Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Knizhka_maza_faka 1.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
5.46 Mб
Скачать

Сучасність

В селі добувають природний газ. На території села також розміщено три механічні кар'єри. Вони виробляють вапно, бутовий камінь, щебінь, пісок, холодний асфальт, гравій, мармурову крошку, грубоколоту шашку, вапняковий камінь. У Пасічній є також 2 лісництва (Пасічнянське і Бухтівецьке), які входять до Надвірнянського лісокомбінату. Гора Бзовач, височить над селом висотою 975 м. Територія Пасічної переважно розміщена по красивих хребтах Карпат. Пасічна межує з селами Пнів і Зелена. Село поділено на участки (Постоята, Розтока, Підкливи, Поле, Козарки, Майдан, Штат Нижні Нафти і Верхні Нафти, Криминоса та інші).

У селі є загально-освітня школа I-III ступенів та 5 шкіл I ступеня, 2 клуби, 3 бібліотеки, лікарська амбулаторія, фельдшерсько-акушерський пункт, здоровпункт, філія зв'язку, 3 цвинтарі, 2 НТС, ДКС Битків-Бабчинське, цех по видобутку нафти і газу, свиноферма. Село газифіковане, вуличного освітлення не має.

На території села зареєстровані три греко-католицькі церкви: УГКЦ «Святої Параскевії», о. Олег Гуляк, УГКЦ «Петра і Павла», о. Олег Гуляк, УГКЦ «Пресвятої Трійці» (Постоята), о. Олег Гуляк.

Село Перері́сль

Перері́сль – селоНадвірнянського районуІвано-Франківської області.

Основні дані

Засноване

1424

Населення

2430

Площа

17.81 км²

Густота населення

136.44 осіб/км²

Поштовий індекс

78420

Загальні відомості

Село, центр сільської Ради, розташоване за 9 км від районного центру. Через село проходить автомобільна дорога Івано-Франківськ — Надвірна.Перша письмова згадка про село належить до 1485 року.

Діти навчаються у загальноосвітній школі I-III ступенів. Селяни користуються бібліотекою, будинком культури, до їх послуг дитячий садок «Золота рибка», дитячі ясла, лікарська амбулаторія. Село газофіковане, вуличного освітлення не має.

На території Перерісля зберігся могильниккультури карпатських курганів.

Село Пнів

Пнів – село Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Основні дані

Засноване

1482

Населення

4620

Площа

25.36 км²

Густота населення

182.18 осіб/км²

Поштовий індекс

78431

Село, центр сільської Ради, розташоване вздовж шосе Надвірна—Бистриця, за 2 км від районного центру. З північного заходу село омиває річка Бистриця Надвірнянська. До складу сільради входять села Білозорина, Мозолівка.

Через Пнів проходять газопроводи Битків—Надвірна, Битків—Чернівці, нафтопровід та високовольтна лінія.

У селі є загальноосвітня школа I-III ступенів, дитячий садок «Дюймовочка», будинок культури, бібліотека, фельдшерсько-акушерський пункт, ощадкаса. Село газофіковане, має часткове вуличне освітлення.

Вперше згадується Пнів в історичних джерелах 1482 року.

В другій половині XVI ст. тут збудовано Пнівський замок. Відомі напади селян на замок у 1621 та в 1648 pp., коли ним оволоділи повстанці Семена Височана. Руїни замку збереглися до наших днів

Село Посто́ята

Посто́ята – село Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Основні дані

Засноване

1560

Населення

710

Площа

4 км²

Густота населення

177.5 осіб/км²

В селі є загальноосвітня школа I ступеня, бібліотека, торгівельне підприємство. Село газофіковане.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]