Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма стат підпр.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.31 Mб
Скачать

11. Методичне забезпечення

1.Курс лекцій з дисципліни «Статистика підприємств». В.П.Сторожук, О.В. Кустовська, Є.І. Ткач, І.М. Шот та ін.За ред. Є.І. Ткача – Тернопіль : Економічна думка, 2006. -224 с. www.cul.com.ua (електронний варіант)

Роботи викладача:

2. Статистика. Структурно-логічні схеми

3. Статистика. Методичні рекомендації по самостійному вивченню.

4. Статистика. Робочий зошит для проведення практичних занять

5. Конспект лекцій із статистики (текстовий і електронний варіант)

6. Міні плакати та опорні конспекти по окремим темам курсу

12. Рекомендована література

Л – 1. Акімова О.В., Маркевич О.В. Статистика. Практикум. Навчальний посібник для студентів ВНЗ економічних спеціальностей. – К.:Видавничий дім «Слово», 2004. – 128 с.

Л – 2. Власенко М.П. Статистика. Навчальний посібник.- НМЦ, 2002.

Л – 3. Гальченко М.А. Загальна теорія статистики і сільськогосподарська статистика. К.: Вища школа,1983.

Л – 4. Гаркавий В.К. Статистика: Навч. посібник.- К.: Вища школа, 1994.

Л – 5. Єріна А.М., Пальян З.О. Теорія Статистики: Практикум. – 5 – те вид., стер. – К.: Знання, 2006. – 255 с.

Л – 6. Лугінн О.Є., Фомішин С.В. Статистика національної економіки та світового господарства: Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 502 с.

Л – 7. Опря А.Т. Статистика. К.: „Урожай”, 1996.

Л – 8. Статистика: теоретичні положення і методичні підходи до практичних і лабораторних занять. Навчальний посібник. / За наук. Редакцією Й.Я. Хромяка. - Львів: НВКП ЗРЦП «Інтелект – Захід», 2008. – 152 с.

Л – 9. Степаненко М.В. Статистика. – К.: Вища школа, 1991.

Л – 10. Уманець Т.В. Загальна теорія статистики: Навч. Посіб. – К.: Знання, 2006, - 239 с.

13. Інформаційні ресурси.

І. Офііціійніі сайти

  1. http://www.rada.kiev.ua/

Офіційний сайт Верховної Ради України. На сайті містяться Конституція

України, законодавство, законопроекти. Тут можна отримати інформацію

про пленарні засідання, депутатський корпус. На сайті є посилання до сайтів Парламентів закордонних країн, сторінки депутатських фракцій та груп, міжнародні парламентські інститути.

  1. www.kuchma.gov.ua

Офіційна сторінка Президента України.

  1. http://www.kmu.gov.ua/

Сайт Кабінету Міністрів України пропонує офіційну інформацію Уряду України, статистику.

  1. http://www.me.gov.ua/

Офіційний сайт Міністерства економіки України.

  1. http://www.minfin.gov.ua/

Сайт Міністерства фінансів України поряд з іншою офіційною інформацією пропонує відвідувачам Бюджет України, дослідження та огляди, публікації, закони, укази Президента, Постанови Кабінету Міністрів, скорочений зміст журналу “Фінанси України”.

  1. http://www.mstu.gov.ua/

Міністерство освіти і науки України.

  1. http://www.business-rada.kmu.org.ua/

Сайт Ради підприємців України при КМУ. На сайті створені форуми для обговорення різноманітних тем. Сайт має каталог посилань до інших ресурсів Інтернет, які включають до себе державні органи влади, громадські організації та компанії України, активно залучені до процесів розвитку підприємництва в країні.

  1. http://www.bank.gov.ua/

Офіційний сайт Національного банку України. На сайті можна знайти інформацію про банківську систему, основні заходи грошово-кредитної політики з 1999 року, основні макроекономічні показники економічного та соціального стану України з 1996 року, статистичну інформацію (баланс НБУ, об’єми грошової маси, відсоткові ставки рефінансування комерційних банків, монетарні показники України, тенденції), інформацію про Платіжний баланс України з коментарями та аналізом, інформацію про фінансові ринки, законодавство України, іншу офіційну інформацію.

  1. http://www.sta.gov.ua/

Сайт державної податкової адміністрації. Серед інших матеріалів на сайті публікується інформація про податкове законодавство, описана система оподаткування в Україні, представлена бізнес-інформація, у тому числі інформація за індексами інфляції, розміри мінімальної заробітної плати та облікові ставки НБУ та інша офіційна інформація, подані посилання до сайтів органів законодавчої, виконавчої та судової влади, податкових

відомств країн-учасниць СНД та інших держав.

