Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

attachments (2) / Визначення ропс

.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
29.43 Кб
Скачать

Визначення рівня механізації операцій (Рм)

Кількість операцій

Механізовано Ам

Вручну Вм

Всього Ʃ

Контрольно-облікова

-

4

4

Транспортна

2

-

2

Переміщення

4

-

4

Вантажна

4

-

4

Допоміжна

2

2

4

Установка - знімання

2

-

2

Складування

-

2

2

Всього

14

8

24


Рм = Ам/ Ʃ *100 % = (14/ 24) * 100 = 58%

Визначення ступеня механізації праці (См)

Кількість працівників задіяних в операціях

Механізовано Вм

Вручну Вр

Всього Ʃ

Контрольно-облікова

-

7

7

Транспортна

306

-

306

Переміщення

52

-

52

Вантажна

291

-

291

Допоміжна

-

320

320

Установка - знімання

2

-

2

Складування

-

3

3

Всього

651

330

981



См = Вм/ Ʃ *100 % =(651/ 981)*100 = 66.4%

РОЗДІЛ 9. ПЕРЕЛІК ТРАНСПОРТНИХ ДОКУМЕНТІВ НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖУ У ЗМІШАНОМУ

АВТОМОБІЛЬНО-МОРСЬКОМУ СПОЛУЧЕННІ

Документи, потрібні для перевезення вантажу у контейнерах, поділяються на декілька груп:

  1. Морські документи:

  • договір морського перевезення вантажу, а саме рейсовий чартер (під перевезення вантажу виділяється все судно);

За договором морського перевезення вантажу перевізник або фрахтівник зобов'язується перевезти доручений йому відправником вантаж з порту відправлення в порт призначення і видати його уповноваженій на одержання вантажу особі (одержувачу), а відправник або фрахтувальник зобов'язується сплатити за перевезення встановлену плату (фрахт).

Ча́ртер — договір між судновласником і фрахтувальником на оренду судна або його частини на певний рейс або термін. Поняття фрахтування судна ділиться на фрахтування на рейс, рейсовий чартер (договір перевезення вантажу), або фрахтування на час (тайм-чартер) — який в свою чергу є договором майнового найму судна.

  • документи на вантаж, які вимагаються портовими, митними, санітарними та іншими адміністративними правилами;

  • декларацію про вантаж.

  1. Автомобільний транспорт:

  • товарно-транспортна накладна.

Товарно-транспортна накладна (ТТН) — це основний документ на вантаж, що повинен оформлятися при здійсненні вантажних автоперевезень. Одночасно з цим ТТН виступає первинним документом бухгалтерського обліку.

  1. Інші документи, що не мають відношення до вантажу, але потрібні для проходження митного та інших адміністративних контролів:

3,1) для морського транспорту:

  • Генеральна декларація - документ, який містить у собі інформацію щодо власника повітряного судна або виконавця рейсу, переліку членів екіпажу, кількості пасажирів, а також реєстраційного номера повітряного судна або його військового знака, номера рейсу, дати виконання рейсу, аеропортів відправлення, проміжних посадок, прибуття тощо.;

  • суднова роль;

  • декларація про особисті речі екіпажу судна;

  • список запасу споживання;

  • довідка капітана судна про наявність на борту судна наркотичних засобів, зброї та боєприпасів;

  • довідка про наявність у судновій касі валюти;

3.2) для автомобільного транспорту:

  • -товарно-транспортна накладна.

3.3) а також супровідні документи:

  • (Invoice) Рахунок-фактура — це документ, який виписує постачальник (виконавець) на кожну поставку товару (надану послугу, виконану роботу). Саме на підставі цього документа проводиться відрахування по ПДВ.;

  • пакувальний лист (специфікація) - документ, який заповнюється іноземним експедитором і містить у собі узагальнену інформацію (кількість місць, вага, вартість в євро та інше) про товари, що входять до складу консолідованого вантажу.;

  • Зовнішньоторговельний контрак - Це основний комерційний документ зовнішньоторговельної операції, що свідчить про досягнуту угоду між сторонами.

Предметом зовнішньоторговельного контракту можуть бути купівля-продаж товару, виконання підрядних робіт, оренда, ліцензування, надання права на продаж, консигнація і ін. Розрахунки за поставки товарів і надання послуг по зовнішньоторговельному контракту можуть здійснюватися в іноземній, міжнародній, національній валюті і на безвалютній основі.

Висновок

В даній курсовій роботі розглядалася технологія перевезення вказаного вантажу обсягом 5550 тонн, від заданої країни Відправника – Япония (Fukuyana) до країни Одержувача –Україна (місто Київ). Доставка включає змішані перевезення, оскільки задіяні: морський та автомобільний види транспорту. В місцях перевалок відбувається перевантаження вантажу з одного виду транспорту на інший.

