Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КривийВ.М / Portfolio_Andretsuliak_Pavlo / dopomigni_materialy / Переваги та недоліки операційних систем Windows.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
111.1 Кб
Скачать

Висновки

Підводячи підсумки всьому вищеописаному можна с коротко перелічити достоїнства Wіndows (На прикладі WindowsNT2002) :

1. Це сучасна ОС , щовідповідає вимогам сучасних апаратур.

2. Це прекрасно сумісна з іншими ОС.

3. Це многозадачная (мультизадачная) ОС.

4. Це добре захищена ОС.

5. І це зручна й надійна ОС.

В ході роботи було досліджено операційну ситему Windows. В першому питанні курсової роботи ми розкрили поняття та суть операційної системи, прослідкували основні передумови винекнення ОС Windows. Ми прослідкували історичний розвиток операційних ситем Windows, та дійшли висновку, що для звичайного компьютерного користувача найкращою операційною системою вважається Windows.

Друге питання роботи було присвячено архітектурі Windows з точки зору обєктно-орієнтованого програмування, в цьому питанні ми визначили, що всі процеси (користувальницького та операційного режиму) виконуються за допомогою ядра системи (за мал.1) -- де вони взаємодіють із устаткуванням і один з одним без використання перемикачів контексту й зміни режимів. Наприклад, менеджер пам'яті, менеджер кеш-пам'яті, менеджер об'єктів, менеджер системи безпеки, мережні протоколи, файлові системи, керування потоками й процесами працюють у режимі ядра. Також було визначено головну функцію ядра системи (NTOSKRNL.dll). - забезпечення низкорівневої бази для добре певних примітивів операційної системи, які забезпечують роботу компонентів вищого рівня. Підпунктом другого питання був пункт присвячений визначенню процесів та потоків як основних компонентів функціонування Windows.

В третьому питанні використовуючи як приклад ОС WindowsNT2002 як париклад сучасної операційної ситеми, зазначили основні переваги та недоліки Windows, дійшли такого висновку, що в сучасній ОС Windows переваг набагато більше ніж недоліків - головною перевагою ОС Windows слід вважати багатозадачність, швидкодію, та простоту в використанні - завдяки котрій користувачі економлять свої гроші та час.

Список використаної літератури

1. Девид Саломон. «Архитектура ядра. Процессы WindowsNT» -- СПб.: Санки-Петербург, 2001.

2. Інформатика: Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології. Посіб. /За ред. О.І. Пушкаря - К.: Видавничий центр «Академія», 2001. - 696с.

3. Кроуфорд Ш., Солкинд Н. Азбука Windows 98. Пер. с англ. К.: Юниор, М.: ЭНТРОП, 1998. 352 с.

4. Л.М. Дибкова. “Інформатика та комп'ютерна техніка” 2002 р.

5. Попов Ю.Д. Апаратні засоби та операційна система персональних комп'ютерів фірми IBM: Навчальний посібник для студентів гуманітарних факультетів. К.: ВПЦ «Київський університет», 1999, 52 с.

6. Попов Ю.Д. Операційна система Microsoft Windows 2000: Навчальний посібник для студентів всіх факультетів К.: ВПЦ «Київський унiверситет», 2001, 28 с.

7. Ратбон Э. Windows NT для «чайников». 5-е издание.: Пер. с англ. К.: Диалектика, 1997. 304 с.

8. Скот Мюллер «Windows - процессы, потоки, нити». - М.: Триумф, 2000.

9. Журнал: ComputerWeek Moscow от 1-7 февраля 2004.

10. Джерело Internet, http:// www.oszone.net