Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
надьога 1 до друку нормальнас3 розді.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
331.26 Кб
Скачать

Аналіз оброблених даних

Первіннім продуктом обробки GPS-данних між двома пунктами є вектор, що визначає залежність між цими пунктами. Коордінаті пунктів - це продукти обробки векторів. Коли вектор обробляється, координати одного пункту завжди фіксовані. З обробленого вектора визначаються координати для невідомого пункту. Перед урівнюванням координати пункту обчислюються безпосередньо з оброблених векторів до цього пункту. Для пунктів з декількома векторами координати, що виводяться, обчислюються з вектора з найменшою нев'язкою. Урівнювання даних в результаті дає точніші і надійніші координати пункту.

Ashtech Solutions має показники, що допомагають визначити якість оброблених векторів і обчислених координат пункту. Показникі якості для оброблених векторів включають: QA маркер обробки, тип обчислення і нев'язки вектора. Показникі якості для обчислених координат пункту - це нев'язка положення пункту і маркер статусу місцеположення.

Нев'язка векторів дає оцінку якості обробленого вектора. Досвід допоможе визначити, який рівень нев'язки можна визначити для векторів різної довжини. У основному нев'язка залежить від класу приймача і з якою точністю проводяться виміри і ще, вектора певної довжини повинні мати і певні допуску значення нев'язки. Відмітьте, що кількість даних, доступних при обробці вектора, визначає його погрішність. Якщо доступна недостатня кількість даних, то погрішність збільшуватиметься.

Якщо всі цілочисельні неоднозначності булі визначені, обчислення вектора вважаються Fixed-фиксованими обчисленнями (неоднозначності фіксуються до цілих). Фіксовані обчислення - кращі зі всіх можливих. Якщо всі цілочисельні неоднозначності булі визначені для неповної кількості супутників (більше 50 %), обчислення вважаються Partial-неповними обчисленнями. Вектор з обчисленнями типу Partial - неповні у багатьох випадках є якісним вектором.

Вікно (Карта) в Ashtek Solutions. Атрибути пунктів і векторів в проекті.

  • Normal – відображає пункти в проекті

  • Process – відображає оброблені пункти і вектори між ними і результати обробки. Необроблені вектори відображаються штриховими лініями; оброблені вектори, які пройшли QA тест, зеленим кольором; оброблені вектори, які не пройшли QA тест, відображаються червоним кольором. Помілки пунктів і векторів відображаються як еліпси помилок і вертикальні палички.

  • Adjustment - відображає зрівняні пункти і вектори між ними і результати урівнювання. Не урівняні вектори відображаються чорними лініями; зрівняні вектора, які пройшли Tau тест, відображаються зеленимо кольором; зрівняні вектори, які не пройшли Tau тест, відображаються червоним кольором. Помілки пунктів і векторів відображаються як еліпси помилок і вертикальні палички.

  • Repeat Vectors – відображає всі вектори, які повторно спостерігалися і результати їх порівняння між собою. Векторі, які не повторюються відображаються чорним кольором; повторні вектори, які пройшли QA тест, відображаються зеленимо кольором; повторні вектори, які не пройшли QA тест, відображаються червоним кольором.

Control Tie – відображає контрольні пункти і результати порівняння їх підрахованих координат з опублікованими. Контрольні пункти, які пройшли QA тест, відображаються зеленимо кольором; Контрольні пункти, які не пройшли QA тест, відображаються червоним кольором.

  • Loop Closure – відображає всі пункти і вектори в проекті. Ві можете вибрати вектори для визначення не замикання фігури. Необхідно вибрати вектора для створення замкнутої фігури. Фігура, яка пройшла QA тест, відобразиться зеленимо; Фігура, яка не пройшла QA тест, відобразиться червоним кольором.

  • Network Relative Accuracy – відображає зрівняні пункти, вектора між пунктами і відносну точність. Відносна точність підраховується для кожної парі пунктів, між якими булі визначені вектори. Пункті, які пройшли QA тест, відобразяться зеленимо, що не пройшли – червоним.