Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DZK.doc
Скачиваний:
337
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
4.9 Mб
Скачать

Тема 4. Ліцензування землевпорядних та земле оціночних робіт.

У темі розглянуто види землевпорядних та землеоціночних робіт, які підлягають ліцензуванню, а також вимоги до проведення землевпорядних та землеоціночних робіт.

Тема 5. Застосування космічних знімків для проведення землевпорядних робіт.

У темі коротко розглядається ефективність та необхідність використання космічних знімків при проведенні землевпорядних робіт у порівнянні з аерофознімками.

Тема 6. Інвентаризація земель та організація території

Розглядаються проблеми та завдання, які ставляться перед процедурою інвентаризації земельних ресурсів. Приводяться ключові моменти „Положення про земельно-кадастрову інвентаризацію земель населених пунктів”. Наводяться основні вимоги до точності визначення координат межових знаків земельних ділянок та точності визначення площ. Піднімаються питання системного багатофакторного підходу до організації території інвентаризованих земель. Розглядаються питання ліцензування землевпорядних та земле оціночних робіт. Надано перелік видів землевпорядних та землеоціночних робіт, які підлягають ліцензуванню. Визначено вимоги до проведення землевпорядних та землеоціночних робіт. Коротко подається перевага використанню у землеустрою космічних знімків порівняно з аерофотознімками. Розглянуто доцільність здійснення контролю над станом нерухомого майна за рахунок створення і ведення єдиного Реєстру об'єктів нерухомого майна з систематизованими даними про всі земельні ділянки, будівлі, споруди і приміщення, що знаходяться у власності. Розглянуто основні засади впровадження державної реєстрації прав на нерухоме майно в Україні.

Тема 7. Формування об’єктів нерухомого майна

Приводиться і аналізується роль і місце формування об’єкту нерухомого майна в процесі реєстрації. Всебічно аналізується досвід з формування нерухомості та її реєстрації в таких країнах, як Швеція та Молдова. Розглянуто основні законодавчі акти України, які регулюють процедурні питання формування об’єктів нерухомого майна. Приводяться рекомендації стосовно правового регулювання об’єктів нерухомості та процедури проведення первинної реєстрації.

Тема 8. Індексні карти та кадастрові номери

Розглянуто питання функціонування в кадастрово-реєстраційній системі однозначної ідентифікації об’єктів нерухомості. Приводиться досвід зарубіжних країн в питаннях унікальної ідентифікації об’єктів нерухомості. Пояснюються методичні підходи до утворення унікального кадастрового номера земельної ділянки для умов України. Описується державний класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України. Розглядається структура кадастрового номера земельної ділянки та принципи його утворення. Приводяться конкретні приклади утворення кадастрового номера. Приведено порядок присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці як вперше, так і при зміні правового режиму земельної ділянки та її меж. Розглядається структура кадастрового номера об’єктів нерухомості, які розташовані в межах земельної ділянки. Розглядається питання практичного встановлення меж кадастрових кварталів та використання при описі меж топологічних моделей. Наводяться приклади можливого виділення меж кварталів. Для порівняння методів приводяться правила і порядок присвоєння кадастрових номерів в Російській федерації та Латвії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]