Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
надьога 1 до друку нормальнас3 розді.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
331.26 Кб
Скачать

2.3.2. Програма Ashtech Solutions

Програма Ashtech Solutions – це сучасне програмне забезпечення для обробки поста. Її надзвичайно дружній інтерфейс буде легко оцінений не тільки новачками, але і досвідченими користувачами. Системні вимоги: Windows 95, 98, 2000 і NT4.0. Програмне забезпечення включає наступні компоненти, роботи з GPS устаткуванням, що допомагають на всіх стадіях:

  • програма планування вимірювань;

  • установки приймача;

  • передача даних;

  • обробка векторів;

  • зрівнювання;

  • аналіз якості;

  • перетворення координат;

  • створення звітів;

  • експорт даних;

Програма Ashtech Solutions включає один з щонайпотужніших модулів обробки поста, що дозволяє реєструвати грубі помилки. Під час обробки, програма постійно оновлює графічний інтерфейс для забезпечення дійсного стану Ваших польових робіт.

Обробка даних в програмі Ashtech Solutions

Сирі, необроблені дані, зібрані приймачем, повинні бути оброблені для визначення зв'язку між пунктами. Результат обробки даних – вектор, що характеризує цей зв'язок. Основна роль модуля обробки програми Ashtech solutions визначення цих векторів. Модуль обробки автоматичний аналізує якість сирих даних і визначає найкращі параметри для отримання найбільш якісних векторів. У програмі Ashtech Solutions обробка даних здійснюється пробачимо натисненням кнопки Process (Обробка).

GPS дані обробляються в три етапи:

Pre-process data analysis (Попередній аналіз даних) — Аналіз властивостей пункту і вимірювань, таких як Site ID (Ідентифікатор пункту), параметри антени і інформація про контрольний пункт.

Processing (Обробка) — Натіснення кнопки запускає процес обробки для отримання векторів.

Post-process data analysis (Аналіз даних після обробки) - Оброблені вектора аналізуються за допомогою спеціальних інструментів для визначення якості.

Встановлення (базового) контрольного пункту в программі Ashtek Solutions

При обробці GPS-данних, що одночасно збираються декількома приймачами, координати однієї або декількох точок повинні бути фіксовані. Зазвичай, це відомі координати однієї з точок. Ці координати називаються базовими (Seed) координатами, а пункт - контрольним пунктом. Ві завжди повинні встановлювати пункт з відомими координатами, як контрольний пункт. Якщо Ві не маєте контрольного пункту, Ashtech Solutions автоматичний вибирає пункт і встановлює його як контрольний. Координати для відомих контрольних точок можуть бути введені як базові крапки при обробці векторів і як фіксовано контрольні при зрівнюванні. Контрольні точки можуть бути використані тільки для горизонтального контролю, тільки для вертикального контролю або для обох одночасно. Ві маєте можливість ввести контрольну крапку, але не встановлювати контрольні значення фіксованими. Переваги цієї можливості наступні:

1) Ви можете ввести всі контрольні крапки у будь-який час, ввести всі контрольні крапки на проекту. Ви повинні вибрати тільки одну крапку для горизонтальної фіксації і одну крапку для вертикальної (це може бути одна і та ж крапка) при обробці і мінімально примусовому (вільному) зрівнюванні. Коли прийде година для проведення повного урівнювання, Вам просто необхідно проінформувати програму про фіксацію інших контрольних точок.

2) Ви можете провести аналіз контрольного зв'язку. Ви введете всі контрольні крапки перед мінімальним урівнюванням, але зафіксуєте тільки одну горизонтальну і одну вертикальну крапки. Вкладка Control Tie робочої книги Work-Book потім покаже порівняльний аналіз між відомими контрольними значеннями для цих контрольних точок, значення яких Ві ввели, але не зафіксували. Велика різниця указує на тих, що у Вас проблеми з контрольними крапками.