Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vse_dlya_zaochn_integr_vivchennya.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
3.78 Mб
Скачать

77: Дин а м і ка .

ХТД: П осп і вки- і мпро в із ац і ї (з м і н а динам і ки) . В . К ни ш « Д о щ и к на­

крапає» .

С ММ: Укр аїнськ а народна п і сн я « І ш у ми ть , і гуде» , Л . ван Б етховен, С онат а № 8 » « П атетична » ( І ч . ф р .) , твор и з попередн і х урок і в дл я пор і внянн я ( н а виб і р учителя) .

С ВМ: О . Арм ато в «Гроза» .

Візуальне (образотворче) мистецтво

Зміст: С творе нн я словесно ї е моц і йно-образно ї характеристик и пей­ за ж у . П онятт я пр о динам і ку . О панування засоба м и побудов и динам і чно ї композиц і ї (н а еле м ентарно м у р і вн і) . Ро зш ирен­ н я пал іт р и холодни х кольор і в .

17: Дин а м і ка .

ХТД: С творе нн я динам і чно ї композиц ії . Викон анн я пейзажу в хо­ лодни х кольорах . « О с і нн і йбурев і й» , «Гроза » (гуа ш , ш ироки й плоски й пензель) .

С ВМ: О . Арм ато в «Гроза» ; Т . Яб лонськ а « Ж овтень» ; В . Н епийпив о

« О сокори» .

С ММ: Укр аїнськ а народна п і сн я « І ш у ми ть , і гуде» . Завдання : порів­ ня т и засоб и виявлення динам і к и в м узиц і т а образотворчо му ми стецтв і .

Уроки 9-10. Прощальна пісня журавлина

Музичне мистецтво

Зміст: У св і домленн я те мп у я к засоб у вира ж енн я рух у м узичног о тво­ ру , одног о з ва ж ливи х еле м ент і в м узично ї мо ви . Ф ормуванн я і мпро в із ац і йни х навичок .

П : Те мп .

ХТД: П осп і вки- і мпро в із ац і ї (і з з м і но ю те мп у) . В . К ни ш « Д о щ и к на­

крапа є » .

С ММ: Р . Ш убер т « П орив» ; П . Ч айковський « О с і нн я п і сня . Ж ов ­

те н ь » .

С ВМ: Т . Яб лонськ а « Ж овтен ь » , У . Тер не р « Д о щ , пара і ш видк і ст ь » — анал із засобі в виявлення те мп у в м узично м у т а в із уально м у ми стецтв і .

Візуальне (образотворче) мистецтво

Зміст: Іл ю стрування запропо новани х м узични х творі в з передаче ю яскрави х образни х характеристик ш ляхо м з м і ш уванн я ко­ льор і в н а пал іт р і . О з найомленн я і з способа м и передач і рух у н а пло щ ин і . Ро звито к ауд і ов із уальни х образни х асоц і ац і й .

17: Рух .

ХТД: С творе нн я композиц і ї н а в і добра ж енн я рух у в природ і «Від­ л іт а ю т ь лелеки» , « П ро щ альн а п і сн я ж уравлина» , « Хм ар и пливуть » (аква рел ь «по- мокром у» , пензл і р із но ї тов щ ин и

і ф орми ) .

С ВМ: М ор і ц ф о н Ш в і нд т «Та но к ф е й у в і льховому га ю » , У . Тер не р

« Д о щ , пар а і ш видк і сть» .

С ММ: С . М айкапа р « Хм ар и пливуть» ; М . Л еонтови ч « Ж енчичок - бренчичок» . Завдання : виконанн я хореогра ф і чни х імпров і­ заці й н а в і добра ж енн я рух у в природ і .

Уроки 11-12. Свят о врожаю

Музичне мистецтво

Зміст: Знайомств о з українськи м и ос і нн і м и обрядами — святкуван­ н я закі нченн я с і льськогосподарських роб і т ( жни варськ і піс­ н і) . Ви хованн я поваг и д о л ю де й прац і , д о р і дно ї зе мл і .

71: Ж ниварськ і п і сн і .

ХТД: Укр аїнськ і народні п і сн і « П і ш л и д іт и в поле» ; « Ж енчичок - бренчичок » ( ритм і чни й супров і д) , створення в і дпов і дног о на­ стро ю , характеру .

С ММ: Укр аїнськ і народн і п і сн і « П осилал а м ен е м ати» , « О й л іт а є соколонько» . П ор і вняльн а е моц і йн а характеристик а творі в ми стецтва .

