Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
73.07 Кб
Скачать

2.5.Самостійна робота студентів.

2.5.1. Мета та завдання самостійної роботи студентів.

Метою самостійної роботи студентів є поступова підготовка студентів до самостійного опанування матеріалами навчального предмету "Теорія і методика спортивних ігор" і, на цій основі, формування здібностей до постійного науково- методичного та технічного самовдосконалення.

Завдання самостійної роботи студентів: * навчити студентів працювати з науковою та навчально-методичною літературою. * навчити студентів аналізувати та систематизувати отримані знання.

*сформувати вміння помічати і виправляти помилки при виконанні тактико-тактичних дій у спортивних іграх.

* формування мотивів до постійного самовдосконалення.

2.5.2. ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ. * робота з навчально-методичною, науковою і періодичною літературою у читальному залі та бібліотеці; * індивідуальні консультації науково-методичного спрямування з проблем теорії та методики спортивних ігор; * додаткові індивідуальні та групові заняття з технічної та тактичної підготовки; * аналіз та обговорення матчів різного рівня змагань зі спортивнихігор.2.5.3.ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ: 1. Вплив занять спортивними іграми на організм людини - 4 год. 2. Місце спортивних ігор в системі фізичного виховання України - 6 год. 3. Історія розвитку баскетболу в Черкаській області - 2 год. 4. Особливості виконання баскетбольних технічних прийомів у дітей різного віку та статі - 4 год. 5. Особливості методики навчання у баскетболі при роботі з дітьми різного віку та статі - 5 год. 6. Особливості навчання основним захисним технічним діям в баскетболі при роботі з дітьми різного віку та статі - 4 год. 7. Віково-статеві особливості методики проведення навчального уроку з баскетболу - 4 год.8.Віково-статеві особливості методики проведення навчально- тренувальних занять з баскетболу - 5 год.11. Особливості вдосконалення швидкісних здібностей на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 4 год. 12. Особливості вдосконалення силових здібностей на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 5 год. 13. Особливості вдосконалення витривалості на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 5 год. 14. Особливості вдосконалення координаційних здібностей на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 5 год. 15. Особливості вдосконалення гнучкості на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 4 год. 16. Особливості вдосконалення швидкісно-силових здібностей на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 4 год. 17. Особливості застосування не стандартного обладнання на заняттях зі спортивних ігор з дітьми різного віку та статі - 3 год.Всього:64 години

2.5.4. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ (ТЕМИ РЕФЕРАТІВ): 1. Основи техніки володіння тілом у баскетболі. 2. Методика вдосконалення володіння тілом у баскетболі. 3. Основи техніки володіння м'ячем у баскетболі. 4. Основи техніки кидків м'яча у баскетболі. 5. Функції баскетболістів в нападі за зонами дії. 6. Функції баскетболістів в захисті за зонами дії. 7. Командні дії баскетболістів в нападі. 8. Командні дії баскетболістів у захисті. 9. Планування тренувального процесу у баскетболі. 10. Взаємодія тренер-спортсмен, тренер-команда у баскетболі.