЦ-4 відноситься до VIІ розряду зорового навантаження, оскільки робота пов'язана з обробкою матеріалів, що світяться, і виробів.

Величина освітлення робочих місць ділянки складає 200 лк при загальному освітленні. Найменше нормоване значення коефіцієнта природньої освітленості – 0,7 %.

3.2 Виробнича санітарія та гігієна праці

Проаналізувавши у попередньому пункті шкідливі і небезпечні виробничі чинники.

Для видалення надлишків явного тепла використовується загальнообмінна вентиляція (аерація) відповідно до . СНиП 2.04.05-91 [8]. Віконні прорізи в стінах будинку забезпечують необхідний приплив свіжого повітря.

Для зменшення шкідливого впливу шуму в цеху передбачене:

- розміщення посад керування в звукоізольованих кабінах;

- зменшення шуму обертових вузлів устаткування, раціональний режим роботи устаткування,

- планово попереджувальний ремонт;

- застосування для виготовлення деталей і вузлів, що піддаються ударним навантаженням.

Для зниження запиленості пропонується дрібнодисперсне розпилення води, у межах, що допускаються технологічним процесом.

Для зменшення загазованості необхідна ретельна герметизація устаткування, особливо печей і газопроводів. Герметичність кладки печі, особливо по швах.

Для створення безпечних умов роботи з електричними установками існує ряд захисних пристосувань:огородження і блокування,засоби, що ізолюють робітника від землі,застережливі написи і плакати,сигналізація, пристрої, які створюють захисне заземлення.

Для висвітлення вертикальних площин, ділянок машин і механізмів, недоступних для загального висвітлення, а також для посилення освітленості окремих робочих поверхонь застосовують місцеве висвітлення. Для нього використовують світильники з непросвічуючими відбивачами, із захисним кутом не менш 30˚ згідно з ДБН В.2.5-28-2006 [7].

При огляді і змащенні устаткування, регулюванні валків і калібрів, перевірці розмірів металу, що прокочується, і інших роботах застосовуються переносні світильники з напругою 12 В.

3.3 Техніка безпеки

На підприємствах передбачаються наступні види інструктажів:

а) увідний - проводить інженер по охороні праці з усіма робітниками, які тільки-но вступили на роботу, з практикантами та командированими з метою дати загальне уявлення правил техніки безпеки, пожежноï безпеки;

б) первинний на робочому місці - проводить курівник підрозділу, майстер або інший робітник, назначений керівником з робітниками, які тільки-но вступили на роботу, яких перевели з інших підрозділів та командированими. Мета - познайомити зі специфікою конкретного виробництва, із шкідливими та небезпечними чинниками виробничих факторів, з роботою устаткування;

в) повторний (плановий,періодичний) - проводиться відділом праці 1 раз в 6 місяців, а на виробництвах з підвищеною небезпекою 1 раз в квартал. Мета – перевірка знань по охороні праці, підвищення кваліфікаціï;

г) позаплановий - проводиться при зміні технологіï або впровадженні нового устаткування, при порушенні правил техніки безпеки;

д) цільовий - проводиться при виконанні робот по наряду допуску або перед виконанням разових робіт не зв’язаних з основним фахом.

З метою недопущення травматизму, раціонального та безпечного виконання робіт проводять наступні заходи:

  • механізація і автоматизація виробництва, що полегшує фізичні навантаження;

  • безпечне розташування устаткування, яке передбачає достатню площу проходів та проїздів (відстань між устаткуванням повинна складати 1,7 м, а між рядами устаткування передбачені проходи шириною 2,7 м);

  • поблизу агрегату знаходиться керівний пункт управління , що полегшує роботу з об’єктом;

  • у всіх місцях виїзду транспорту з цеху встановити світлові знаки, швидкість виїзду обмежити до 3 км/год.

Для забезпечення захисту людей від випадкового торкання до струмоведучих частин використовують захисні огородження, безпечне розташування та ізоляцію струмоведучих частин, використання малих напруг, блокувальні пристрої, електричний розподіл мереж, попереджувальну сигналізацію та знаки безпеки, подвійну або підсилену ізоляцію, контроль ізоляції, засоби індивідуального захисту. Захист від поразки при торканні до металевих неструмовідних частин, що можуть опинитися під напругою внаслідок руйнування ізоляції, здійснюється захисним заземленням, зануленням, захисним вимиканням. Особливу увагу необхідно приділити забезпеченню швидкого вимикання електричних пристроїв в разі аварії або нещасного випадку.

