Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРактика.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
71.29 Кб
Скачать

1.3. Вивчення асортименту послуг підприємства туризму і готельно-ресторанного бізнесу готелю «Гетьман» та виділення інноваційних технологій у цьому асортименті

Готель «Гетьман» пропонує середнього рівня комфорт, сервіс та затишок для гостей. В готелі функціонує 94 номери, а саме:

  • 6 одномісних

  • 69 двомісних номерів

  • 1 одномісний номер класу «Люкс»

  • 8 двомісних номерів класу «Люкс»

У кожному номері вигоди (гаряча і холодна вода цілодобово), телефон, телевізор, у люксах – ванна. Готель надає такі види основних та додаткових послуг: послуги розміщення, послуги харчування, окрім того, додаткові послуги (їх умовно можна поділити на безкоштовні та платні).

Для прикладу, одномісний номер – це затишний однокімнатний номер витриманий у діловому стилі. У номері є півтораспальне ліжко, телевізор з кабельним ТБ, телефон, холодильник, журнальний столик, санвузол з душовою кабінкою, шафа для одягу. У вартість номера входить сніданок.  Ціна за добу проживання складає 340 грн. 

А ось одномісний номер класу «Люкс» - це просторий двокімнатний номер у готелі у Львові  після ремонту з прихожою, спальною та ванною кімнатами. У номері: двоспальне ліжко, м'яка частина, телевізор з кабельним ТБ, телефон, холодильник, гардероб, санвузол з ванною. У вартість номера входить сніданок. Ціна за добу проживання: 530 грн. 

Послуги проживання в готелі «Гетьман» можна забронювати в онлайн режимі, на Інтернет сторінці готелю, вказавши дату приїзду і виїзду, кількість та категорію номеру, а також кількість осіб, які планують заїхати.

Незалежно від функціональних характеристик, будь-яке готельне підприємство повинно ставити перед собою головну мету - упродовж усього терміну перебування в ньому гостей наблизити умови проживання клієнта до домашніх, створити умови для ефективної роботи, відпочинку, розваг. Додаткові і супутні послуги також є важливими у забезпеченні доходів готелів.

Аналіз цінової пропозиції основних та додаткових послуг готелю «Гетьман» показав, що устаткування номерів відповідає встановленим нормам і стандартам, а в номерах є все необхідне для комфортного проживання туристів.

Як вже зазначалось, в готелі «Гетьман» крім основних послуг розміщення та харчування, надається ряд додаткових платних послуг, зокрема, прання та прасування одягу, дрібний ремонт, платна автостоянка, перукарські послуги, стоматологічні послуги, а також послуги автостоянки, що круглодобово охороняється.

В готелі «Гетьман» для проведення конференцій та симпозіумів відкрито:

  • актовий зал на 300 місць

  • зал для проведення фуршетів та презентацій на 80 місць

  • навчальна аудиторія на 50 місць

  • зал засідань №1 на 60 місць

  • зал засідань №2 на 45 місць

Також можна замовити в ресторані готелю «Гетьман» обід чи вечерю, фуршет, каво-перерви для обслуговування конференцій. 

Окрім того, в готелі розміщений ресторан на 150 місць, де клієнти можуть скуштувати традиційні та оригінальні страви. Урочисту подію можна відсвяткувати у затишному банкетному залі на 30 місць. Бар пропонує широкий вибір алкогольних та прохолодних напоїв.  Послуги в ресторанному господарстві готелю «Гетьман» надаються на досить високому професійному рівні.

Про якість послуг готелю «Гетьман» можна судити із результатів проведеного незалежного дослідження рівня сервісу рецепції в готелях Львова, яке проводилось в грудні місяці 2012 року методом таємного покупця на замовлення бізнес-клубу «Клуб Ділових Людей». Дослідження проводилось під керівництвом бізнес-тренера Наталії Карпової, експерта маркетингових досліджень. Згідно цих досліджень, готель «Гетьман» поміж готелів групи «2 та 3 зірки» (загальна кількість готельних підприємств - 36) в загальному рейтингу отримав 82,4% (середній показник складав 75,87%).

Оцінювання якості послуг проводилось за 5 наступними напрямками:

  • швидкість дозвону до адміністрації готелю – 83% - середній рівень;

  • перше враження від спілкування – 50% - є найвищим поряд із 15 іншими закладами готельного типу;

  • повнота одержання інформації – 83% - середній показник;

  • надання точної, корисної та вичерпної інформації – 100%;

  • увага до потреб клієнта, вміння вирішити проблеми – 100%;

  • задоволення послугами та кінцевим результатом – 78% - середній результат.

Отож, дане маркетингове дослідження показало, що готель «Гетьман» дотримується єдиних корпоративних стандартів обслуговування. В готелі ефективно працює система контролю за якістю послуг та отриманням стандартів обслуговування.

Окрім того, як показав аналіз, в готелі «Гетьман» працює система постійного підвищення кваліфікації працівників, розвитку та навчання обслуговуючого персоналу.

Проаналізувавши асортимент основних і додаткових послуг готелю, можна зробити висновок, що номерний фонд готелю «Гетьман» відповідає нормам та стандартам сучасної вітчизняної готельної галузі, а послуги є високої якості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]