В пункті завантаження вантаж подається до транспортування у справній тарі, відповідно запакований та замаркований (з обов’язковим указанням маніпуляційних знаків попередження, коду та контрольної цифри) . Перевозитись вантаж повинен відповідно до правил перевезення вантажу.

За даними контейнера – було розраховано кількість ящиків, які ввійдуть до нього. Сформовано вантажне місце і представлено його схематично. Описано послідовність виконання операцій при здійснені перевезень у змішаному сполученні. Розрахoвано час виконання НРР і необхідну кількості технічних засобів для їх обслуговування. Отже, в даному випадку необхідно 275 автомобілі для перевезення 275 контейнерів типорозміру 1АА та 1СС – для забезпечення безперебійної роботи крану.

Розраховано тривалість виконання рейсу судна з порту А (Fukuyama) в порт В (Маріуполь), вона склала 23.19 доби. Представлено на карті маршрут руху судна.

Розроблено розвізний маршрут для організації перевезення дрібних партій вантажу (до пункту призначення) автомобільним транспортом..

На карті представлено маршрут руху ТЗ до Вантажоодержувача автомобільним транспортом.

Відповідно до виконання різноманітних операцій щодо організації перевезення склали транспортно-технологічну схему перевезення вантажів у змішаному сполученні.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

1. Наказ МТУ N363 від 14.10.97 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні».

http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1036.99.5&nobreak=1

2. Міністерство шляхів сполучень СРСР. Правила перевезення вантажів від 21.09.65.

3. Кодекс торгівельного мореплавства України.

4. Правила перевезення контейнерів морським транспортом. http://www.issa.ru/nppg/sea/

5. Прейскурант 13-01-02 «Тарифи на перевезення вантажів автомобільним транспортом».УтверждѐнПостановлениемГосударственногокомитетаУкраинской ССР по ценам. Приложение №2. Номенклатура и классификация грузив, перевози міх автомобільнім транспортом. 1989 г.http://www.bestpravo.ru/ussr/data01/tex11383.htm

6. М.Ф. Дмитриченко, Л.Ю.Яцківський, С.В.Ширяєва, В.З.Докуніхін. Основи теорії транспортних процесів і систем. Навчальний посібник для ВНЗ. - К.: Видавничий Дім "Слово", 2009. –336с.

7. Є.К. Вільковський, І.І.Кельман, О.О.Бакуліч. Вантажознавство (вантажі, правила перевезень, рухомий склад) - 2-е вид., перероблене і доповнене. - Львів: "Інтелект-Захід", 2007, - 497 с.

8. Контейнеры. Серия: Информация для потребителейтранспортных услуг. Выпуск 9. СПб. Информационный центр "ВЫБОР". 2001. - 192 с.

9. Средства транспортировки грузов. Справочник. Серия: Информация для потребителей транспортных услуг. Выпуск 6. Изданиевторое, дополненое и переработаное. СПб. Информационный центр "ВЫБОР". 2001. - 312 с.

10. Снопков В.И. Технология перевозки грузов морем: Учебник для вузов. 3-е изд., перераб. и доп. - С. Петербург: АНО НПО "Мир и Семья", 2001 г. 560 с. илл.

11. Грузовыеавтомобильные перевозки / Воркут А.И. – 2-е изд., перераб. и доп. – К.: Вища шк.. Головноеузд-во, 1986. – 447 с.

12. Прейскурант № 13-01-01 Тарифы на перевозку грузов и другие услуги, выполняемыеавтомобильным .

13. ГОСТ 14192-96Маркировка грузов.

14. ГОСТ Р 52524-2005 (ISO 6346:1995) Контейнеры грузовые. Кодирование, идентификация и маркировка.

15. ISO 3166-88 "Коды для представления названий стран"

16. Международный реєстр контейнеровладельцев. Префиксы контейнеров. ВІС-коды. (http://www.import40.ru/logistika/prefiksy-oboznacheniya-konteynerov.html)

17. Упаковка грузив: Справочник /Н.В.Акимов, Н.Н. Андронова, Н.М. Гаврюшин и др.. – М.:Транспорт, 1992. – 380 с.

18. Транспортная тара: СправочникА.И. Телегин,Ю.А. Балберов, Н.И. Денисов, В.Н. Брянцев. – М.:Транспорт, 1989. – 216 с.

19. Перелік національних стандартів (gos4.nau.edu.ua).

20. http://sea-distances.com/index.htm

21. http://www.znaimo.com.ua/Судно#link31

35

Соседние файлы в папке attachments (2)