Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс_робота_ДОС.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.54 Mб
Скачать

3.7 Завдання 3

Далі наведено схеми каталогів до завдання 3

Рисунок 3.2 – Дерева каталогів № 1, 2

Рисунок 3.3 – Дерева каталогів № 3, 4

Рисунок 3.4 – Дерева каталогів № 5, 6

Рисунок 3.4 – Дерева каталогів № 7 – 9

Варіанти завдання 3

Варіант 1

1 Виведіть на екран інформацію про диск С:.

2 Як створити, перемістити, перейменувати, знищити ярлик? Для чого потрібні ярлики?

3 У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2 (де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом). У новоствореній папці створити:

а) папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць;

б) папку, ім’ям якої є ім’я студента, в яку скопіювати текстовий файл та один із файлів електронних таблиць.

Перейменувати файли в останній папці. Перенести один із файлів у папку NEW_№1_№2. Переглянути можливу інформацію про папку, ім’ям якої є прізвище студента.

Варіант 2

1 За допомогою Змісту довідкової системи знайдіть інформацію про встановлення та видалення окремих компонентів Microsoft Office.

2 Призначення програми Провідник. Структура вікна.

3 Знайти по одному файлу, створеного за допомогою:

а) текстового редактора;

б) електронних таблиць;

в) системи управління базами даних;

г) текстового редактора Записник.

3 У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити:

а) папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць;

б) папку, ім’ям якої є ім’я студента, в яку скопіювати знайдені файли.

Перейменувати файли в першій папці (папка створена в пункті а). Перенести один із файлів у папку NEW_№1_№2.

Варіант 3

1 Знайти всі файли, створені за допомогою текстового редактора Word, розмір яких більший за 1 Мбайт.

2 Описати призначення та структуру панелі задач. Як здійснюється переміщення та зміна розмірів панелі задач?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, які були створені за останній місяць. Відкрити знайдені файли та розмістити вікна таким чином, щоб одночасно можна було б переглядати вміст всіх файлів. У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в створену папку. Відсортувати файли за іменем та розміром.

Варіант 4

1 За допомогою Пошуку довідкової системи знайдіть інформацію про зміну параметрів архівації даних.

2 Як скористатися довідковою системою Windows?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, які були створені за допомогою текстового редактора. У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. Відсортувати файли за назвою. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну, в яку перенести файли, розмір яких більший за середній розмір знайдених файлів. Для папки NEW_№1_№2 створити ярлик та відобразити його на Робочому столі.

Варіант 5

1 Знайти всі файли, створені за останній місяць на диску С:.

2 Як змінити розміри вікон у Windows? Як змінити взаємне розташування вікон на Робочому столі?

3 Знайти по одному файлу, з таких що створені за допомогою:

а) текстового редактора Word;

б) електронних таблиць;

в) системи управління базами даних;

г) текстового редактора Записник.

У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити:

а) папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць;

б) до створеного текстового файлу занести адреси знайдених файлів.

Перенести один з файлів в папку NEW_№1_№2. Переглянути можливу інформацію про папку NEW_№1_№2.

Варіант 6

1 За допомогою Змісту довідкової системи знайдіть інформацію про відновлення додатка, що не відповідає на запити.

2 Дайте порівняльну характеристику режимів відображення вмісту папки.

3 У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Знайти чотири файли, які було створено за останній тиждень та скопіювати в створену папку. Перейменувати файли. Відобразити вміст папки у вигляді переліку. Перенести групою перший, третій та четвертий файли до кореневого каталогу поточного диска. Видалити перенесені файли.

Варіант 7

1 Знайти всі файли:

а) що мають розширення dос;

в) створені за останній тиждень;

г) розміром не менше 10 Мбайт.

2 Як видалити файл або папку? Як відновити вилучений файл або папку?

3 Знайти по чотири файли різного типу, що створені за останній тиждень. У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити:

а) папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць;

б) до створеного текстового файлу занести всю відому інформацію про знайдені файли.

