Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маг.раб.Винн. (Восстановлен).docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
238.12 Кб
Скачать
  1. Загальні положення

  1. Комунальна установа – Центр дитячої та юнацької творчості (далі ЦДЮТ) у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України “Про освіту”, “Про позашкільну освіту”, Положенням про позашкільний заклад, Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами”, іншими законодавчими актами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства освіти і науки, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та власним статутом.

  2. Засновником ЦДЮТ є Харківська міська рада. Засновник або уповноважений ним орган здійснює фінансування ЦДЮТ, його матеріально-технічне забезпечення, надає необхідні будівельні інженерні комунікації, обладнання, встановлює їх статус та мікрорайон обов’язкового обслуговування, організовує будівництво і ремонт приміщень, їх господарське обслуговування.

  3. Головною метою ЦДЮТ є задоволення потреб громадян, суспільства і держави у процесі надання знань, формування вмінь і навичок з різних напрямків позашкільної освіти, розвитку інтелектуальних і творчих здібностей, фізичних якостей відповідно до задатків та запитів особи.

  4. Головними завданнями ЦДЮТ є:

  • Забезпечення прав громадян на здобуття позашкільної освіти;

  • Вільний розвиток особистості та формування її соціально-громадського досвіду;

  • Створення умов для гармонійного розвитку особистості, задоволення освітньо-культурних потреб дітей і підлітків;

  • Пошук, розвиток і підтримка здібних, обдарованих і талановитих вихованців, учнів і слухачів;

  • Формування у дітей та юнацтва свідомого й відповідального ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, навичок безпечної поведінки;

  • Задоволення потреб учнівської молоді у професійному самовизначенні й творчої самореалізації;

  • Організація дозвілля вихованців, учнів і слухачів, пошук його нових форм, профілактика бездоглядності, правопорушень;

  • Виховання у дітей та підлітків патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей України, народу, а також інших націй і народів.

  1. Діяльність ЦДЮТ будується на принципах доступності, гуманізму, демократизму, незалежності від політичних, громадських і релігійних об’єднань, взаємозв’язку розумового, морального, фізичного і естетичного виховання, рівності умов кожної людини для повної реалізації її здібностей, таланту, всебічного розвитку, органічного зв’язку з національною історією, культурою, традиціями, диференціації змісту і форм освіти, науковості, розвиваючого характеру навчання, гнучкості й прогностичності; єдності й наступності; безперервності й різноманітності; поєднання державного управління і громадського самоврядування.

  2. Відповідно до рішення виконавчого комітету Комінтернівської районної ради від______________________№ про реєстрацію статуту, ЦДЮТ є юридичною особою, має печатку з зображенням малого герба України, штамп, бланки зі своєю назвою, рахунки в установах банків, самостійний баланс. Зміни до статуту вносяться в порядку, встановленому для його реєстрації.

  3. ЦДЮТ співпрацює з іншими навчально-виховними закладами, сім’ями, громадськими організаціями, творчими колективами, товариствами, фондами, громадянами на паритетних відносинах.

  4. ЦДЮТ самостійно приймає рішення і здійснює діяльність у межах компетенції, передбаченої чинним законодавством, Положенням про позашкільний заклад, Правилами внутрішнього трудового розпорядку, Колективним договором та власним статутом.

  5. ЦДЮТ несе відповідальність перед особою, суспільством і державою за:

  • Реалізацію головних завдань, визначених Законами України “Про освіту”, “Про позашкільну освіту”, Положенням про позашкільний навчально-виховний заклад та даним Статутом;

  • Дотримання умов, що визначаються за результатами атестації;

  • Збереження життя і здоров’я дітей та учнівської молоді під час навчально-виховної роботи з ними;

  • Дотримання фінансової дисципліни.

Гуртківцям, які засвоїли затверджені програми первинних колективів та набули певних умінь, знань, навичок, брали участь у змаганнях, конкурсах, виставках, експедиціях, науково-дослідницьких роботах, концертних програмах за поданням керівника гуртка згідно з наказом адміністрації ЦДЮТ видається посвідчення встановленого зразка.

  1. У ЦДЮТ мова навчання і виховання визначається відповідно до Конституції України і Закону України “Про мови в Українській РСР”.

  2. Юридична адреса ЦДЮТ: м. Харків.

  3. ЦДЮТ має право:

  • Користуватися пільгами, що передбачені державою;

  • Визначати форми й засоби організації навчально-виховного процесу;

  • Спільно з вищими навчально-виховними закладами, науково-дослідними інститутами та центрами проводити науково-дослідну, експериментальну роботу, пошукову;

  • Створювати структурні підрозділи, формувати штатний розклад, встановлювати форми заробітної плати і матеріального заохочення в межах власного кошторису;

  • З дозволу Фонду комунального майна Харківської міської ради бути розпорядником рухомого і нерухомого майна згідно з чинним законодавством та власним Статутом;

  • Отримувати кошти і матеріальні цінності від РВО та РВК, підприємств району, юридичних та фізичних осіб;

  • Залишати у своєму розпорядженні й використовувати кошти від господарської діяльності;

  • Розвивати власну соціальну базу;

  • Здійснювати реконструкцію і капітальний ремонт на основі договорів підряду чи господарським засобом.

  1. Взаємовідносини ЦДЮТ з юридичними і фізичними особами визначаються згідно з чинним законодавством, договорами, що укладені між ними.