Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
All_inclusive / MMM / курсова Xu.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
213.51 Кб
Скачать

2.4. Методика проведення інвентаризації готівки.

У строки, встановленні керівником підприємства, але не рідше одного разу на квартал на кожному підприємстві проводиться інвентаризація каси з покупюрним перерахуванням усіх грошей і перевіркою інших цінностей, що знаходяться в касі. Залишок готівки в касі звіряється з даними обліку по касовій книзі. У разі виявлення в процесі інвентаризації нестачі або лишку в касі в акті вказується сума нестачі або лишку і обставин їх виникнення.

На зворотній стороні акта у випадку лишків або нестач робиться пояснення даної розбіжності і завіряється підписом матеріально відповідальної особи. Нижче зазначається рішення керівництва щодо висновків проведеної інвентаризації.

Акт складається у двох примірниках і підписується членами інвентаризаційної комісії і матеріально відповідальної особою.

Один примірник акта передається до бухгалтерії підприємства, другий – залишається в матеріально відповідальної особи.У разі зміни матеріально відповідальної особи акт складається у трьох примірниках.

Засновники підприємства,вище стоячої організації,а також аудитори відповідно до укладених угод під час проведення документальних ревізій на всіх підвідомчих підприємствах в обов’язковому порядку проводять ревізію каси і перевіряють дотримання касової дисципліни. Під час проведення ревізій особлива увага має приділятися питанню забезпечення схоронності грошей і цінностей [3, с.224].Виявленні при інвентаризації розходження між фактичними залишками грошових коштів і інших цінностей, що знаходяться у касі, з даними бухгалтерського обліку регулюються в наступному порядку:

  • грошові кошти та інші цінності, які виявлені в надлишку, підлягають оприбутковуванню та зарахуванню відповідно на збільшення доходу підприємства з подальшим встановленням причин виникнення надлишків і винних у цьому осіб;

  • недостачі грошових коштів і інших цінностей, які виявлені при інвентаризації каси стягуються з матеріально-відповідальних осіб, а за умов, коли винні не встановлені або у стягнені винних осіб відмовлено судом, зараховуються до витрат підприємства.

На прикладі ТзОВ «Коломийська автобаза» ми можемо побачити що в статуті підприємства (9 пункт ) чітко зазначені органи управління та контролю за діяльністю підприємства (зокрема фінансовою).

2.5. Відображення інформації про готівковковий обіг в облікових регістрах та звітності ТзОв «Коломийська автобаза».

Готівковий обіг на ТзОВ «Коломийська автобаза» відображається насамперед в системі автоматизації діяльності підприємства (1С:Підприємство7.7,а саме повному журналі(додаток Г )),також для обліку грошей в касі товариства використовуються : видаткові касові ордери (додаток Б),прибуткові касові ордери (В).

Оскільки облік на товаристві ведеться з використанням програми 1С: Бухгалтерія, то для формування касової книги використовується звіт «Кассовая книга».Для побудови журнал-ордера №1 відповідної відомості використовується стандартний звіт «Журнал-ордер по субконто».

РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ ГОТІВКОВОГО ОБЛІКУ

3.1. Вдосконалення організації обліку готівкового обігу на ТзОв «Коломийська автобаза».

Для вдосконалення організації обліку готівкового обігу на ТзОВ «Коломийська автобаза» пропонується замінити існуючу версію 1С:Підприємство 7.7 на більш нову та функціональну 1С:Підприємство 8.0.

Платформа "1С:Підприємство 8.0" була створена з урахуванням 6-річного досвіду застосування системи програм 1С:Підприємство 7.7, яку сьогодні використовують більше 700 000 організацій для автоматизації обліку своєї діяльності. Платформа "1С:Підприємство 8.0" зберегла ідеологічний спадок попередніх версій і втілила в собі принципово нові можливості в області автоматизації обліку. Система програм "1С:Підприємство 8.0" є платформою і прикладними рішеннями, розробленими на її основі. Нова технологічна платформа "1С:Підприємство 8.0" сама по собі не є готовим програмним продуктом для використання кінцевими користувачами. Вона служить базою для створення спеціалізованих прикладних рішень, тобто конфігурацій, під специфіку різних користувачів. Такий підхід дозволяє автоматизувати облік в організаціях різних напрямів діяльності на базі єдиної технологічної платформи.

Система "1С:Підприємство 8.0" має широкі можливості взаємодії з іншими додатками і побудови складних інтегрованих рішень:

  • взаємодія через COM-з'єднання;

  • підтримка механізму Automation;

  • підтримка інтернет-протоколів HTTP, HTTPS, FTP;

  • відправка і прийом електронної пошти (e-mail);

  • робота з XML-документами;

  • обмін даними через текстові файли; читання і запис текстових файлів великого розміру

  • підтримка DBF-файлів;

  • технологія зовнішніх компонент, підтримка роботи з торговим устаткуванням.

У 1С:Підприємство 8.0 реалізовані потужні засоби формування різноманітної звітності:

  • інтелектуальна побудова ієрархічної і багатовимірної звітності, а також кросс-звітів;

  • отримання користувачем аналітичних даних в будь-якому зрізі при завданні спеціальної настройки без зміни прикладного рішення;

  • групування і розшифровки в звітах, деталізація і агрегація інформації;

  • зведені таблиці для аналізу багатовимірних даних, динамічна зміна структури звіту;

  • різні типи діаграм для графічного представлення економічної інформації.

Гнучкість платформи дозволяє використовувати систему "1С:Підприємство 8.0" підприємствам різних напрямів діяльності:

  • автоматизація виробничих і торгових підприємств, бюджетних і фінансових організацій, підприємств сфери обслуговування і т.д.

  • підтримка оперативного управління підприємством;

  • автоматизація організаційної і господарської діяльності;

  • ведення бухгалтерського обліку з декількома планами рахунків і довільними параметрами обліку, регламентована звітність;

  • широкі можливості для управлінського обліку і побудови аналітичної звітності, підтримка багатовалютного обліку;

  • рішення задач планування, бюджетування і фінансового аналізу;

  • розрахунок зарплати і управління персоналом;

  • інші області застосування.

Отож,дослідивши переваги оновленого програмного забезпечення варто зазначити що його придбання значно покращить роботу підприємства в цілому.

Соседние файлы в папке MMM