Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Найбільш важливі закон.doc
Скачиваний:
477
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
3.65 Mб
Скачать

3. Голова мсек має право:

– одержувати від органів і закладів охорони здоров'я, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності і видів їх діяльності відомості, необхідні для роботи комісій;

– направляти осіб, які проходять огляд, до лікувально-профілактичних закладів для уточнення діагнозу і відновного лікування;

– направляти осіб, які проходять огляд, на консультацію до МСЕК вищого рівня;

– відвідувати у встановленому порядку підприємства, установи, організації, незалежно від форм власності і видів їх діяльності, обстежувати місця виконання робіт, виробничі та службові приміщення, знайомитися зі звітами, статистичними й іншими матеріалами з питань, що належать до діяльності комісій;

– подавати державним органам матеріали до вжиття відповідних заходів стосовно посадових осіб підприємств, установ, організацій, які обмежують права інвалідів;

– вносити пропозиції адміністрації Центру МСЕ з питань удосконалення організації медико-експертної допомоги хворим, інвалідам;

– отримувати інформацію, необхідну для виконання своїх посадових обов'язків;

– подавати дані по заохочуванню підпорядкованого персоналу, і вносити пропозиції по накладанню доган при порушенні працівниками трудової дисципліни та незадовільному виконанні посадових обов'язків.

4. Оцінка роботи та відповідальність.

Оцінка роботи голови МСЕК проводиться головним експертом області за підсумками роботи за місяць, квартал, рік на підставі обліку якісних та кількісних показників його роботи, дотримування ним вимог законодавчих, офіційних документів, правил трудової дисципліни, морально-етичних норм, суспільної активності.

Голова МСЕК несе відповідальність за неякісну роботу, помилкові дії, бездіяльність, неприйняття рішень, які входять до сфери його обов’язків та компетенції згідно з діючим законодавством. Він несе персональну відповідальність за всю діяльність комісії, якість ведення всієї необхідної документації, достовірність медекспертних рішень та показників діяльності МСЕК, дотримування правил зберігання бланків суворої звітності та інших документів.

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ЛІКАРЯ-ЕКСПЕРТА МСЕК

1. Загальна частина.

Основними задачами лікаря-експерта є участь у проведенні медико-соціальної експертизи, організація та проведення роботи по попередженню та зниженню інвалідності, участь у плануванні та проведенні реабілітації хворих та інвалідів; вивчення якості медико-соціальної експертизи та підвищення культури медико-експертного обслуговування населення, визначення потреб у зв'язку з інвалідністю.

На посаду лікаря-експерта МСЕК загального профілю (обласних, міських, міжрайонних, районних) призначається лікар однієї з основних клінічних спеціальностей: хірург або ортопед-травматолог, невропатолог, терапевт згідно з Положенням про медико-соціальну експертизу (1992). На посаду лікаря-експерта спеціалізованих МСЕК вводяться дві посади лікаря-фахівця у відповідності з профілем МСЕК.

Лікар-експерт повинен мати стаж з основної клінічної спеціальності не менше 3 років, первинну спеціалізацію з медико-соціальної експертизи та атестаційну категорію за основною лікарською спеціальністю.

Лікар-експерт у своїй роботі працює під керівництвом голови МСЕК. Лікар-експерт керує діяльністю середнього та молодшого медичного персоналу МСЕК.

В своїй діяльності лікар-експерт керується Положенням про медико-соціальну експертизу (1992), Порядком організації і проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності (1994), загальними положеннями та критеріями установлення різних груп інвалідності, строків переогляду у відповідності з діючою Інструкцією, положеннями про установлення причинного зв'язку, порядком відшкодування втрати здоров'я та визначення відсотків утрати професійної працездатності (регрес) внаслідок трудового каліцтва, професійного захворювання у військовослужбовців, працівників митної служби, прокуратури та іншими законодавчими документами, відомчими інструкціями і наказами.