Візуальне (образотворче) мистецтво

Зміст: У тіле нн я нас тро ю м узик и в ос і нн і х пейзажни х композиц і ях .

Вия влення асоц і ативни х зв ' язк і в м і ж м узико ю і стано м приро­ ди . П ор і вняльн а характеристик а ос і нньо г о пейзажу відповід­ н о д о стану т а нас тро ю природи .

77: П ейза ж .

ХТД: С творе нн я пейзажно ї композиц і ї н а в і добра ж енн я стану та на­ стро ю природ и « О с і нн і сльози» , «Теплоосе н і » , «Золотаос і нь » (аква рел ь «по- мокром у» , пензл і р із но ї тов щ ин и і ф орми ) .

С ВМ: А . П осто ю к «Тепл а ос і нь » ; А . М аневи ч « О с і нн і й мо тив» .

С ММ: Б . Б арто к « О с і нн і сльози» ; Д . Ш остакови ч « С у мн а п і сень - ка» ; П . Ч айковськи й « О с і нн я п і сня» , Р . Ш у м а н « В есели й селянин» .

Уроки 13-14. Свят о врожаю (продовження) Музичне мистецтво

Зміст: С истематизуват и уявлення пр о народні традиції , проведення на­

родни х ос і нн і х свят . Вир азн е виконанн я вокальни х творів .

77: Традиції .

ХТД: « Вийш л и в пол е косар і » , « Ди вувалис я л і си » ( об жин ки) . Рит­

м і чни й супров і д .

С ММ: М . М усоргськи й «Гопак » з опер и « С орочинськи й ярмарок» ; Р . Ш у м а н « В есели й селянин» .

С ВМ: В . Є . К упцо в « С і льськи й ярмарок» ; К . Б і локу р « О с і нн і й на­

т ю рморт» .

Візуальне (образотворче) мистецтво

Зміст: С прийнятт я творі в декоративно-прикладног о ми стецтв а я к нев і д ' ємно ї частини традицій но ї нац і онально ї культури. Емоційно-образна та словесна характеристика предметів — «дійо­ ви х ос і б » на т ю рморту . О собливост і передач і ф орм и т а об ' єм у предмет і в н а пло щ ин і т а в простор і .

17: Н ат ю рморт .

ХТД: Викон анн я жи вописног о на т ю рморт у з к і лько х предмет і в

( н а еле м ентарно м у р і вн і ) з передаче ю характер у предмет і в

«Гости нц і осен і » , « С вят о вро ж а ю » (гуа ш , кругл і пензл і) .

С ВМ: О . Н овак і вськи й « Н ат ю рморт» ; К . Б і локу р « О с і нн і й натю р­ мор т» , « Н ат ю рмор т з колосся м т а глечико м » ; О . Л уньо в «Яб­ лук а у б і л і й ваз і » ; В . К упцо в « С і льськи й ярмарок» .

С ММ: М . М усоргськи й «Гопак » і з « С орочинськогоярмарку» ; В . К о - сенк о « П асторальна» .

Уроки 15-16. Свят о врожаю (продовження) Музичне мистецтво

Зміст: У загаль ненн я вивченог о м атер і алу . О с і н ь у народному т а про­ ф ес і йном у ми стецтв і . І нсцен із ац і я свят а « О б жин ки » (ритм іч ­ н і т а і нс тру м ентальні супроводи , хореогра ф і чн і рухи ) .

С ММ: М узичн а в і кторина .

Візуальне (образотворче) мистецтво

Зміст: Ви з наченн я характерних в і дм і ннос те й декоративних якосте й кольор у т а звичай но г о забарвле нн я оточу ю чи х предмет і в . По­ ня тт я необх і дност і взає мо зв ' язк у части н в єдин е ц і ле . Озна­ йомленн я з р із ним и тех н і кам и т а м атер і ала м и дл я виконан­ н я творчи х композиц і й . С в і доми й виб і р еле м ент і в композиц ії , рац і ональне запов ненн я арку ш а .

П : Н ат ю рморт .

ХТД: С творе нн я колективно ї декоративно ї композиц і ї в тех н і ц і кола ж у з кольорови х пля м «Тч е ос і н ь славн а кили м золо­ тий » .

С ВМ: О . Ш овкуненк о «Золот а ос і нь » , В . Н епийпив о « О с і нн і й Сла­

вутич» , І . О строухо в «Золот а ос і нь » .

С ММ: А . В і вальд і « О с і нь » .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]