Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
25
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
202.24 Кб
Скачать

1. На стадії тео і тер при виборі майданчика для будівництва і погодження договірної ціни.

У зв'язку з виконанням обсягів БМР з реконструкції та технічного переозброєння, а також збільшеними вимогами з охорони навколишнього середовища в даний час підвищується роль і зацікавленість будівельних організацій у виборі майданчика для будівництва підприємств, будівель і споруд. Треба сказати, що в попередні роки будівельники практично не брали участь у виборі майданчика. Зараз, при погодженні договірної ціни, ця участь є визначальною і обов'язковою, так як вибір майданчика здійснюється при розробці ТЕО (ТЕР). Особливо це стосується об'єктів, що підлягають реконструкції та технічному переозброєнні.

При виборі майданчика і погодженням договірної ціни на стадії ТЕО, ТЕР також особливу увагу слід приділяти питанням випереджаючого розвитку бази, будівництву об'єктів соцкультпобуту і житла для будівельних організацій за рахунок коштів замовників.

Треба також враховувати специфічні умови гідрогеології, на підроблюваних територіях, роботи пов'язані з діючими підприємствами та цехами. При погодженні договірної ціни в даному випадку необхідно враховувати спільну роботу будівельників та експлуатації, перерви в роботі будівельників, пов'язані з технологією діючого цеху, погодинні допуски через певний проміжок часу, роботу цехових механізмів-мостових кранів, доставку матеріалів тільки механізмами діючого виробництва, роботу будівельників тільки в період зупинки, періодичну роботу транспорту, наявність і необхідність проміжних складів з додатковими перевантаженнями матеріалів, шкідливе виробництво і т.д.

При виборі майданчика слід враховувати наявність джерел енергопостачання, схем доставки матеріалів, місць складування, розміщення побутових містечок будівель і пр.

Особливу увагу при складанні акту передачі про вибір майданчика слід звернути увагу на наявність погоджень виконкомів місцевих рад народних депутатів, санепідемстанції, і інспекцій з охорони навколишнього середовища, територіальних місцевих органів державного нагляду і т.д.

2. На стадії завдання на проектування при видачі вихідних даних для розроблення рішень з організації будівництва та складанню кошторисної документації.

На підставі затверджених ТЕО і ТЕР замовник спільно з генпроектувальником розробляють завдання на проектування підприємств, будівель і споруд. Для цього будівельними організаціями видаються вихідні дані для розроблення рішень з організації будівництва та складанню кошторисної документації.

Вихідні дані видаються у вигляді опитувального листа, в якому вказується:

- потужності будівельних організацій та їх взаємодія з субпідрядними організаціями;

- наявність засобів механізації будівельних, монтажних і спеціальних робіт, порядок забезпечення будівництва енергетичними ресурсами, а також місцевимі будівельними матеріалами;

- відомості про умови поставки та транспортування з підприємств постачальників будівельних конструкцій, виробів і матеріалів;

- умови забезпечення будівельників кадрами;

- забезпеченість транспортом, в тому числі для доставки робітників від місця проживання до місця роботи;

- наявність виробничої бази будівельної індустрії і можливість її використання;

- умови забезпечення будівельників харчуванням, житловими та культурно-побутовими приміщеннями;

- дані для складання кошторисної документації - витрати на накладні розходи і планові накопичення, інші витрати.

Соседние файлы в папке конспект для горчинской