Для попередження травмування персоналу механізмами, що рухаються встановлюють огородження, захисні кожухи на обертових частинах устаткування, забезпечують зручний доступу до всіх механізмів для їхнього обслуговування й ремонту, фарбують устаткування, що підвищує увагу до найнебезпечніших місць.

3.4 Пожежна профілактика

Виробничий процес в цеху (на ділянці, у відділенні) по пожежовибухонебезпеці, згідно НАПБ Б.03.002-2007 [9]відноситься до категорії «Г», оскільки обробці піддаються негорючі матеріали в розжареному стані.

Робочий майданчик секційної печі,згідно з ПУЕ та НПАОП 40.1-1.32-01 [10] по вибуховій небезпеці відноситься до класу В – 1а, оскільки утворення вибухонебезпечної суміші горючих газів з повітрям можливо лише в результаті аварії або несправності.

Будівля цеху побудована з негорючих матеріалів (металоконструкцій, цеглини, залізобетону, стекла і так далі) і, згідно ДБН В.1.1-7-2002, має II міру вогнестійкості [11].

Джерелом виникнення пожежі можуть бути:

- газоповітряні вибухонебезпечні суміші;

- масло, при попаданні в нього іскри або відкритого вогню;

- електроустаткування - при короткому замиканні;

- самозагоряння промасленого дрантя або інших предметів.

Газорятівні служби здійснюють постійний контроль за станом газопроводів, газових засувок.

Небезпека виникнення пожежі на ділянці нагрівальної печі може бути зменшена в результаті вживання наступних заходів: оснащенням систем управління електроустаткуванням автоматами максимального струмового захисту; обмеженням кількості паливно-мастильних матеріалів добовою потребою (останні ГСМ зберігаються на складі, спеціально обладнаному в протипожежному відношенні);головні двигуни електроприводів оснащені системою замкнутої примусової вентиляції з очищенням повітря від щіткового пилу і охолоджуванням його; трансформаторні кіоски винесені за межі виробничого приміщення; маслопідвали обладнані системою припливно-витяжної вентиляції, що видаляє пари масла і що зменшує їх концентрацію в повітрі; електроустаткування і освітлення маслопідвалів виконане в іскро-вибухобезпечному виконанні; промаслене дрантя після використання збирається в металеві ящики з герметичними кришками, а в кінці зміни вивозиться з цеху і спалюється в спеціально відведеному місці; статистичний заряд відводиться в землю по мережі заземлення.

Для гасіння пожеж водою використовується пожежний водопровід, об'єднаний з виробничим. На його мережі вприміщенні цеху встановлені пожежні крани з брезентовими рукавами і відведеннями. Для доступу на дах будівлі використовуються пожежні сходи, укріплені на стінках.

Системи автоматичного гасіння пожежі і сигналізації нормативами, що діють, не передбачаються.

У частині «Охорона праці» розглянуто шкідливі і небезпечні фактори на ділянці термообробки труб.

ВИСНОВОК

У даній роботі розглянуто - ділянку термообробки труб трубопрокатного цеха №4 «Інтерпайп НТЗ, характеристику секційних печей, процес нагріву металу та методи математичного моделювання процесів, що протікають в печі

В основній частині. на основі створеної математичної моделі був виконаний повірочний розрахунок секційної печі. В результаті було визначено витрату палива по зонам печі і температуру металу в процесі нагріву.

Результати розрахунків показали, що метал нагрівається згідно з технологічною інструкцією, при цьому витрата палива складає:

І зона – 196,291 м3/год;

ІІ зона – 178,562 м3/год;

ІІІ зона – 36,726 м3/год;

IVзона – 15,201 м3/год.

Загальна витрата палива 426,781 м3/год.

У частині «Охорона праці» розглянуто шкідливі і небезпечні фактори на ділянці термообробки труб.

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ

  1. Свинолобов Н.П., Бровкин В.Л. Печи черной металлургии: Учебное пособие для вузов. – Днепропетровск: Пороги, 2002. – 154 с

  2. Губинский В.И., ЛУ Чжун – У. Теория пламенніх печей. – М.: Машиностроение, 1995. – 256 с.

  3. Закон України ″Про охорону праці″. Верховна Рада України;  Закон  вiд 14.10.1992  № 2694-XII – К.: Основа, 1993.

