Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВАЯ / Курсовая Туризм.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
430.08 Кб
Скачать

3. Організація нового внутрішнього туристського маршруту.

Столиця України – Київ, один з найстаріших і величавих міст Європи. Сьогодні Київ – ведучий туристський центр. Недарма Київ визнано переможцем Всеукраїнської туристської програми “кришталевий лелека” в номінації “Мекка туризму”. Місто динамічно розвивається, дуже активно реставрується й відновлюються його унікальні історико0культурні пам’ятки. будуються нові об’єкти туристської інфраструктури.

Золоті Ворота– одна з небагатьох споруд часу Ярослава Мудрого, що збереглися, збудовані в 1017-1024рр. й відновлена в 1983 році. З того часу це музей, де запропоновані експонати історії Старого Києва – зброя, домашня утварь древніх киян й інші предмети, знайдені в час археологічних розкопок в районі Золотих воріт.

Києво-Печерська Лавра– одна з самих відомих київських пам’яток. “Лавра” – термін православної церкви, який означає дуже великий чоловічий монастир. Ця православна “Мекка”, яка є самою шановною в народі святинею, заснована в 1051 році монахами Антонієм і Феодосієм для укріплення й розповсюдження нової релігії – християнства. Монахи жили и правили служби в печерах – звідки і назва Києво-Печерська Лавра. Тут вмерлих монахів і хоронили, з часом їх тіла муміфікувались і навіть сьогодні збереглись їх тіла.

Михайлівська площа– названа так тому, що тут знаходились Михайлівський Златоверхий монастир та собор з тою ж назвою. Збудовані в 1108 р. київським князем Святополком Ізяславовичем. Ця пам’ятка архітектури, яка пережила варварський наступ монголо-татар і довгі роки польської і литовської влади, була розгромлена в 1934-35 рр. і знайшла своє нове життя в наш час.

Національний заповідник “Софія Київська”– величавий 13-купольний храм – був збудований Ярославом мудрим в 1037 р. й названий в честь святої Софії. Цей храм був не тільки культовою спорудою, але також центром культурного і політичного життя Київської Русі. Тут розташовувалась християнська школа для дітей знаті і збудована Ярославом мудрим перша на Русі бібліотека. В Софіївському соборі Ярослав і його приємними приймали зарубіжних послів й підписували міжнародні договори. Собор є національним надбанням України.

Андріївський узвіз– одна з найдревніших вулиць Києва. В час Київської Русі це був найкоротший шлях від Верхнього міста до Подолу, Нижнього міста, де жили ремісники й купці. Ця крута і звивиста вулиця – традиційне місце проведення вернісажів, фестивалів мистецтва, концертів і Днів Києва. На ній розташована велика кількість картинних галерей, магазинів, невеликих театрів, історичних пам’яток, в тому числі, дім-музей відомого руського письменника Михаїла Булгакова.

Музей народної архітектури і побутузбудований в 1969 році як музей заповідник народної культури і розташований за містом в с. Пирогово. Тут, в мальовничій місцевості на майданчику в 150 га встановлено більше 300 будівель. Більша кількість будівель – справжні, перевезені в музей зі всіх областей України і потім відреставровані: хати, дерев’яні церкви, кресть’янська утварь, посуд, одежа і т.д. Найдревніші з предметів датуються 17-18 століттям.

Маріїнський палац– збудований в 1750-55 рр. по проекту архітектора Б.Растреллі і названий на честь імператриці Марії, жінки імператора Алкесандра ІІ. Стиль – вдале змішення українського і руського бароко. Палац довгий час був київською резиденцією царської сім’ї. В наш час Маріїнський палац – місце проведення офіційних церемоній Президента України.

Туристська фірма "ПоліТревел" пропонує групі учнів (8 кл.) з Донецька, які приїхали до Києва (з 15 по 22 травня) програму перебування згідно пізнавального туру, елементами якої є проживання в готельному комплексі “Турист”, який є дуже відомим готелем шкільної молоді Росії, Білорусі, України, розташований біля станції метро “Лівобережна”, що дозволяє швидко і комфортно дістатися до потрібного місця. Харчування пропонується в ресторані готельного комплексу “Турист”. А також найрізноманітніші екскурсії по Києву в обсязі шкільної програми, послуги гіда.