  1. http://www.ucee.com.ua/

Сайт Української Ради з Економічної Освіти (УРЕО). На сайті Ви знайдете інформацію щодо діяльності УРЕО, матеріали до лекцій та семінарів з економічної теорії та методику їх проведення, глосарій базових економічних понять, завдання до всеукраїнських та міжнародних олімпіад з економіки, статистичні дані, координати регіональних центрів з економічної освіти та інше.

  1. http://www.ncee.net/

Сайт National Council on Economic Education (США). На сайті багато інформації англійською мовою, що є корисною для студентів та викладачів. Україїнськіі сайти новин

  1. http://www.interfax.kiev.ua

Сайт Інформаційного Агентства “Інтерфакс-Україна”.

  1. http://www.korrespondent.net

  2. http://www.podrobnosti.com.ua

  3. http://www.elvisti.com.ua

ІІ. Пошукові сайти та каталоги

українські:

http://www.a-counter.kiev.ua

http://www.meta-ukraine.com

http://www.gala.net

російські:

http://www.rambler.ru

http://www.yandex.ru

англомовні:

http://www.yahoo.com

http://www.altavista.com

http://www.infoseek.com

ІІІ. Інформаційно - аналітичні сайти

  1. http://www.business.kiev.ua/

Щотижневе видання – газета “Бізнес”.

На сайті подані аналітичні матеріали та сайти, що публікуються у газеті. Основні рубрики: Держава та економіка. Фінанси. Промисловість. Практика підприємництва, менеджмент, маркетинг та технології, торгівля, податки.

  1. http://www.kontrakty.com.ua/

Український діловий щотижневик “Галицькі контракти” подає ділові новини, статті та матеріали з фінансів, економічної теорії і практики тощо.

  1. http://www.investgazeta.net/

Українська інвестиційна газета “Інвестгазета” – всеукраїнський фінансово-економічний тижневик. Це професійне ділове видання, що висвітлює питання та проблеми вітчизняного бізнесу, світових ринків, перспектив залучення інвестицій. Подає новини фінансового та фондового ринків, інформацію про діяльність компаній, банків, аналітичні огляди, рейтинги, практичні рекомендації з менеджменту та маркетингу.

  1. http://www.intellect.org.ua/

Інтернет - портал аналітичних центрів України надає аналітичним центрам право публікувати свої матеріали (новини, аналітичні огляди, прогнози). За матеріалами сайту проводяться дискусії; відвідувачі сайту мають можливість залишити свої коментарі.

  1. http://www.finance.com.ua/

На сайті подається огляд валютного та аграрного ринків, фондового ринку України, Росії та країн дальнього зарубіжжя, готівкових та офіційних курсів валют, фінансові результати діяльності банків, українські та світові індекси фондового ринку, динаміка, графіки та таблиці, є можливість підписатись на розсипки.

  1. http://www.ier.kiev.ua/

Сайт Інституту економічних досліджень та політичних консультацій наводить місячний економічний моніторинг України, моніторинг інфраструктури України, наукові матеріали, книги.

  1. http://www.ueplac.kiev.ua/

Українсько-європейський консультативний центр.

  1. http://www.ueplac.kiev.ua/ukr/publications.shml#teaml

Часопис “Тенденції української економіки”, який фінансується Європейською Комісією та програмою Тасіс, видається з 1994 року. Метою часопису є проведення та широке розповсюдження щомісячного аналізу економічного розвитку України та висновків щодо економічної політики. Часопис користується великим авторитетом в Україні та за її межами.

  1. http://www.liga.kiev.ua/

Сайт пропонує бізнес-новини, нормативні документи та законодавчі акти й коментарі до них, юридичний та бухгалтерський клуб, огляд валютного, кредитного та фондового ринків, форуми, посилання на ресурси Інтернет.

ІV. Інші сайти

  1. http://www.tax.com.ua/

Сайт про податкову систему України.

  1. http://www.ucci.org.ua/

Торговельно-промислова Палата України.

  1. http://www.ufs.kiev.ua/

Український Фінансовий Сервер.

  1. http://www.ingfn.com.ua/

Фінансові новини.

www.economics.com.ua

www.rambler.ru

www.meta-ukraine.com.ua

www.ucee.com.ua

www.cebe.sib.ru

www.rada.gov.ua

www.ukrstat.gov.ua

1