  4. ДСН 3.3.6.042-99. "Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень". – К.: Держстандарт, 1999.

  5. ГОСТ 12.0.003-74 Система стандартов безопасности труда. Опасные и вредные производственные факторы. Классификация.

  6. ГОСТ 12.1.005-88 ССБТ. "Воздух рабочей зоны.Общие санитарно-гигиенические требования". − М.: Изд-во стандартов, 1990.

  7. ДБН В.25-28-2006. "Природне і штучне освітлення". – К.: Мінбуд. України, 2006.

  8. СНиП 2.04.05-91*У. "Отопление, вентиляция и кондиционирование". Издание неофициальное, Киев. : КиевЗНИИЭП, 1996.

  9. НАПБ Б.03.002-2007. Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою. – К.: Укр. НДІПБ, 2007.

  10. НПАОП 40.1-1.32-01. ″Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок″. – К.: Держгірпромнагляд України, 2001.

  11. ДБН В.1.1.7-2002. Захист від пожежі. Пожежна безпека об′єктів будівництва. − К.: Держбуд України, 2003.

Додаток А

1 Поверочный расчет секционной печи

2

3 Исходные данные

4 dнар = .219 м - наружный диаметр трубы

5 s = .01 м - толщина стенки трубы

6 dвн = .199 м - внутренний диаметр трубы

7 l = 6 м - длина трубы

8 Размеры секции и тамбура

9 Lcек= 1.62

10 Lтамб= .49

11 Dсек= .928

12 Dтамб= .49

13 Z = 20 - количество секций

14 Температура печи по зонам

15 Зона печи I II III IV

16 tпеч, C 1120 1140 950 910

17 P= 12 - производительность, т/ч

18 k1 = 2

19 tн = 20

20 Cм = 700

21 Lj = 30

22 Ro = 7800

23 mu1 = 3.832 Jo(1)= -.4

24 mu2 = 7.016 Jo(2)= .3

26 Расчет горения топлива

27 CH4 89.9 n= 1.05

28 C2H6 3.1

29 C3H8 .9

30 C4H10 .4

31 CO2 .3

32 O2 .2

33 N2 5.2

34 Qн= 35357.1-теплота сгорания топлива

35 L0= 9.407143 - теоретический расход воздуха

36 Ln= 9.8775-действительный расход воздуха

37 Vco2= 1.007

38 Vh2o= 1.947

39 Vn2= 7.855225

40 Vo2= .098775

41 Vд= 10.908

42 Состав продуктов горения в %

43 %CO2= 9.231757

44 %H2O= 17.84928

45 %N2= 72.01343

46 %O2= .9055281

47

48 Расчет теплообмена

49 Расчет выполняется отдельно для секций и отдельно для тамбура

50 Целью расчета является определение приведенных коэфициентов излучения,

51 отнесенного к температуре печи и к температуре газа

52 Исходными данными для расчета являются:

53 dтр= .219

54 Eм=Eкл= .8

55 Расчет

56 Fсек= 5.361417

57 Vсек= 1.095723

58 Sэф.с= .7357390

59 Fтамб= .7542964

60 Fм.с= 1.114574

61 Fм.т= .3371243

62 Cпеч.с= 4.354932

63 Cпеч.т= 4.163807

65 Расчет нагрева метлла

66 Секционная печь состоит из 4 зон и 20 секций (на зону - 5 секций)

