Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломная работа печатать.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
248.28 Кб
Скачать

4 2 0

Зірки СЕБ-2 Знак питання

50 Себ-1

С

С

СЕБ-5

СЕБ-3

СЕБ-4

25

СЕБ-6

Дойні корови Собаки

0

Рис. 2.2 Матриця «зростання / частка»

Як видно з побудованої матриці, СЕБ 1, 2 і 5 знаходяться в квадранті «Зірки». Це означає, що у даних СЕБ - високі темпи зростання, висока частка ринку. Товари можуть приносити достатньо грошей, щоб підтримувати своє зберігання. Тільки СЕБ 2 може потребувати невеликої фінансової підтримки з боку підприемства.

СЕБ 4 також знаходиться в квадранті «Зірки», але з тенденцією переходу в квадрант «Дійні корови».

Багато хто з дійних корів - це вчорашні зірки, що опускаються в лівий нижній квадрант матриці, де знаходиться СЕБ 1, у міру переходу попиту в даній галузі в стадію зрілості. Хоча дійні корови і менш привабливі з точки зору перспектив зростання, це дуже цінні СЕБ. Додатковий приплив коштів від них може бути використаний на виплату дивідендів, фінансування придбань і забезпечення інвестування в розвиваються зірки і в важких дітей, з яких можуть вирости майбутні зірки. Всі зусилля підприємства повинні бути спрямовані на підтримку дійних корів у процвітаючому стані, щоб якомога довше використовувати їх можливості в генеруванні припливу фінансових ресурсів. Повинна бути поставлена ​​мета зміцнення й захисту ринкових позицій дійних корів протягом усього періоду, коли вони здатні заробляти кошти, які спрямовуватимуться на розвиток інших СЕБ.

СЕБ 3 знаходиться в квадранті «Знаки питання». Високі темпи зростання роблять їх привабливими з галузевої точки зору. Однак низька відносна частка ринку піднімає питання про те, чи зможуть ці підрозділи успішно конкурувати з великими, більш ефективно діючими суперниками - таке призначення «знаків питання». Бізнес на стадії «знаків питання», до того ж, є «загарбником ресурсів» - його називають так, оскільки потреби даного бізнесу у фінансуванні високі (з причини того, що швидкий ріст і розвиток виробництва нових товарів вимагають значних вкладень), а розмір його доходів низький (через низьку частки на ринку, обмежених можливостей використання ефекту кривої досвіду та економії на масштабах виробництва, а в результаті - більш низького рівня прибутку). Бізнес на стадії «знак питання / загарбник ресурсів» у швидкозростаючою галузі може вимагати значних фінансових вливань тільки для того, щоб встигати за високими темпами зростання галузі; він може потребувати навіть у більш великих витратах, щоб обігнати темпи зростання ринку і завоювати достатню частку ринку, якщо ставиться мета стати лідером галузі. Корпорація, що породила загарбника ресурсів, повинна вирішити, чи варто фінансувати такий напрямок діяльності.

Доцільність і рентабельність розширення магазину ФОП «Талах С. І.» обумовлена ​​наступними чинниками: наявності відмінною риси - «Фірмова випічка»; наявності простору для розширення; зростання цільової аудиторії; тенденція зростання все більшого числа людей, що віддають перевагу задовольняти потреби в цьому магазині.

Конкуренти підприємства ФОП «Талах» С. І. «Їх не так багато в даному регіоні, це приватні підприємства» вогник «,» ЕЛАДА «і» Лілія «Ці магазині і закусочні НЕ складають велику конкуренцію підприємству ФОП» Талах С. І. «тому, що наше підприємство знаходиться в центральній частині села.

Поруч з нашим підприємством знаходиться тільки «Елада». Хоч воно і по сусідству знаходиться з нашим підприємством, але це підприємство великої конкуренції не представляє. Тому, що:

По перше; співвідношення ціни якості не соотвесвует нормам, ціни завищені хоча звичайно і несильно, але й якість не завжди висока як на підприємстві ФОП «Талах С. І.».

По друге; маленька площа торгового залу, за рахунок цього і маленький асортимент продукції. Хоч і асортимент маленький викладка товару не зручно викладена для споживача і за рахунок цього споживач в двійні не бачили сенсу там здійснювати свої покупки.

По трете; немає практично паркування навіть для постачальників, які доставляють продукцію, розвантажування товару завжди відбувається довго.

Єдиний плюс цього підприємства, у них є одиниці продукції, якої немає у підприємства ФОП «Талах С. І.» в асортименті, Це комбікорм - суміш зернової сировини продуктів з високим вмістом білка, вітамінів і мікроелементів для годівлі тварин.