Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Л8.Пар.оц.Напр.роз.сист.жив.диз.впорск.бенз..doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
4.54 Mб
Скачать

Іі. Система живлення дизелів Особливості робочого циклу дизеля

У дизельному двигуні робоча суміш готується усередині циліндру, тому на процес сумішоутворення іде дуже мало часу (0.001 с), тобто в 10 – 12 разів менше, ніж в карбюраторному двигуні.

Процеси сумішоутворення і горіння в дизелях відбуваються майже одночасно.

Для того, щоб паливо швидше і повніше згоріло, необхідне тонке і однорідне розпилення палива (Розпилювання палива – процес роздрібнення палива, яке подається форсункою в камеру згорання, на дрібні частки. Чим менший діаметр крапель, тим швидше вони прогріються і приготуються до самозгорання.) , достатня дальнобійність струмини палива,  (Під дальнобійністю розуміють глибину проникнення кінця струменя  в середовище стисненого повітря за визначений проміжок часу. Паливо повинно встигати згоріти за той час, поки його струмінь, пройшовши простір камери згорання, ледь досягне протилежних стінок камери.)рівномірний розподіл часток палива і  (Рівномірний розподіл часток палива в камері згорання забезпечується певною формою камери згорання і конструкцією форсунки.) і організований рух повітря в камері згорання.

Для повного і швидкого згоряння палива кількість повітря, що подається в циліндр, повинна перевищувати теоретично необхідну. При роботі карбюраторного двигуна у режимі середніх навантажень на 1 кг пального витрачається 15 - 16.5 кг повітря, то при роботі дизельного двигуна у цьому ж режимі на 1 кг палива витрачається 18 – 24 кг повітря.

Великий надлишок повітря забезпечує повне згоряння палива.

У процесі горіння суміші можна виділити три періоди:

1. Затримку самозаймання, коли паливо входить в контакт з гарячим повітрям, нагрівається і випаровується: чим довше продовжується цей період, тим жорсткіше працює двигун.

2. Швидке горіння: за час затримки самозаймання в циліндр подається значна кількість палива, тому якщо здійснюється швидке горіння, то воно супроводжується інтенсивним виділенням теплоти і різким підвищенням тиску (надто різке підвищення тиску небажане, так як в цьому випадку з’являється стук і швидше зношуються деталі двигуна).

3. Уповільнене згоряння: під дією високих температур і тисків паливо підготовлюється до згорання і поступово згорає по мірі подачі його насос-форсункою.

Ступінь стискання дизелів значно вищий ніж карбюраторних двигунів, тому дизельні двигуни економічніші.

З другого боку, збільшення ступеня стиску викликає збільшення тиску спалаху, що призводить до збільшення маси деталей, обмеження числа обертів і збільшення механічних втрат.

Високі ступені стиску вдалось отримати тому, що стискається повітря і немає загрози виникнення детонації і передчасного спалаху.

Рис. 9. Система живлення дизельного двигуна КАМАЗ-740:

Напрями розвитку систем живлення дизеля:

  1. За способом подачі палива під тиском до форсунки:

  • Безпосередньо від насоса (насосів) високого тиску продовжує удосконалюватись;

  • насос-форсунки знаходять все більше застосування;

- Від акумуляторів палива гідравлічних або пневматичних знаходить широке використання.

  1. За способом керування:

  • Механічне поступається більш прогресивному автоматичному електронному:

  • Електричне теж удосконалюється шляхом встановлення автоматичного електронного;

  • Електронне найбільш прогресивне;

  1. За типом палива: проводяться роботи по використанню газу;

Останнім часом системи живлення обладнуються автоматичними електронними системами керування, наддування повітря, охолодження палива, що повертається у паливний бак і повітря наддування .

Система живлення дизеля “Common Rail

Рис. 10. Система живлення дизельного двигуна “Common Rail”:

  1. – вимірювач витрат палива; 2 – центральний блок керування ECU;

3– паливний насос високого тиску; 4 – акумулятор високого тиску;

5– форсунки; 6– датчик частоти обертів колінчатого вала; 7– датчик температури охолоджуючої рідини; 8– паливний фільтр; 9– датчик положення педалі подачі палива;

Система впорскування палива Bosch «Common Rail» (акумуляторна паливна система) прямого впорскування палива (Dl) забезпечує більш високу гнучкість при адаптації, тиск впорскування палива до 1400 бар, зміну впорскування при запуску, можливість контрольного, головного та пізнього впорскування; відповідність тиску впорскування режиму роботи двигуна.