Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DZK.doc
Скачиваний:
337
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
4.9 Mб
Скачать

10.2.2.Стан впровадження Проекту та досягнуті результати

1. Стан впровадження підкомпоненту а.1 „Інституційний розвиток"

В рамках цієї складової передбачається створити необхідну та належну матеріально-технічну базу органів земельних ресурсів (ремонт та оснащення приміщень, постачання офісного устаткування, комп’ютерів, програмне забезпечення, топографо-геодезичне обладнання тощо).

За весь період впровадження Проекту в межах підкомпоненту А.1 поліпшено матеріально - технічну базу Держкомзему, а також його територіальних органів - 24 області, Автономна Республіка Крим, м. Севастополь та 664 відділення у районах і містах.

Передбачається, що в рамках підкомпоненту А.1 буде покращено матеріально-технічну базу органів земельних ресурсів шляхом придбання комп'ютерного обладнання, програмного забезпечення та оргтехніки.

2. Стан впровадження підкомпоненту а2 „Законодавча база та підтримка”

Цей компонент зосередить зусилля на завершенні опрацювання законодавчої бази та інших питань, пов’язаних з удосконаленням земельних відносин у розвиток Земельного кодексу України, а також на розвитку юридичної спроможності та інформаційної бази Держкомзему.

Досягнуті результати: (1) розроблено 9 нормативно-правових актів; (2) за результатами аналізу земельного законодавства виявлено понад 100 колізій на підставі чого підготовлено рекомендації щодо необхідності внесення змін до земельного законодавства; (3) здійснено підбір законодавства країн ЄС для створення юридичної бібліотеки Держкомзему; (4) проведено міжнародну експертизу нормативно-правових актів у сфері реєстрації прав на нерухоме майно та земельного кадастру.

Планується, що до кінця періоду реалізації Проекту буде розроблено понад 20 нормативно-правових актів у розвиток земельного законодавства.

3. Стан впровадження компоненту в „Інформування громадськості"

Складова інформування громадськості допоможе проінформувати широку громадськість і спеціалістів про здійснювану земельну реформу, а також про ті права, котрі вони отримали впродовж останніх років. Проводитимуться широкомасштабні та всебічні інформаційні компанії на національному та місцевому рівнях із використанням телебачення, радіо та преси. Друкуватимуться і розповсюджуватимуться брошури, плакати та інші друковані матеріали. Для забезпечення досягнення поставлених у рамках Проекту цілей проводитимуться дослідження з метою визначення його економічного та соціального впливу.

В рамках даного компоненту проведено соціологічне дослідження, що є основою для започаткування проведення інформаційної кампанії, а також підготовлено необхідні матеріали з метою випуску 2-х томника нормативно-правових актів земельного законодавства.

Проведено інформаційну кампанію на національному рівні із залученням телебачення, радіо та преси, а також забезпечено інформаційну кампанію необхідною друкованою продукцією. А саме: (1) забезпечено функціонування української, російської та англійської версій Інтернет-сайту Проекту (www.zemreforma.info) та здійснено її інформаційну підтримку; (2) розроблено концепцію, дизайн, наповнення та надруковано 1-7 номери щомісячного інформаційного бюлетеня (3) розроблено концепцію, дизайн та надруковано настінний плакат (формат А2, тираж 20 тис. примірників); (4) розміщено рубрику «запитання – відповідь» у 100 номерах регіональних друкованих ЗМІ; (5) організовано проведення громадських заходів – семінару та круглого столу в містах Полтаві та Миргороді, (6) проведено прес-клуб для центральних ЗМІ за участі керівництва Держкомзему; (7) проведено перший етап опитування методом фокус-груп

Планується в рамках реалізації компоненту продовжити здійснення інформаційних заходів у ЗМІ (теле- та радіопрограми, публікації у пресі), громадські заходи (прес-конференції, прес-клуби, семінари та телемости за участі представників ЗМІ, громадських організацій та представників Держокмзему), друк матеріалів (бюлетенів, календарів, канцелярської продукції), створення та наповнення Інтернет-сайту проекту, проведення соціологічних досліджень з метою вивчення соціально-економічних наслідків проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]