Скопіювати один із файлів у папку NEW_№1_№2. Видалити та відновити файли електронних таблиць. Переглянути інформацію про поточний диск.

Варіант 8

1 За допомогою Пошуку довідкової системи знайдіть інформацію про зміну місткості Корзини.

2 Як змінити розміри вікон у Windows: розкрити вікно на весь екран, згорнути, закрити? Як здійснюється перехід від одного вікна до іншого?

3 У кореневому каталозі диска Е (див.рис.1.3): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У щойно створеній папці створити папку NEW, в якій створити по три файли різного типу. Скопіювати створені файли в папку NEW_№1_№2. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну папку, до якої перенести три найбільших за розміром файли. Перейменувати перенесені файли.

Варіант 9

1 Відсортуйте інформаційні об’єкти поточної папки за датою створення, за умови, що вміст папки зображено в вигляді значків.

2 Для чого потрібна панель інструментів? Які кнопки панелі інструментів дублюють команди основного меню? Як видалити (додати) панель інструментів?

3 У кореневому каталозі диска Е (див.рис.1.3): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Знайти чотири файли різного типу. До створеної папки додати папку, ім’ям якої є прізвище студента, що містила б текстовий файл зі всією можливою інформацією про знайдені файли.

Варіант 10

1 За допомогою Змісту довідкової системи знайдіть інформацію про друк розділу довідки.

2 Що таке папка і для чого вона потрібна? Як переглянути вміст папки?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу, які були створені за останній тиждень. У кореневому каталозі диска Е (див.рис.1.3): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.4 (дерево 9). Скопіювати знайдені файли в одну із створених папок кожного рівня таким чином, щоб у папці першого рівня знаходився файл найбільшого розміру, у папці другого – файл другий за розміром і т.д.

Варіант 11

1 Виведіть на екран загальні відомості про диск С:. Які ще дані про диск можна переглянути?

2 Як дізнатися розмір вільного та зайнятого місця на диску, на дискеті? Як визначити розмір файлу?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу, які були створені за останній тиждень. У кореневому каталозі диска F (див.рис.1.4): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.4 (дерево 8). Послідовно кожний зі знайдених файлів скопіювати в одну із створених папок кожного рівня таким чином, щоб у папці першого рівня знаходився файл найменшого розміру, в папці другого – файл другий за розміром і т.д.

Варіант 12

Знайти всі файли і папки:

а) назва яких починається з літери «а»;

б) створені за останні три дні;

в) розміром не більше 21 Кбайт.

2 Як здійснюється перевірка фізичної поверхні диска?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу, які були створені за останній тиждень. У кореневому каталозі диска F (див.рис.1.4): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.4 (дерево 7). Послідовно кожний зі знайдених файлів перенести в одну із створених папок кожного рівня таким чином, щоб у папці першого рівня знаходився файл найбільшого розміру, у папці другого – файл другий за розміром і т.д.

Варіант 13

1 За допомогою Пошуку довідкової системи знайдіть інформацію про зміну параметрів дефрагментації дисків.

2 Для чого призначена Панель задач?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу. У кореневому каталозі диска G (див.рис.1.5): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.3 (дерево 6). Послідовно кожний зі знайдених файлів скопіювати в одну із створених папок кожного рівня таким чином, щоб у папці першого рівня знаходився файл із найпізнішою датою створення, у папці другого – файл, створений раніше і т.д.

Варіант 14

1 Знайти всі файли і папки, ім’я яких починається з літери «м», закінчується літерою «а» та налічує сім знаків. За якими параметрами можна відшукати інформаційний об’єкт?

2 Для чого призначена Корзина? Як змінити її об'єм? Як очистити Корзину?

3 У папці Мої документи знайти чотири файли різного типу. У кореневому каталозі диска I (див.рис.1.6): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.3 (дерево 5). Послідовно кожний зі знайдених файлів перенести в одну із створених папок кожного рівня таким чином, щоб у папці першого рівня знаходився файл із найпізнішою датою створення і т.д.

