Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
asist_prakt_2.doc
Скачиваний:
172
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
306.69 Кб
Скачать

Оцінюванння асистентської практики

За підсумками практики студентам виставляється загальна оцінка, яка є сумою отриманих балів за результатами виконання усіх видів завдань відповідно до змістових модулів: фахового, педагогічного, психологічного, організаційного.

Загальна оцінка за підсумками асистентської практики складає 100 балів.

Загальна оцінка за асистентську практику складається з оцінки за кожен з її змістових модулів, тобто:

загальна оцінка за асистентську практику =

оцінка за організаційний модуль +

оцінка за фаховий модуль +

оцінка за педагогічний модуль +

оцінка за психологічний модуль

Відповідно до змістових модулів практики (організаційного, фахового, педагогічного, психологічного) 100 балів розподіляються у такий спосіб:

- організаційний – 10 балів – виставляється особою, яка здійснює загальне керівництво;

- фаховий – 40 балів виставляється керівником від кафедри правознавства;

- педагогічний – 30 балів виставляється методистом від кафедр педагогіки;

- психологічний – 20 балів виставляється методистом від кафедр психології.

Бали виставляються в щоденник практики.

Бали за організаційний модуль виставляються керівником практики (який здійснює загальне керівництво) з урахуванням:

- відвідування студентом настановчої (1 бал) та підсумкової (1 бал) конференцій;

- звіт (за схемою) (відповідність схемі та повнота) – до 5-ти балів;

- своєчасність подання звітної документації, повнота та якість її оформлення (до 3-ох балів).

Бали за фаховий модуль виставляються безпосереднім керівником з урахуванням:

1) щоденник практики – Форма № Н-7.03 (оцінюється розроблений студентом на початку практики індивідуальний план та ступінь його виконання у період практики) – до 5-ти балів;

2) аналіз лекційного заняття, проведеного керівником практики або іншим фахівцем кафедри правознавства, яке відвідав студент-практикант – до 5-ти балів;

3) конспект лекції (розгорнутий) (або конспект семінарського заняття (розгорнутий)) – до 5-ти балів;

4) конспект семінарського заняття (розгорнутий) – до 5-ти балів;

5) самоаналіз проведеного семінарського заняття – до 5-ти балів;

6) методичні рекомендації до тем (питань), які виносяться на самостійне опрацювання студентами – до 5-ти балів;

7) тестові завдання (різнорівневі), розроблені для тематичного (або модульного) контролю з теми лекційного чи семінарського заняття, або з питань, які виносяться на самостійне опрацювання – до 5-ти балів;

8) відвідування лекцій та семінарів у викладачів кафедри, зокрема у керівника, проведення консультацій для студентів або участь у консультуванні студентів керівником, можливо, виконання окремих доручень керівника, наприклад, перевірка контрольних робіт, – до 5-ти балів.

Бали за педагогічний модуль виставляються методистом з кафедри педагогіки як сума балів за виконання усіх завдань. Розподіл балів представлено нижче у таблиці.

Розподіл балів за виконання завдань з педагогічного модуля

Сума

Оцінка куратора групи за виховну роботу проведену студентом з групою

Оцінка методиста або куратора групи за проведений захід

Конспект залікового виховного заходу

Розгорнутий самоаналіз проведеного виховного заходу

Звіт

про проведену виховну роботу

10балів

5 балів

5 бали

5 балів

5 балів

30 бал

Бали за психологічний модуль виставляються методистом з кафедри психології як сума балів за виконання завдань з психології. Критерії оцінювання наступні:

- 19-20 балів – студент-магістрант повністю виконав програму вивчення студентської академічної групи, виявив високий рівень опанування програмового матеріалу, самостійність, збагатив та поглибив теоретичні знання, набув досвіду щодо творчого їх застосування у навчально-виховній роботі. Уміє отримувати, систематизувати знання і адаптувати їх до процесу дослідження. Уміє спостерігати, аналізувати, узагальнювати психологічні факти, об’єктивно оцінювати поведінку студентів, їх соціальні дії. На високому рівні виконаний звіт, де продемонстровані психологічні уміння аналізувати психічні факти об’єкта дослідження. Практикант виявив здатність до рефлексії, уміння аналізувати власну діяльність, правильно ставити мету, формулювати завдання і адекватно їх реалізовувати під час проходження практики;

