Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект для горчинской / поный конспект для горчинской.docx
Скачиваний:
87
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.11 Mб
Скачать

5. Проект виробництва робіт (пвр).

Проект виробництва робіт є основним робочим документом на будівельному майданчику. Визначає технологію і організацію робіт зі зведення об'єктів і використовується для оперативного планування, обліку і контролю. Будівництво об'єкта (вузла) може бути почато тільки при наявності ПВР.

Вихідними даними для розробки ПВР є:

- проект організації будівництва (ПОБ);

- необхідна робоча документація;

- завдання на розробку ПВР із зазначенням терміну розробки;

- умови поставки конструкцій, готових виробів, матеріалів і устаткування, використання будівельних машин і транспортних засобів, забезпечення робочими кадрами будівельників за основними професіями;

- матеріали і результати технічного обстеження діючих підприємств, будівель і споруд при їх реконструкції, а також вимоги до виконання будівельних, монтажних і спеціальних робіт в умовах діючого виробництва.

Склад ПВР визначений ДБН А.3.1.-5-96 (додаток 4) включає:

- календарний план виконання робіт з будівництву будівлі, споруди, його частини або сітьовий графік;

- будгенплан з вказівкою тимчасових будівель і споруд, транспортних шляхів, небезпечних зон роботи і переміщення працюючих, схем розміщення і руху механізмів і т.д.;

- графiки надходження на об'єкт конструкцій, матеріалів, виробів, напівфабрикатів, і обладнання з доданням комплектуючих відомостей і монтажних схем;

- графіки руху робітників і потреби в будівельних машинах і механізмах;

- технологічні карти;

- рішення по виконанню геодезичних робіт;

- заходи з охорони праці і техніки безпеки;

- заходи з виконанню робіт методом наскрізного потокового бригадного підряду;

- пояснювальна записка.

Головним в розробці ПВР є вибір оптимальних рішень. Тому має бути опрацьовано кілька варіантів зіставлення техніко-економічних (оціночних) показників різних варіантів і вибраний оптимальний. Розробку ПВР здійснюють будівельні організації з залученням спеціалістів проектних, проектно-технологічних організацій будівельного профіля.

Технологічні карти є основними документами ПВР, що визначають технологію виробництва робіт на будівельному майданчику і розробляються лише в разі відсутності типових по конкретному виду робіт.

Технологічна карта містить:

- область застосування;

- технологічну схему з організації будівельного процесу;

- вказівки з організації будівельного процесу;

- вказівки з техніки безпеки;

- основні вказівки та вимоги до якості і приймання робіт;

- таблиці нормативних документів;

- калькуляцію трудових витрат на вимірювач кінцевої продукції і графік виробництва будівельних процесів;

- матрицю оціночних ТЕП;

- відомість матеріально-технічних ресурсів;

- відомість потреби в інструментах, інвентарю та пристосуваннях.

Технологічні карти за видами робіт розробляються будівельними організаціями із залученням відділів праці та заробітної плати і нормувальників для складання калькуляцій трудових витрат на вимірювач кінцевої продукції. Вони розробляються з урахуванням карт трудових процесів, якими передбачаються найбільш раціональні методи і прийоми праці.

Розробка ПВР повинна здійснюватися з урахуванням реальних для даного будівельного майданчика умов, виходячи з наявності наявних засобів механізації робіт, можливої ​​міри укріплення конструкцій, наявності відповідних транспортних засобів.

Як варіант, має бути опрацьована прогресивна технологія з перспективними видами механізмів, пристроїв і конструктивних рішень.

Затверджені ПВР повинні бути видані на об'єкти будівництва до початку робіт.

Розгляд та затвердження ПВР на будівництво великих комплексів проводиться комісією (техрадою), створюваної генпідряною організацією під керівництвом головного інженера з складанням протоколу. У комісії (техраді) беруть участь заступник керуючого тресту з економічних питань, начальники відділів і служб будівельних організацій, автори проектів, яким доручено вести роботи по даному ПВР.

Кожен розроблений ПВР до його затвердження обговорюється на засіданні групи підготовки виробництва будівельної організації, до якої входят начальник ПТВ, інженер з організації праці, механік, електрик, виробники робіт, майстри, бригадири.

Розгляд та затвердження ПВР організовує особисто головний інженер будівельної організації на дільниці виконроба. Про вжиті в проекті рішеннях доповідає автор проекту ПВР. Начальник ділянки або виконавець робіт, якому доручено будівництво об'єкта, доповідає про передбачені в проекті конструкції і матеріали, а також про основні обсяги робіт, що підлягають виконанню.

Рішення групи підготовки виробництва будуправління оформляється протоколом, в якому фіксуються зауваження та пропозиції, спрямовані на вдосконалення організації робіт, висловлені учасниками засідання групи.

Протокол підписується головним інженером будівельної організації та автором проекту ПВР.

ПВР на реконструкцію або розширення діючого підприємства повинен бути попередньо погоджений з дирекцією підприємства.

Соседние файлы в папке конспект для горчинской