68 Определение расчетного (эквивалентного) размера нагреваемого тела

69 Fт = 4.128053 м2 - поверхность нагреваемого тела

70 Vт = .0393956 м3 - объем нагреваемого тела

71 Mтр= 307.2855 51.21424 3.333333 .0650861

72 R = .0190868 м - рассчетный размер эквивалентного тела

74 Рассчет нагрева металла в I секции

75 tг = 1369.471 задаемся

76 Kг = .9141091

77 Eг = .1665090

78 Cгкм= 2.222853

79 1. TAUс = 24.89012 c

80 2. dFo = .3753974

81 3. qн = 161607.5

82 4. tпечн= 1115.626

83 5. qcp'= 161416.8

84 6. Sп = .0010995

85 7. Sц = -.002749

86 8. tпк = 122.7226

87 9. qк = 161226.2

88 10. tпечк 1116.410

89 11. qcp 161416.8

90 12. tцк = 71.57151

91 13. tмк = 97.10473

92 12. dtк = 51.15113

93 Рассчет нагрева металла в тамбуре

94 tпеч= 867.9880

95 1. TAUт= 7.528494

96 2. dFo = .1135461

97 3. qн = 69548.07

98 4. qcp'= 69563.17

99 5. Sп = .0517192

100 6. Sц = -.127526

101 7. tпк = 119.7632

102 8. qк = 69578.28

103 9. qcp = 69563.17

104 10. tцк = 92.43213

105 11. tмк = 107.1977

106 12. dtк = 27.33102

107 Рассчет по интервалам нагрева

108 параметры для секции параметры для тамбура

109 Cпеч.с= 4.354932 Cпеч.т= 4.163807

110 TAUс = 24.89012 TUAт= 7.528494

111 dFo = .3753974 dFo = .1135461

112 Sп = .0010995 Sп = .0517192

113 Sц = -.002749 Sц = -.127526

114 Параметры нагрева

115 tг tпеч qcp' tп tм tц dt q qcp Qпрп

116 1369.471 1115.626 20 20 20 0 161607.5

117 1369.471 1116.410 161416.8 122.7226 97.10473 71.57151 51.15113 161226.2 161416.8 20.84049

118 867.9880 начало тамбура 1 69548.07

119 867.9880 69563.17 119.7632 107.1977 92.43213 27.33102 69578.28 1.943233

120 1369.471 1116.377 начало секции 2 161242.3

121 1369.471 1117.742 160909.3 208.5274 182.9599 157.4319 51.09548 160576.2 160909.3 20.88136

122 890.4384 начало тамбура 2 74050.81

123 890.4384 74066.01 206.8855 193.6808 178.3888 28.49670 74081.19 74066.00 2.025782

124 1369.471 1117.709 начало секции 3 160592.4

125 1369.471 1120.010 160029.0 294.5080 269.0790 243.6870 50.82102 159465.6 160029.0 20.95101

126 913.6345 начало тамбура 3 78238.90

127 913.6345 78243.77 294.1886 280.4023 264.6503 29.53829 78248.62 78243.76 2.112495

128 1369.471 1119.999 начало секции 4 159470.8

129 1369.471 1123.552 158595.5 380.3791 355.1765 330.0083 50.37076 157720.2 158595.5 21.05997

130 937.7586 начало тамбура 4 81890.52

131 937.7586 81869.06 381.3023 367.0223 350.8982 30.40412 81847.54 81869.03 2.204210

132 1369.471 1123.598 начало секции 5 157697.2

133 1369.471 1128.712 156425.2 465.6798 440.8206 415.9934 49.68636 155153.1 156425.2 21.21917

134 962.9543 начало тамбура 5 84765.88

135 962.9543 84697.13 467.7216 453.0738 436.7018 31.01983 84628.24 84697.06 2.301667

136 1350.709 1113.467 начало секции 6 147813.6

137 1350.709 1120.182 146176.7 545.2699 522.0366 498.8289 46.44107 144539.7 146176.6 20.95629

138 976.4538 начало тамбура 6 82810.76

139 976.4538 82676.96 548.1867 533.9947 518.2760 29.91068 82543.17 82676.96 2.354584

140 1350.709 1120.472 начало секции 7 144396.9

141 1350.709 1129.080 142262.2 623.7972 601.1864 578.6009 45.19636 140127.5 142262.2 21.23054

142 1002.760 начало тамбура 7 83365.62

143 1002.760 83147.53 627.4070 613.2123 597.5966 29.81043 82929.36 83147.49 2.459107

144 1350.709 1129.545 начало секции 8 139894.6

145 1350.709 1140.010 137243.4 699.8737 678.0595 656.2681 43.60557 134592.2 137243.4 21.56945

146 1029.976 начало тамбура 8 82714.48

147 1029.976 82397.53 703.9813 689.9759 674.6519 29.32947 82080.53 82397.51 2.569205

148 1350.709 1140.670 начало секции 9 134253.7

149 1350.709 1152.858 131086.5 772.7698 751.9333 731.1171 41.65265 127919.1 131086.4 21.97076

150 1057.836 начало тамбура 9 80812.93

151 1057.836 80390.60 777.1767 763.5584 748.7213 28.45542 79968.16 80390.54 2.683966