Варіант 15

1 Наведіть усі відомі Вам способи переміщення інформаційних об’єктів. Яка різниця між операцією копіювання та переміщенням об’єктів?

2 Як виконати копіювання суміжних або несуміжних об'єктів?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу. У кореневому каталозі диска I (див.рис.1.6): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.3 (дерево 4). Послідовно кожний зі знайдених файлів скопіювати в одну із створених папок кожного рівня таким чином, щоб у папці першого рівня знаходився файл із найпізнішою датою створення і т.д.

Варіант 16

1 За допомогою Пошуку довідкової системи знайдіть інформацію про додання поточної дати та часу до документів.

2 Для чого використовується піктограма Мережеве оточення?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу. У кореневому каталозі диска Н (див.рис.1.7): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.2 (дерево 3). Послідовно кожний зі знайдених файлів скопіювати у створені папки другого рівня.

Варіант 17

1 Відсортуйте файли поточної папки за типом, за умови, що вміст папки зображено в вигляді ескізів сторінок.

2 Які способи відображення інформації у вікні вмісту активної папки Провідника Вам відомі? Як упорядкувати об'єкти в вікні папки?

3 У папці Мої документи знайти три файли різного типу. У кореневому каталозі диска Н (див.рис.1.7): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.2 (дерево 2). Послідовно кожний зі знайдених файлів скопіювати у створені папки третього рівня.

Варіант 18

1 За допомогою Змісту довідкової системи знайдіть інформацію про розв’язання питань, пов’язаних із довідкою.

2 Для чого призначена програма Провідник? У чому її особливості та переваги?

3 У папці Мої документи знайти чотири файли різного типу. У кореневому каталозі диска Н (див.рис.1.7): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папки, які б утворювали структуру, наведену на рис. 3.2 (дерево 1). Скопіювати кожний зі знайдених файлів скопіювати у створені папки четвертого рівня.

Варіант 19

1 Виведіть на екран загальні відомості про будь-яку папку. Які ще дані про папку можна переглянути?

2 Що таке Робочий стіл, які його основні елементи?

3 У папці Мої документи знайти шість файлів різного типу. У кореневому каталозі диска Н (див.рис.1.7): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну, в яку перенести три файли, які були створені останніми. Перейменувати перенесені файли.

Варіант 20

1 Знайти всі файли:

а) у тексті яких міститься назва міста;

б) створені за останні три дні;

в) розміром не більше 21 Кбайт.

2 Як упорядкувати вміст диска С: за зростанням дати створення; у зворотному порядку? За якими критеріями можна виконувати упорядкування об'єктів?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, які були створені за допомогою текстового редактора. У кореневому каталозі диска Н (див.рис.1.7): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну, в яку перенести три файли, які були створені останніми. Перейменувати створену папку другого рівня, додавши до її назви одиницю.

Варіант 21

1 Продемонструйте зміну взаємного розташування вікон на Робочому столі. Як повернутися до попереднього розташування?

2 Як грамотно завершити роботу з Windows? Що відбудеться у випадку неправильного завершення роботи?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, які були створені за допомогою текстового редактора. У кореневому каталозі диска F (див.рис.1.8): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну, в яку перенести файли, в тексті яких є назва міста. Відсортувати файли за назвою та розміром.

Варіант 22

1 За допомогою Змісту довідкової системи знайдіть інформацію про отримання довідки під час роботи.

2 Як грамотно завершити роботу з Windows? У чому різниця між завершенням роботи та завершенням сеансу? Які способи перезавантаження Вам відомі?

3 У кореневому каталозі диска I (див.рис.1.6): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць. Перейменувати файли в останній папці. Перенести один із файлів у папку NEW_№1_№2. Для папки NEW_№1_№2 створити ярлик та відобразити його на робочому столі.

Варіант 23

1 Виведіть на екран загальні відомості про доступ до будь-якої папки. Які ще дані про папку можна переглянути?

2 Як здійснюється переключення між вікнами? Як згорнути всі вікна одразу?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, які були створені за допомогою текстового редактора. У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну, в яку перенести файли, розмір яких більший за середній розмір знайдених файлів.

