Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика / Спіцина Н.М. Шабельник Т.В. Бондаренко С.В. Інформаційні системи і технології. Навч. пос.2011 / Спіцина Н.М. Шабельник Т.В. Бондаренко С.В. Інформаційні системи і технології..doc
Скачиваний:
73
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
14.55 Mб
Скачать

Методичні вказівки.

1. Створіть новий документ, клацнувши на кнопці .

2. Введіть у вікні редактора текст:

Текстовий редактор MS WORD.

Текстовий редактор MS WORD призначений для створення, перегляду, редагування і форматування офіційних і особистих документів. MS Word дозволяє застосовувати різні шрифти, вставляти в документ електронні таблиці, діаграми, складні математичні формули, графічні ілюстрації і звукові коментарі, забезпечує фонову перевірку орфографії.

3. Виділіть весь текст.

4. Встановіть параметри сторінки: поля - 2 см, орієнтація - книжкова.

5. Встановіть параметри шрифту і абзацу: Times New Roman, 14 пт, полуторний міжрядковий інтервал, відступ для першого рядка - 1,25 см. Встановіть вирівнювання тексту по ширині, клацнувши на кнопці ..

6. Відмініть виділення.

7. Встановіть попередній перегляд.

8. Відмініть попередній перегляд

9. Виділіть весь текст. Викличте команду Копировать, клацнувши на кнопці . Відмініть виділення. Встановіть курсор в початок нового рядка і п'ять разів клацніть на кнопці Вставить .

Завдання 10. Відформатуйте другий абзац тексту в дві колонки. Візьміть третій абзац в хвилясту подвійну червону рамку.

Методичні вказівки.

  1. Виділіть другий абзац.

  2. Формат – Колонки (три)Разделитель (включіть прапорець)-ОК.

  3. Виділіть третій абзац.

  4. Формат – Границы и заливка. Виберіть у вікні тип Рамка і тип лінії. Виберіть червоний колір. ОК.

  5. Збережіть файл в своїй папці на диску D:, давши йому ім'я Робота з текстом.doc

  6. Закрийте вікно редактора.

  7. Скопіюйте два файли Лабораторна работа1.doc і Робота з текстом.doc на свою дискету.

Завдання 11. Відкрийте файл Робота з текстом.doc. Встановіть нумерацію сторінок. Встановіть колонтитули: верхній (по центру) – дата; нижній (справа) – ПІБ.

Методичні вказівки.

Увага!!! Колонтитули використовуються в друкованих документах. Колонтитул — це текст і/або малюнок (номер сторінки, дата друку документа, емблема організації, назва документа, ім'я файлу, прізвище автора і т. ін.), унизу чи вгорі кожної сторінки документа. У залежності від місця розташування (на верхньому чи на нижнім полі сторінки) колонтитули бувають верхніми і нижніми.

Існує можливість використовувати той самий колонтитул для всього документа або визначити різні колонтитули для різних частин документа. Наприклад, допускається створити унікальний колонтитул для першої сторінки чи документа, видалити верхній і/або нижній колонтитул з першої сторінки. Можна також створювати колонтитули, що відрізняються, для парних і непарних сторінок деяких розділів чи усього документа.

  1. Запустіть текстовий редактор: Пуск – Программы – Microsoft Word.

  2. Відкрийте файл Лабораторна работа2.doc: Файл - Открыть. Перейдіть на потрібний диск в адресному рядку, знайдіть свою папку, а в ній файл. Виділіть його і відкрийте.

  3. Вставте нумерацію сторінок: Вставка – Номера страниц…

Увага!!! Якщо документ має титульний лист, зніміть прапорець .

Якщо необхідно пронумерувати сторінки, наприклад, з цифри 3, натисніть кнопку , перейдіть в нове діалогове вікно, встановіть наступні параметри .

  1. Вставте колонтитули: верхній (по центру) – дата; нижній (справа) – ПІБ: Вид - Колонтитулы, на панелі Форматирование виберіть кнопку По центру, на панелі, Колонтитулы виберіть кнопку Дата . Знову перейдіть на панель Колонтитулы і виберіть кнопку Верхний/нижний колонтитул , на панелі Форматирования виберіть кнопку По правому краю і введіть своє прізвище. Знову перейдіть на панель Колонтитулы і виберіть кнопку .

Завдання 12. Створіть титульну сторінку документа. Зніміть нумерацію і колонтитули з першого листа.