152 1350.709 1153.713 начало секции 10 127468.1

153 1350.709 1167.343 123822.0 841.7783 822.0956 802.4310 39.34727 120175.9 123822.0 22.42700

154 1085.952 начало тамбура 10 77701.05

155 1085.952 77176.72 846.2960 833.2553 819.0929 27.20307 76652.30 77176.67 2.801896

156 1010.704 938.5380 начало секции 11 25473.81

157 1010.704 939.5201 25315.09 848.8344 844.7868 840.7077 8.126745 25156.23 25315.02 15.71520

158 916.8487 начало тамбура 11 17507.39

159 916.8487 17349.89 850.1722 847.2778 844.1856 5.986607 17192.24 17349.81 2.124624

160 1010.704 940.0394 начало секции 12 24987.99

161 1010.704 944.9132 24193.25 862.5816 858.7354 854.8920 7.689600 23398.52 24193.26 15.86263

162 924.3303 начало тамбура 12 16333.80

163 924.3303 16187.29 863.7817 861.0756 858.1770 5.604705 16040.65 16187.22 2.152965

164 1010.704 945.3899 начало секции 13 23242.02

165 1010.704 950.0100 22478.90 875.2906 871.7169 868.1458 7.144873 21715.77 22478.90 16.00248

166 931.3301 начало тамбура 13 15200.47

167 931.3301 15059.00 876.4110 873.8940 871.1985 5.212476 14917.53 15059.00 2.179617

168 1010.704 950.4644 начало секции 14 21564.72

169 1010.704 954.8284 20835.11 887.0695 883.7571 880.4471 6.622465 20105.47 20835.10 16.13514

170 937.8887 начало тамбура 14 14107.79

171 937.8887 13972.10 888.1120 885.7770 883.2769 4.835056 13836.36 13972.08 2.204708

172 1010.704 955.2592 начало секции 15 19960.57

173 1010.704 959.3640 19266.40 897.9606 894.8975 891.8366 6.123905 18572.25 19266.41 16.26042

174 944.0131 начало тамбура 15 13060.64

175 944.0131 12931.24 898.9277 896.7669 894.4538 4.473930 12801.70 12931.17 2.228243

176 918.0056 908.7809 начало секции 16 2797.658

177 918.0056 908.5747 2828.564 898.4957 898.0419 897.5821 .9135560 2859.448 2828.553 14.87995

178 906.0550 начало тамбура 16 2043.870

179 906.0550 2021.096 898.6664 898.3309 897.9750 .6914435 1998.151 2021.010 2.084002

180 918.0056 908.6562 начало секции 17 2835.041

181 918.0056 909.3229 2735.100 900.0620 899.6272 899.1926 .8693824 2635.091 2735.066 14.89993

182 907.0077 начало тамбура 17 1970.483

183 907.0077 1906.099 900.2195 899.9027 899.5660 .6535008 1841.655 1906.069 2.087575

184 918.0056 909.3982 начало секции 18 2612.483

185 918.0056 910.0099 2520.577 901.4975 901.0968 900.6962 .8012564 2428.680 2520.581 14.91829

186 907.8818 начало тамбура 18 1816.571

187 907.8818 1757.141 901.6428 901.3507 901.0404 .6023977 1697.642 1757.106 2.090855

188 918.0056 910.0795 начало секции 19 2407.750

189 918.0056 910.6443 2322.765 902.8204 902.4511 902.0820 .7383755 2237.789 2322.770 14.93524

190 908.6883 начало тамбура 19 1674.163

191 908.6883 1619.330 902.9543 902.6852 902.3991 .5551452 1564.433 1619.298 2.093884

192 918.0056 910.7085 начало секции 20 2218.434

193 918.0056 911.2297 2139.988 904.0392 903.6989 903.3589 .6802739 2061.351 2139.892 14.95090

194 909.4321 начало тамбура 20 1542.479

195 909.4321 1491.908 904.1625 903.9146 903.6511 .5114618 1441.277 1491.878 2.096678