- 16-18 балів – студент-магістрант повністю виконав програму вивчення студентської академічної групи, виявив при цьому високий рівень опанування програмового матеріалу, самостійність, збагатив та поглибив теоретичні знання, набув досвіду щодо творчого застосування у навчально-виховній роботі. Магістрант виявив належний рівень теоретичної та практичної підготовки, продемонстрував уміння відбирати суттєву інформацію, необхідну для повного висвітлення результатів спостереження та застосування діагностичних методик. Практикант продемонстрував достатній рівень самостійної систематизації фактичного матеріалу, здатності до узагальнення і формулювання висновків, визначення мети й основних завдань дослідження. У цілому спостерігається методологічно грамотне вивчення структури студентської академічної групи. Продемонстрований достатній рівень обґрунтованості висновків і рекомендацій, сформульованих у звіті, але спостерігаються логічні похибки. Виявляється достатній рівень компетентності магістранта;

- 13-15 балів – студент-магістрант не зміг успішно впоратися із завданням на спостереження та ефективне використання дослідницьких методів. Опис проведеної роботи виявився формалізованим. Неточно сформульовані мета і основні завдання. Відповідно не продемонстроване уміння реалізовувати поставлені керівником практики завдання. Результати проведеного дослідження студентської академічної групи інтерпретуються неточно, допускаються суттєві помилки. Недостатній рівень узагальнення і класифікації даних. Висновки неповні, недостатньо аргументовані. Документація здана невчасно, її оформлення не дуже якісне. Матеріали дослідження представлені, однак немає логічного викладу узагальнень. В аналізі спостерігаються неточності, недоречності. Усі необхідні складові звіту оформлені, але неякісно;

- 12 балів і менше – студент-магістрант не виконав програми вивчення студентської академічної групи. Відсутнє уміння добирати наукову інформацію, необхідну для виконання програми. Не продемонстроване уміння володіти методиками діагностики соціально-психологічних процесів у групі. Спостерігається некоректне їх застосування, нездатність інтерпретувати отримані результати. Магістрант не може спрогнозувати можливі відхилення у поведінці досліджуваних. Психолого-педагогічні рекомендації виховних дій та корекції негативних проявів відсутні. Документація у повному обсязі відсутня, немає протоколів, додатки не оформлені.

Щоденник практики з відповідними відмітками керівника практики від кафедри правознавства, кафедр педагогіки і психології подається керівнику, який здійснює загальне керівництво асистентською практикою. Разом із щоденником практики подається також пакет звітної документації (за переліком), перевірений та оцінений керівником практики від кафедри правознавства (або його перевіряє особа, яка здійснює загальне керівництво асистентською практикою).

У разі невиконання одного з модулів практика вважається не зарахованою.

Студент організовує свою діяльність відповідно до вимог Статуту університету, виконує правила внутрішнього трудового розпорядку навчального закладу, розпорядження адміністрації і керівників практики у частині здійснення завдань практики.

У випадку не виконання обов’язків студент на підставі доповідної записки керівника може бути відсторонений від проходження практики або його робота може бути визнана незадовільною. У цьому випадку рішенням деканату може бути призначене повторне проходження практики без відриву від навчальних занять в університеті. Студент, який після повторного проходження практики не виконав завдання практики за усіма напрямками, відраховується з університету.

Студенти, які не пройшли практику або частину практики з поважних причин, мають право на її продовження у вільний від навчання час.

Студенти, які не пройшли практику без поважних причин або отримали незадовільну оцінку, наказом ректора відраховуються з університету.

Усі звітні матеріали асистентської практики зберігаються на кафедрі правознавства протягом одного року.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]