Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бух облик 03-12-2015_23-29-36 / Методичка 2.doc
Скачиваний:
100
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
664.58 Кб
Скачать

Тема 2. Бухгалтерський баланс

Балансовий метод відображення й узагальнення інформації. Поняття про бухгалтерський баланс, його значення і використан­ня в управлінні.Побудова балансу. Актив і пасив. Статті балансу, їх групуван­ня й оцінка. Рівність підсумків (валюти) балансу.Зміни в балансі, зумовлені господарськими операціями. Типи господарських операцій.

Тема 3. Документація та інвентаризація

Поняття про документацію і бухгалтерські документи як носії економічної інформації. Визначення первинного документа.Документація як складова частина методу бухгалтерського обліку.Класифікація документів, їх структура, вимоги до складання. Порядок приймання, перевірки й обробки документів. Матеріаль­ні носії інформації. Інвентаризація як спосіб первинного спостереження і докумен­тування фактів господарської діяльності, контролю за збережен­ням власності (капіталу) і уточнення показників поточного бух­галтерського обліку. Значення інвентаризації. Види інвентаризацій. Порядок про­ведення інвентаризацій, виведення та відображення їх результа­тів у бухгалтерському обліку.

Тема 4. Рахунки і подвійний запис

Поняття про рахунки, їх призначення і будова. Дебет і кредит рахунків.Активні, пасивні й активно-пасивні рахунки.Подвійний запис господарських операцій на рахунках бухгал­терського обліку, його суть і контрольне значення. Кореспонден­ція рахунків, бухгалтерські записи (проводки). Порядок записів на рахунках, поняття залишків (сальдо) та оборотів. Порядок ви­ведення сальдо на рахунках.Рахунки синтетичного й аналітичного обліку. Поняття про субра­хунки. Взаємозв'язок рахунків синтетичного та аналітичного обліку. Узагальнення даних поточного обліку. Оборотні відомості, їх види, порядок складання та контрольне значення. Взаємозв'язок між рахунками й балансом.План рахунків, його суть, будова, значення. Економічна та структурна класифікація рахунків бухгалтерського обліку.

Тема 5. Облікові регістри і форми бухгалтерського обліку

Поняття про форми бухгалтерського обліку. їх суть та історич­ний розвиток. Сучасні форми бухгалтерського обліку, що використовуються в Україні: спрощена, меморіально-ордерна, журнально-ордерна, автоматизована. Облікові регістри, їх класифікація та значення в бухгалтерсь­кому обліку. Способи виявлення і виправлення помилок у бухгалтерському обліку. Поняття про документооборот, його зумовленість формами бухгалтерського обліку. Автоматизація бухгалтерського обліку при сучасному рівні ЕОМ. Удосконалення бухгалтерського обліку в умовах викорис­тання ПЕОМ і перспективи його подальшого розвитку. Створен­ня довідкової бази та використання звітів АФО (відео - та маши­нограм) для здійснення облікових, звітних та управлінських дій.

Розподіл годин за видами занять

Тема

Денна форма навчання

Заочна форма навчання

Усього годин

У тому числі

Усього годин

У тому числі

Лекції

Практичні заняття

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Лекції

Практичні заняття

Тема1. Господарський облік, його суть, предмет і метод

13

6

2

1

4

2,5

2,0

0,5

Тема 2. Бухгалтерський баланс

11

4

2

1

4

2,5

2,0

0,5

Тема 3.Документація та інвентаризація

7

2

2

1

2

1,5

1

0,5

Тема 4. Рахунки і подвійний запис

13

6

4

1

2

2,5

2

0,5

Тема 5. Облікові регістри і форми бухгалтерського обліку.

6,5

2

2

0,5

2

1

1

-

КОНСПЕКТИВНИЙ ВИКЛАД ТЕМИ

Соседние файлы в папке бух облик 03-12-2015_23-29-36