Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gorina_G_O__Abrashka_O_V_Organizatsiya_diplom.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
450.05 Кб
Скачать

12 Червня в посольстві Росії в Мексиці

12 червня 2012 р. в Посольстві Росії в Мексиці відбувся урочистий прийом, присвячений державному святу – День Росії.

Відзначити цей знаменний день прийшли глави дипломатичних місій і військові аташе, акредитовані в Мексиці, члени обох палат парламенту, журналісти, учені, співробітники Міністерства закордонних справ, багаточисельні представники ділових кіл і інтелігенції, а також російської діаспори – всього більше 300 чоловік.

Присутні акцентували увагу на зв'язках, що зміцнюються, між Росією і Мексикою, що розвиваються на основі пошани, рівноправ'я і взаємної вигоди в конструктивному руслі. Було відмічено значну кількість спільних проектів, що особливо успішно реалізовуються в культурній і гуманітарній сферах. Підкреслювалося, що необхідно і надалі використовувати і примножувати величезний потенціал російсько-мексиканських зв'язків в різних областях.

До свята в будівлі посольства була організована виставка, що розповідає про історію основних символів російської державності: національному прапорі, гербі і гімні. Присутні також змогли ознайомитися з черговим випуском тематичного інформаційного бюлетеня посольства «Співвітчизники Росії в Мексиці», в якому були поміщені матеріали про російську діаспору на мексиканській землі.

Особливий колорит минулому заходу додало виступ виконавців класичної музики, що створив теплу і невимушену атмосферу, яка сприяла дружньому і неформальному спілкуванню гостей. Крім того, для всіх присутніх була організована дегустація традиційних блюд російської кухні1.

Варіант 2

Дипломатичний прийом на честь Дня Незалежності Республіки Абхазії

У Москві відбувся дипломатичний прийом з нагоди Дня Перемоги і Незалежності Республіки Абхазії, організований Посольством Республіки Абхазії в РФ. На прийомі були присутні представники Адміністрації Президента РФ, МЗС РФ, російські громадські діячі.

Серед гостей також були посли ряду іноземних держав і представники посольств, акредитованих в Росії.

На святковому вечорі також були присутні спікер абхазького парламенту Віталій Бганба і міністр закордонних справ Республіки Абхазії В'ячеслав Чирікба.

Відкриваючи дипломатичний прийом, з промовами виступили Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Абхазії Ігор Ахба і глава 4-го Департаменту СНД МЗС Росії Олексій Павлівський.

І.Ахба в своєму виступі відзначив, що «30 вересня – це велике свято Перемоги, яке символізує силу і мужність народу Абхазії, що відстояв свою свободу і незалежність». Прозвучали державні гімни Росії і Абхазії2.

Варіант 3

Посольство Узбекистану в Азербайджані дало урочистий прийом на честь національного свята

Посольство Узбекистану в Азербайджані провело офіційний прийом у зв'язку з національним святом – 20-ої річниці державної незалежності.

На офіційному прийомі посольства Узбекистану в Азербайджані були виконані державні гімни обох країн. Потім посол Ісматілла Ергашев, привітавши гостей, розповів про розвиток його країни за останні 20 років, підкреслив, що досягнутий великий прогрес в економічній і культурній сферах. Він повідомив, що Узбекистан налагодив торговельно-економічні зв'язки з 180 країнами.

Виразив задоволення зв'язками, що розширюються, між дружніми країнами – Азербайджаном і Узбекистаном, дипломат відзначив, що взаємні візити, зустрічі і переговори на високому рівні створюють сприятливу основу для розвитку двосторонніх стосунків. Кажучи, що Узбекистан вважає Азербайджан своїм стратегічним партнером, посол наголосив про наявність великого потенціалу для подальшого розвитку двосторонніх стратегічних зв'язків.

Особливо відзначивши динамічний розвиток Азербайджану, дипломат виразив надію на те, що політичні, економічні стосунки між двома країнами, а також співпраця в культурній, науковій, освітній сферах будуть і далі стійко розвиватися.

Міністр економічного розвитку Шахин Мустафаєв передав поздоровлення Президента Азербайджану Ільхама Алієва з нагоди знаменного дня, побажання спокою і благополуччя узбецькому народові. Він сказав, що зв'язки між Азербайджаном і Узбекистаном мають глибоке історичне коріння.

На прийомі були присутні офіційні особи держави і уряду, депутати Міллі Меджліса, посли зарубіжних країн, акредитовані в Азербайджані, представники громадськості3.

Варіант 4

Дипломатичний прийом на честь святкування 66-го Дня Незалежності Індонезії і Відкриття Індонезійського Посольства в Астані

Вибравши містом проведення прийому Ріксос Президент Готель Астана Посольство Індонезії в Астані влаштувало дипломатичний прийом на честь святкування 66-го Дня Незалежності і Відкриття Посольства Індонезії в Астані.

