Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_27_04.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.31 Mб
Скачать

Додатки Додаток а Охорона праці

  1. Загальні положення

  1. 1.1 Інструкція з безпеки життєдіяльності для вчителя англійської мови (далі інструкція) поширюється на всіх вчителів англійської мови, які під час проведення навчальних занять, виховних заходів та позакласних заходів з предмета працюють в приміщеннях кабінетів англійської мови.

  2. 1.2 Вимоги інструкції є обов'язковими для виконання усіма вчителями англійської мови.

  3. 1.3 Навчальний кабінет англійської мови знаходиться на другому поверсі школи, призначений для проведення занять школи І-ІІІ ступеню і належить до типу навчальних кабінетів «кабінети з окремих предметів». Робочий день вчителя англійської мови розпочинається та закінчується відповідно до тижневого навантаження та розкладу уроків, затвердженого директором школи та узгодженого профспілковим комітетом та райСЕС. У кабінеті англійської мови для виконання навчальних планів та програм використовуються відео-, аудіо- апаратура, комп’ютерна техніка.

  4. 1.4 Посаду вчителя англійської мови може займати лише особа, яка має фахову освіту (вчитель англійської мови), пройшла обов’язковий медичний огляд та спеціальний інструктаж з охорони праці.

2. Вимоги перед початком робіт в кабінеті англійської мови

    1. Учитель англійської мови перед початком занять у кабінеті проводить інструктажі з безпеки життєдіяльності; негайно сповіщає адміністрацію школи про кожний нещасний випадок, який стався з будь-яким учасником навчально-виховного процесу в кабінеті англійської мови.

    2. Вчитель англійської мови перед початком роботи зобов'язаний впевнитися у відповідності робочих місць учнів вимогам безпеки та охорони праці, санітарно-гігієнічним правилам. У разі встановлення порушень таких вимог, при виявлені будь-яких несправностей в кабінеті вчитель повинен повідомити про це адміністрацію навчального закладу і не розпочинає навчальних занять в даному приміщенні до ліквідації порушень.

    3. Якщо стан робочого місця або обладнання становить загрозу життю та здоров'ю, вчитель англійської мови повинен вжити заходів, щоб запобігти доступу учнів та вчителів у небезпечне місце та негайно повідомити адміністрацію.

    4. Чітко визначити порядок і правила безпечного здійснення навчальної діяльності в кабінеті.

    5. Перевірити наявність і надійність необхідних для навчальної діяльності обладнання, предметів, засобів.

    6. Вчитель англійської мови зобов'язаний ознайомити учнів з обладнанням навчального кабінету, з правилами поведінки в кабінеті під час занять з предмету; проінструктувати учнів щодо правил безпечного користування навчальним обладнанням, яке необхідно на уроці, провести відповідні інструктажі з безпеки та зробити записи про їх проведення у відповідному журналі реєстрації інструктажів.

2.7 Вчитель англійської мови перед початком уроку повинен поцікавитися станом здоров'я учнів і у разі отримання скарги забезпечити негайне надання медичної допомоги, довести про це до відома класного керівника та адміністрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]