Варіант 24

1 Наведіть можливості використання гарячих клавіш під час роботи з інформаційними об’єктами.

2 Що таке буфер обміну, для яких операцій він використовується?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, які були створені за останній місяць. У кореневому каталозі диска D (див.рис.1.2): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. Відсортувати файли за назвою та розміром.

Варіант 25

1 Наведіть усі відомі Вам способи створення файлів.

2 Які способи зміни розмірів вікна Вам відомі? У чому різниця між згортанням і закриттям вікна?

3 У папці Мої документи знайти всі файли, ім’я яких починається з літери «а». У кореневому каталозі диска G (див.рис.1.5): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. Один з файлів видалити та знову відновити. Переглянути можливу інформацію про поточний диск.

Варіант 26

1 Наведіть можливості використання буфера обміну під час роботи з інформаційними об’єктами.

2 Що таке файл і папка? Як переглянути властивості файлів і папок?

3 У кореневому каталозі диска F (див.рис.1.4): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У щойно створеній папці створити папку NEW, в якій створити по три файли різного типу. Скопіювати створені файли в папку NEW_№1_№2. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну папку, в яку перенести три файли, які були створені останніми. Перейменувати перенесені файли.

Варіант 27

1 Наведіть усі відомі Вам способи копіювання інформаційних об’єктів. Яка різниця між операцією копіювання та переміщення об’єктів?

2 Для чого використовується пункт Виконати кнопки Пуск? Наведіть приклади його використання.

3 У кореневому каталозі диска Н (див.рис.1.7): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У щойно створеній папці створити папку NEW, в якій створити по три файли різного типу. Скопіювати створені файли в папку NEW_№1_№2. У папці NEW_№1_№2 створити ще одну папку, в яку перенести три найбільших за розміром файли. Перейменувати створені папки. Переглянути інформацію про поточний диск.

Варіант 28

1 Виведіть на екран загальні відомості про доступ до диску С:. Які ще дані про диск можна переглянути?

2 Що таке гарячі (швидкі) клавіші? Наведіть приклади їхнього використання.

3 Знайти по одному файлу, створеному за допомогою:

а) текстового редактора Word;

б) електронних таблиць;

в) системи управління базами даних;

г) текстового редактора Записник.

У кореневому каталозі диска G (див.рис.1.5): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити:

а) папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць;

б) до створеного текстового файлу занести всю відому інформацію про знайдені файли.

Перенести один з файлів у папку NEW_№1_№2. Переглянути можливу інформацію про папку NEW_№1_№2.

Варіант 29

1 Відсортуйте інформаційні об’єкти поточної папки за розміром, за умови, що вміст папки зображено в вигляді переліку.

2 У яких випадках використовується програма дефрагментації диска? Які режими дефрагментації Вам відомі?

3 Знайти по чотири файли різного типу, що створені за останній тиждень. У кореневому каталозі диска I (див.рис.1.6): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. У новоствореній папці створити:

а) папку, ім’ям якої є прізвище студента, в якій створити текстовий файл та два файли електронних таблиць;

б) до створеного текстового файлу занести всю відому інформацію про знайдені файли.

Перенести один з файлів у папку NEW_№1_№2. Переглянути можливу інформацію про папку NEW_№1_№2.

Варіант 30

1 Знайти всі папки:

а) назва яких починається на букву «з»;

б) створені за останній тиждень;

в) розміром не менше 10 Мбайт.

2 Для чого призначена програма ScanDisk? Як її викликати? Які режими роботи цієї програми Ви знаєте?

3 У кореневому каталозі диска Е: знайти всі файли, ім’я яких починається з літери «а». На диску I (див.рис.1.6): створити нову папку NEW_№1_№2, де №1 – номер групи, №2 – номер студента за журналом. Скопіювати знайдені файли в нову папку. Один з файлів видалити та знову відновити. Переглянути можливу інформацію про поточний диск. Змінити вигляд відображення об’єктів у вікні активної папки таким чином, щоб на екрані було представлено якнайбільше інформації.