Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SHepeleva_S_V_OGG_Metod_vkazivki_do_vikonan.doc
Скачиваний:
73
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
295.42 Кб
Скачать

1.3. Зміст і структура курсової роботи

Всі курсові роботи повинні виконуватися на високому теоретичному рівні з використанням передових методів аналізу і планування на основі прогресивних комп'ютерних технологій, а також містити елементи самостійних досліджень, а саме:

а) оцінку ступеня теоретичної розробки досліджуваних проблем;

б) узагальнення результатів аналізу статистичних, практичних або експериментальних даних об'єкту дослідження;

в) обґрунтування конкретних планових показників на основі багатоваріантних розрахунків і вибору кращого варіанту;

г) розробку шляхів вдосконалення організації діяльності готельних підприємств;

д) обґрунтування шляхів підвищення ефективності роботи окремих структурних підрозділів готельного підприємства.

Курсова робота повинна бути логічно побудованим самостійним викладом результатів дослідження з переконливою аргументацією, посиланнями на використані літературні джерела, законодавчі і інші нормативні акти та містити обґрунтовані висновки і рекомендації щодо оптимізації діяльності об’єктів готельного господарства.

Курсова робота складається зі вступу, основної частини та висновків і пропозицій.

У вступі студент повинен:

  • обґрунтувати актуальність теми, мету дослідження, показати наукове та практичне значення роботи щодо поставлених завдань;

  • відзначити проблеми, що потребують вирішення;

  • визначити об'єкт, предмет та методи дослідження;

  • проаналізувати останні дослідження та публікацій, у яких започатковано розв’язання проблеми дослідження та на які спирається автор.

Мета роботи – це визначений кінцевий науковий результат, якого прагне досягти студент у процесі дослідження за темою курсової роботи.

Завдання конкретизують шлях досягнення поставленої мети і визначають, що має вирішити дослідник (студент) на цьому шляху. Зазвичай, завдання формулюються у вигляді конкретних тез: дослідити…; довести…; описати…; визначити…; розробити… тощо.

Основна частина курсової роботи складається, як правило, з трьох розділів, які в свою чергу поділяються на підрозділи. Її розділи та підрозділи повинні бути логічно пов'язані, а їх висвітлення – забезпечити розкриття змісту теми курсової роботи. При виконанні курсової роботи студент повинен критично підійти до вивчення об’єкта дослідження.

У першому розділі, який доцільно поділити на два-три підрозділи, необхідно дати характеристику сучасного стану теорії питань, що розглядаються, тобто розкрити сучасний стан об’єкта дослідження та його складових на основі характеристики, обраного для дослідження міста, регіону або іншої території та аналіз використання його потенціалу щодо розвитку ринку готельного господарства. З цією метою необхідно ретельно вивчити офіційні нормативні і методичні документи, довідники, підручники і навчальні посібники, монографії і матеріали періодичного друку. Теоретичний матеріал повинен бути творчо оброблений.

Прикінцевою частиною кожного розділу обов'язково повинні бути висновки.

Другий розділ курсової роботи повинен носити дослідницький характер і базуватись на статистичних матеріалах підприємства, міста, регіону, країни в цілому або інших територій, визначених у завданні до курсової роботи. Ця частина курсової роботи виконується на матеріалах, здобутих студентом самостійно. Центральним завданням тут є не тільки оцінка сучасного стану об’єкта дослідження, а й встановлення тенденцій явищ, що вивчаються. Тому для написання цього розділу курсової роботи необхідно використання фактичного та статистичного матеріалів.

Вивчаючи розвиток готельного господарства міста, регіону, країни в цілому або іншої визначеної території, слід проаналізувати показники в динаміці за декілька років, ранжуючи дані і факти по їх значущості для дослідження поставленої в роботі проблеми. Для цього необхідно оцінити практичні дані з погляду того, наскільки вони точні і достовірні, типові для досліджуваного явища, є головними або другорядними.

При використанні цифрового матеріалу слід пам'ятати: не можна надмірно перенавантажувати текст цифрами і чинниками, що на них впливають. Потрібно приводити тільки ті цифри і приклади, які з найбільшою повнотою і переконливістю характеризують досліджуваний показник або явище.

Доцільним є викладення методики дослідження, порядку її використання та отримання результатів, що дозволить діагностувати наявні проблеми в розвитку засобів розміщення.

Обов'язковою є критична оцінка стану об’єкту дослідження, що дасть можливість сформулювати висновки і обґрунтувати рекомендації для практичного застосування результатів дослідження.

Аналітична обробка матеріалів повинна супроводжуватись складанням таблиць, графіків, рисунків з поясненням до них. Окремі матеріали слід відносити до додатків (табличний ілюстративний матеріал, копії документів та ін.).

У третьому розділі курсової роботи міститься визначення основних проблем, що перешкоджають розвитку певного сегменту засобів розміщення тієї чи іншої території, обґрунтування рекомендацій щодо підвищення їх завантаженості у місті, регіоні, країні та перспектив подальшого їх розвитку.

Завершується робота висновками та пропозиціями, які повинні мати конкретний характер.