Як почесний гість, Заступник Міністра Закордонних Справ Республіки Казахстану, пан Кайрат Сарибай, передав свої поздоровлення з нагоди святкування 66-ого Дня Незалежності Індонезії і його вдячність з приводу відкриття індонезійського Посольства в Астані. Серед 100 запрошених, були посли, дипломати і чиновники з міжнародних організацій, акредитованих в Казахстані, а також чиновники з Міністерства Закордонних Справ, бізнесмени індонезійська община в Казахстані. Пан Сарибай також згадав про те, що стосунки між Казахстаном і Індонезією покращилися, особливо унаслідок взаємного розуміння між двома країнами.

Тим часом, в своїй промові, Тимчасовий повірений в справах Посольства Індонезії Пан Ірван Ідінг, коротко згадав історію від проголошення індонезійської Незалежності до ери реформації, яка привела Індонезію до третьої найбільшої демократії в світі. Тимчасовий повірений в справах згадав ще і про те, що Індонезія може служити прикладом того, як демократія і іслам можуть співіснувати в гармонії.

Пан Ірван Ідінг також виразив свою вдячність Уряду Казахстану за сприяння відносно відкриття Посольства Індонезії в Астане. Будучи частиною Ісламської Умми, Індонезія і Казахстан можуть підвищити співпрацю між двома країнами в секторі індустрії, інфраструктури, енергетики, послуг і торгівлі, що і було обговорено Віце-президентом Індонезії і Президентом Казахстану в час 7-ого Всесвітнього Міжнародного Економічного Форуму 7 червня в Астане, а також між Міністрами Закордонних Справ, в період проведення 38-ой Сесії Ради Міністрів Закордонних Справ Організації Ісламської Конференції, 28 червня 2012 р. в Астані.

Після закінчення промови, Тимчасовий повірений в справах Посольства запросив Почесного гостя, Заступника Міністра Закордонних Справ Республіки Казахстану і всіх гостей, виголосити тост і повечеряти. На цьому прийомі були представлені не лише три традиційних блюда, серед яких яловичий сатай (з горіховим соусом), смажені макарони і овочеві оладки з креветками, але і представлено відео про Індонезію, в цілях ознайомлення, народу Казахстану і всім гостям4.

Варіант 5

Посольство Азербайджанської Республіки в Литві організувало прийом і урочистий захід у зв'язку з національним святом - Днем Республіки

Як повідомляє прес-служба посольства Азербайджанської Республіки в Литві, на прийом у зв'язку з національним святом - Днем Республіки було запрошено більше 400 гостей, серед яких відомі литовські політики і державні діячі - віце-спікер по європейським питаннях Сейма Литви Вітаутас-Чесловас Станкявічус, міністри внутрішніх справ Артурас Меліанас, экс-президент, в даний момент член Європарламенту Вітаутас Ландсбергис, а також представники Апарату президента і ряду міністерств Латвії, дипломати і ін.

Посол Азербайджану в Литві Гасан Мамедзаде проінформував гостей про історію проголошення Азербайджанської Демократичної Республіки, і про розвиток сучасного Азербайджану. Не обійшов своєю увагою дипломат і проблем, пов'язані з вірмено-азербайджанським, нагорно-карабахским конфліктом.

У концертній програмі, підготовленій до свята, взяли участь виконавці мугама, народні артисти Азербайджанської Республіки Мелекханум Еюбова, Мохлат Муслімов і Назім Асадуллаєв5.

Варіант 6

Про прийом з нагоди святкування Дня дипломатичного працівника

9 лютого 2012 р. в Генеральному консульстві Російської Федерації в Бонні відбувся традиційний прийом, присвячений Дню дипломатичного працівника. Привітати російських дипломатів з їх професійним святом прийшли обер-бургомістр Бонна Ю. Німптш, колишній міністр економіки ФРН і прем'єр-міністр СРВ В.Клемент, дуайен консульського корпусу, Генеральний консул Польщі І. Козловська, колеги-дипломати з деяких європейських країн і інші офіційні особи. Серед гостей були представники політичної і економічної еліти земель консульського округу, російській православній церкві, діячі культури і мистецтва.

З вітальним словом до гостей звернувся Генеральний консул Російської Федерації в Бонні Е. Шмагин. Він відзначив, що цього року у російського зовнішньополітичного відомства подвійне свято — рівно 210 років тому, в 1802 році згідно наказу імператора Олександра I було сформовано Міністерство закордонних справ Російської Імперії. Генконсул особливо підкреслив, що у німецькому напрямі завжди працювали кращі російські дипломати. Великі імена А. П. Бестужева-Рюміна, Б. І. Куракина, А. М. Горчакова, Ф. І. Тютчева навіки вписані в історію взаємин наших країн.