196 412.4655

197 Результаты расчета нагрева металла

198 Lрп, м tпеч tм dt q TAY, мин

199 0 1115.626 20 0 161607.5 н 0

200 1.62 1116.410 97.10473 51.15113 161226.2 1c .4148354

201 2.11 867.9880 107.1977 27.33102 69578.28 1т .5403103

202 3.73 1117.742 182.9599 51.09548 160576.2 2c .9551456

203 4.22 890.4384 193.6808 28.49670 74081.19 2т 1.080621

204 5.84 1120.010 269.0790 50.82102 159465.6 3c 1.495456

205 6.33 913.6345 280.4023 29.53829 78248.62 3т 1.620931

206 7.95 1123.552 355.1765 50.37076 157720.2 4c 2.035766

207 8.44 937.7586 367.0223 30.40412 81847.54 4т 2.161241

208 10.06 1128.712 440.8206 49.68636 155153.1 5c 2.576076

209 10.55 962.9543 453.0738 31.01983 84628.24 5т 2.701551

210 12.17 1120.182 522.0366 46.44107 144539.7 6c 3.116387

211 12.66 976.4538 533.9947 29.91068 82543.17 6т 3.241862

212 14.28 1129.080 601.1864 45.19636 140127.5 7c 3.656697

213 14.77 1002.760 613.2123 29.81043 82929.36 7т 3.782172

214 16.39 1140.010 678.0595 43.60557 134592.2 8c 4.197007

215 16.88 1029.976 689.9759 29.32947 82080.53 8т 4.322482

216 18.5 1152.858 751.9333 41.65265 127919.1 9c 4.737318

217 18.99 1057.836 763.5584 28.45542 79968.16 9т 4.862792

218 20.61 1167.343 822.0956 39.34727 120175.9 10c 5.277628

219 21.1 1085.952 833.2553 27.20307 76652.30 10т 5.403103

220 22.72 939.5201 844.7868 8.126745 25156.23 11c 5.817938

221 23.21 916.8487 847.2778 5.986607 17192.24 11т 5.943413

222 24.83 944.9132 858.7354 7.689600 23398.52 12c 6.358248

223 25.32 924.3303 861.0756 5.604705 16040.65 12т 6.483723

224 26.94 950.0100 871.7169 7.144873 21715.77 13с 6.898559

225 27.43 931.3301 873.8940 5.212476 14917.53 13т 7.024033

226 29.05 954.8284 883.7571 6.622465 20105.47 14с 7.438869

227 29.54 937.8887 885.7770 4.835056 13836.36 14т 7.564344

228 31.16 959.3640 894.8975 6.123905 18572.25 15с 7.979179

229 31.65 944.0131 896.7669 4.473930 12801.70 15т 8.104654

230 33.27 908.5747 898.0419 .9135560 2859.448 16с 8.519489

231 33.76 906.0550 898.3309 .6914435 1998.151 16т 8.644964

232 35.38 909.3229 899.6272 .8693824 2635.09117с 9.059800

233 35.87 907.0077 899.9027 .6535008 1841.65517т 9.185275

234 37.49 910.0099 901.0968 .8012564 2428.68018с 9.600110

235 37.98 907.8818 901.3507 .6023977 1697.64218т 9.725585

236 39.6 910.6443 902.4511 .7383755 2237.789 19с 10.14042

237 40.09 908.6883 902.6852 .5551452 1564.433 19т 10.26590

238 41.71 911.2297 903.6989 .6802739 2061.351 20с 10.68073

239 42.2 909.4321 903.9146 .5114618 1441.277 20т 10.80621

244 Тепловой баланс определения расхода топлива по зонам

245 Зона печи

246 Cд 1.5 rв .2

247 I II III IV

248 tпеч, C 1120 1140 950 910

249 Qпрп, кВт 115.5394 121.0228 90.86604 85.03731 412.4655

250 Qм, кВт 1010.505 887.0902 148.1939 16.67785 2062.467 2062.467

251 Qух, кДж/м3 18325.44 18652.68 15543.9 14889.42 18100.60

252 tв 281.9244 281.9244 281.9244 281.9244 281.9244

253 Qфв 3620.121 3620.121 3620.121 3620.121 3620.121

254 КИТ .5840915 .5748362 .6627614 .6812720

255 B, м3/с .0545253 .0496008 .0102017 .0042227 .1185505

256 B, м3/ч 426.7817 196.2911 178.5628 36.72615 15.20166 426.7817

257 Тепловой баланс

258 кВт % кВт %

259 Qхт 4191.601 90.71221 Qм 2062.467 44.63473

260 Qфв 429.1671 9.287786 Qпрп 412.4655 8.926341

261 Qух 2145.835 46.43893

263 Сумма 4620.768 100 4620.768 100