Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
25.6 Кб
Скачать

Завдання варіант 1 (в ответах д.б. ссылка на МСА)

  1. Призначення та необхідність Міжнародних стандартів аудиту. Класифікація і структура Міжнародних стандартів аудиту. Статус Міжнародних стандартів аудиту.

  2. Мета аудиту фінансових звітів. Етичні вимоги, що стосуються аудиту фінансових звітів. Виконання та обсяг аудиту фінансових звітів. Аудиторський ризик та суттєвість.

  3. Відповідальність за фінансові звіти та висловлення думки про фінансові звіти. Листи-зобов’язання про проведення аудиторської перевірки.

  4. Відповідальність керівництва за якість аудиту. Етичні вимоги.

  5. Розбіжність в думках. Перевірка контролю якості виконання завдання. Моніторинг.

  6. Поняття, призначення, характер документації. Форма і зміст робочих документів.

Завдання 1

У результаті аудиторської перевірки бухгалтерської звітності були виявлені такі суттєві спотворення: 1) фактична собівартість матеріалів завищена на 150 тисяч грн., 2) вартість нематеріальних активів занижена на 17 000 грн .; 3) вартість власного капіталу завищена на 130 тисяч грн. Ці спотворення є наслідком незгоди аудитора з керівництвом щодо методу застосування облікової політики щодо первісної оцінки активів. Який вид аудиторського висновку залежно від того що виражається в ньому думки, згідно з вимогами МСА 700, повинен дати аудитор?

Завдання 2

Аудируемий суб'єкт пред'явив претензію аудиторській фірмі за результатами перевірки. Фірма відхилила претензію, вважаючи, що вона повинна бути адресована запрошеному з боку експерту, з вини якого аудитори не помітили суттєве спотворення фінансової звітності. Потрібно оцінити ситуацію і визначити яка міра контролю якості могла б запобігти виникненню даній ситуації