Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krim_protses (1).doc
Скачиваний:
231
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
332.2 Кб
Скачать
  1. 51.Порядок обчислення процесуальних строків.

  2. 1. Строки, обчислюються годинами, днями і місяцями. Строки можуть визначатися вказівкою на подію.

  3. 2. При обчисленні строку годинами строк закінчується в останню хвилину останньої години.

  4. 3. При обчисленні строку днями строк закінчується о двадцять четвертій годині останнього дня строку.

  5. 4. При обчисленні строків місяцями строк закінчується у відповідне число останнього місяця. Якщо закінчення строку, який обчислюється місяцями, припадає на той місяць, який не має відповідного числа, то строк закінчується в останній день цього місяця.

  6. 5. При обчисленні строків днями та місяцями не береться до уваги той день, від якого починається строк, за винятком строків тримання під вартою, проведення стаціонарної психіатричної експертизи, до яких зараховується неробочий час та які обчислюються з моменту фактичного затримання, взяття під варту чи поміщення до відповідного медичного закладу.

  7. 6. Якщо відповідну дію належить вчинити в суді або в органах досудового розслідування, то строк закінчується у встановлений час закінчення робочого дня в цих установах.

  8. 7. При обчисленні процесуального строку в нього включаються вихідні і святкові дні, а при обчисленні строку годинами - і неробочий час.

  9. 52.Поняття і види процесуальних витрат.

  10. Кримінально-процесуальні витрати - це передбачені кримінальним процесуальним законом витрати, пов'язані із здійсненням кримінального провадження, які відшкодовуються державою певним суб'єктам кримінального процесу і підлягають стягненню з осіб, визнаних винними у вчиненні злочину чи, в окремих випадках, зараховуються на рахунок держави.

  11. Процесуальні витрати складаються із:

  12. 1) витрат на правову допомогу;

  13. 2) витрат, пов’язаних із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження;

  14. 3) витрат, пов’язаних із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів;

  15. 4) витрат, пов’язаних із зберіганням і пересиланням речей і документів.

  16. Види витрат :

  17. 1).Витрати на правову допомогу(адвокатів..представників)

  18. 2) Витрати, пов’язані із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження- це витрати обвинуваченого, підозрюваного, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

  19. 3) Витрати, пов’язані із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів.

  20. 53.Поняття, значення та види заходів забезпечення кримінального провадження.

  21. Заходи забезпечення кримінального провадження— це передбачені кримінально-процесуальним законом процесуальні засоби державно-правового примусу, що застосовуються уповноваженими на те органами (посадовими особами), які здійснюють кримінальне провадження, у чітко визначеному законом порядку стосовно осіб, котрі залучаються до кримінально-процесуальної діяльності.

  22. Ознаки :

  1. специфічна їх мета — забезпечити досягнення дієвості кримінально- процесуального провадження та вирішення завдань кримінального судочинства;

  2. примусовий характер, який залежить не від порядку їх реалізації, а від самої законодавчої моделі, що передбачає можливість застосування примусу;

  3. виключний характер — вони застосовуються лише в тих випадках, коли іншими заходами завдання кримінального судочинства досягнути неможливо;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]