Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
на захист / психологія.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
96.26 Кб
Скачать

IV. Організація викладачем зворотного зв’язку

  1. На початку заняття викладач звернулася до студентів з метою перевірки їх опорних знань, в ході заняття декілька разів запитувала по попередньо вивчених темах, в кінці заняття також було проведене опитування для закріплення вивченого матеріалу.

  2. і на початку і в кінці заняття студенти поводили себе досить активно і відповідали на всі поставлені запитання.

  3. І контролюючий, і навчальний характер мали зворотній зв’язок у таких виявах: студенти вільно дискутували з викладачем, підтримували її думку, навіть поділились своїми знаннями, які викладачеві були невідомі (тому що студенти зараз в деяких питаннях, особливо пов’язаних з інформаційними технологіями, більш обізнаніші, ніж викладач).

  4. під час виставлення оцінок викладачем, студенти спокійно сприймали це і в разі не згоди просили, щоб їх додатково спитали, взагалі всі погодилися з своїми оцінками.

  5. залежно від відповідей студентів на занятті викладач перебудовувала своє заняття, у випадку, коли відповідь була неповною, нечіткою, Олександра Сергіївна намагалася чіткіше і доступніше давати матеріал

V. Виховний вплив особистості викладача та його діяльності на занятті

  1. Емоційний стан заняття був рівний, носив позитивний характер. Це цілком залежало від викладача: від її мови, зовнішності, характеру спілкування з дітьми. Оскільки Олександра Сергіївна була привітною, але строгою в одночас, то студнти почували себе вільно, але в межах.

  2. При використанні засобів наочності, викладач виховувала у дітей культуру поводження з технікою. Всі використані на занятті методи та прийоми мали виховний характер, оскільки діти працювали не відривно від них.

  3. Своїм прикладом викладач навчає студентів порядку та дисципліни, вона контролює записи студентів на заняттях та вдома, та керує увагою студентів на зантті.

Vі. Результати заняття

1. Проаналізувавши урок Олександра Сергіївна можна сказати наступне: мета та всі поставлені завдання були досягнуті повною мірою. Про це можна судити з того, що була розв’язана велика кількість задач, а також з того, що діти вийшли з заняття в хорошому настрої та в налаштуванні на подальшу роботу. Думаю, що це заняття мало принести багато користі для студентів як з пізнавальної точки зору так і з розвивальної і виховної. Діти дізналися багато нового та цікавого, попрацювали та поспілкувалися між собою в колективі.

Соседние файлы в папке на захист