Обер-бургомістр Бонна Ю. Німптш, що виступав на заході, в своїй промові розповів про перетворення Бонна з федеральної столиці Німеччини в місце зосередження багатьох інститутів ООН.

Протягом вечора гості насолодитися мелодіями світової класики, віртуозно виконаними російським музичним тріо6.

Варіант 7

Про Різдвяний прийом

4 грудня 2012 р. в Генеральному консульстві Росії в Бонні відбувся традиційний різдвяний прийом. На нім зібралося близько 400 представників політичної і економічної еліти Північного Рейну – Вестфалії, Рейнланд – Пфальца і Саара. Серед гостей вечора були депутати земельних парламентів, бургомістри, керівники комунальних і правоохоронних органів, суспільних структур, бізнесмени, діячі культури і науки, журналісти, співвітчизники, священики, дипломати з іноземних представництв, розміщених на території консульського округу.

Гостей вітав Генеральний консул Е. А. Шмагин, який підкреслив, що Росію і Німеччину впродовж багатьох століть зв'язує взаємопроникнення культур, обмін кращими творчими досягненнями, знаннями і технологіями. Він особливо підкреслив значущість проведення в 2012—2013 рр. перехресних Років Росії в Германії і Германії в Росії, виразив упевненість, що заходи під гаслом «Росія і Німеччина — разом будуємо майбутнє» внесуть помітний вклад до розширення і поглиблення російсько-німецької взаємодії в різних областях. Він тепло привітав присутніх зі святами – Новим Роком і Різдвом.

На вечері виступив Хор донських козаків під управлінням голландського диригента Марселя Верхеффа. Російські козаки і їх чарівливі пісні завоювали серця аудиторії своїми прекрасними голосами і виконавською майстерністю, що зачаровує.

Після закінчення концерту відбувся прийом з традиційними російськими блюдами. Гості спілкувалися і танцювали під акомпанемент відомих російських пісень і мелодій7.

Варіант 8

Дипломатичний прийом в Москві на честь Дня Незалежності

30 вересня 2010 р. в Москві від імені Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Абхазії Ігоря Ахба було дано дипломатичний прийом на честь державного свята країни - Дня Незалежності і 17-ой річниці перемоги у Вітчизняній війні 1992-93 рр.

На прийомі були присутні статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, представники дипломатичного корпусу МЗС Росії, Надзвичайний і Повноважний Посол Південної Осетії в РФ Дмитро Медоєв, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Нікарагуа в РФ Луіс Альберто Моліна Куадра, Надзвичайний і Повноважний Посол Боліваріанськой Республіки Венесуела в РФ Уго Хосе Гарсия Ернандес, представники дипкорпусу Білорусії, Намібії, а також в. о. керівника Департаменту зовнішньоекономічних і міжнародних зв'язків міста Москви Георгій Мурадов, ректор МГТУ Сергій Бабурін, голова Ради Старійшин Московської черкеської діаспори Юрій Агирбов, представники російських відомств і громадських організацій, видні діячі абхазької діаспори Москви.

У своєму виступі Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Абхазії в РФ Ігор Ахба привітав присутніх зі святом, відзначивши ті великі позитивні зміни, які сталися в Абхазії за два роки офіційного визнання Росією республіки. Посол також подякував керівництву РФ «за підтримку Росією Абхазії в області забезпечення безпеки, а також соціально-економічного розвитку».

У свою чергу, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасин, завірив, що Росія і надалі надаватиме допомогу Абхазії.

На прийомі відбулася презентація струнного квартету «Колхіди» під керівництвом Олександра Авідзба. Віртуозне виконання ансамблем класичних музичних творів прикрасило вечір, який проходив в «Чорноморській Рів'єрі»8.

4. Обговорення ситуаційних завдань.

Ситуація 1

Французький посол у США Шарль Эрвэ Альфан, який був головним гостем у домі сенатора на обіді, на який були запрошені інші офіційні особи, відмовився зайняти недостатньо почесне, на його думку, місце за столом. Коли він прийшов і побачив план розсадки гостей за столом, то заявив, що за стіл не сяде, тому що йому неправильно відведено місце. Він сказав: "Як Альфан, я можу сидіти хоч під столом, але як посол, як представник Франції я повинен зайняти місце, належне представленої мною країни. Сенаторові довелося терміново змінити план розсадки і посадити його першим по праву від себе руку.

Запитання:

1. До яких наслідків може привести не дотримання старшинства службового або суспільного положення при розсадженні гостей на дипломатичних прийомах?

2. Які заходи необхідно зробити аби уникнути труднощів в розсадженні гостей на дипломатичних прийомах?

3. Яке місце за столом є найпочеснішим на дипломатичному прийомі?