Програма обслуговування

1 день.

7:30 – Прибуття до Києва, зустріч на вокзалі, трансфер до готелю “Турист”.

8:00 – Прибуття до готелю, розташування в номерах, відпочинок.

9:15 – Сніданок.

9:55 – Оглядова автобусна екскурсія по місту (включає знайомство із наступними пам’ятками: Республіканський стадіон, Університет, володимирський собор, Золоті ворота).

14:00 – Обід.

14:40 – Екскурсія (Михайлівська площа, Маріїнський палац).

2 день.

9:00 – Сніданок.

9:40 – Пішохідна екскурсія “Києво-Печерська Лавра” (з відвідуванням 2-3 виставок, а також виставки мініатюр).

14:30 – Обід.

15:00 – Пішохідна екскурсія по центральній вулиці столиці – Хрещатик.

19:00 – Вечеря.

3 день.

9:00 – Сніданок.

10:00 – Екскурсія в Національний музей історії України (в рамках навчальної шкільної програми).

14:00 – Обід.

14:40 – Вільний час.

19:00 – Вечеря.

4 день.

9:00 – Сніданок.

10:00 – Екскурсія в Національний заповідник “Софія Київська” – пам’ятка архітектури ХІІ століття.

14:00 – Обід.

15:00 – Прогулянка по центральним вулицям. Відвідання Національного музею Великої Вітчизняної війни, огляд військової техніки на відкритій площині музею за додаткову платню.

19:00 – Вечеря.

5 день.

9:00 – Сніданок.

9:40 – Екскурсія в Музей Тараса Шевченка, або відвідання інших пам’яток історії.

14:00 – Обід.

15:10 – Відвідання цирку.

19:00 – Вечеря.

6 день.

9:00 – Сніданок.

10:00 – Відвідання Музею народної архітектури і побуту, прогулянка по парках міста.

14:00 – Обід.

15:00 – Відвідання Андріївського узвозу, екскурсія по місту.

19:00 – Вечеря.

7 день.

9:00 – Сніданок.

9:40 – Екскурсія в Музей зоології (дякуючи унікальним експонатам музею можливо проведення тематичної екскурсії в рамках навчальної шкільної програми).

14:30 – Обід.

16:00 – Від’їзд.

Вартість туру включає: проживання в готельному комплексі “Турист”, харчування (полу пансіон); транспортне обслуговування; екскурсійні міроприємства, послуги гіда.

За додаткову платню: відвідання цирку, театрів, Національної опери, відвідання Музею Східного і Західного мистецтва, екскурсія в Національний Художній музей, послуги автотранспорту поза програмою (не менш 4-х годин); харчування (обід або вечеря), медична страховка, харчування в Мак’Доналдс.

Від’їзд увечері на 7-й день – провід туристів до з/д вокзалу на автобусі до рейсу в 17:30.

Примітка: особам, які потребують лікування і постійного лікарського догляду, подорожувати по туристським маршрутам не рекомендується.

Туристична карта туристської подорожі по маршруту на 2002 рік.

1. Основні показники маршруту:

Вид маршруту

Протяжність маршруту (км)

Протяжність подорожі (діб) –

Число туристських груп – 1.

Число туристів у групі – 14 дітей + 1 керівник.

Всього туристів по маршруту – 14 дітей + 1 керівник.

Початок обслуговування на маршруті першої групи – 15 травня.

Початок обслуговування на маршруті останньої групи – 15 травня.

Кінець обслуговування на маршруті останньої групи – 22 травня.

Вартість путівки –

Адреса туристського підприємства, з якого починається подорож – м. Донецьк, вул. І.Вишневецького, 12.

Графік загрузки туристського підприємства групою туристів на 2002 р.

Номер групи

Номер маршруту туристської подорожі

Дата обслуговування

1

№1 – оглядова екскурсія по місту

16.05.2002

№2 – “Києво-Печерська Лавра

17.05.2002

№3 – Національний музей історії України

18.05.2002

№4 – Національний заповідник “Софія Київська”

19.05.2002

№5 – музей Тараса Шевченка

20.05.2002

№6 – музей народної архітектури й побуту

21.05.2002

№7 – музей зоології

22.05.2002