Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
re / Анализ / эконом анализ практика / методичка ек анализ 10.12.2012.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
684.03 Кб
Скачать

4.1. Загальна характеристика використання трудових ресурсів.

Від забезпечення підприємства трудовими ресурсами та ефективності їх використання залежать обсяги та своєчасність виконання запланованих робіт, ефективність використання виробничих потужностей та як наслідок – обсяги виробництва продукції, її собівартість та прибуток.

Об’єктами аналізу праці є: чисельність робітників підприємства, продуктивність їх праці та рівень середнього заробітку. Потреба в контингенті робітників визначається в залежності від обсягів виробництва та рівня продуктивності праці робітників.

Для оцінювання відповідності кваліфікації робітників складності виконуваних робіт потрібно порівняти середні тарифні розряди робіт і робітників за формулою:

Тр робітників = ∑ Тр*КРі/∑ КР, Тр робіт = ∑ Трі*VPі/VP, де Тр – тарифний розряд; КР – кількість робітників; VPі – обсяг робіт кожного виду.

Динаміку руху робочої сили можна визначити за допомогою наступних показників:

1) Коефіцієнт обороту по прийому робітників (Кпр = кількість прийнятих на роботу/середньоспискову численність);

2) Коефіцієнт обороту по вибуттю (Кв = кількість звільнених робітників/ середньоспискову численність);

3) Коефіцієнт плинності кадрів (Кпл. = Кількість звільнених за власним бажанням + за порушення трудової дисципліни/ середньоспискову численність);

4) Коефіцієнт постійності персоналу підприємства (Кпп = кількість робітників, які постійно працювали протягом року/ середньоспискову численність).

4.2. Аналіз продуктивності праці.

Продуктивність праці – показник, згідно з рівнем та динамікою якого оцінюють ефективність використання трудових ресурсів. Він може бути обрахований в цілому по працюючим, по робітникам, по виробничим групам, як відношення обсягів виробництва в натуральному. Умовно-натуральному, трудовому та вартісному виражені до відповідної чисельності працівників.

На залізничному транспорті продуктивність праці робітників, які зайняті на перевезеннях, визначається як середній обсяг перевезень в приведених тонно-кілометрах, який приходиться на одного робітника експлуатаційного штату.

Показники продуктивності праці характеризують якісний бік використання робочої сили на підприємстві.

Продуктивність праці визначають двома способами: кількістю продукції, випущеної за одиницю робочого часу, та кількістю часу, витраченого на виготовлення одного виробу. Останній показник називають трудомісткістю продукції.

Для оцінювання рівня продуктивності праці використовують узагальнюючі (середній виробіток одним працівником), окремі (трудомісткість продукції) та допоміжні (витрати часу на виробництво одиниці продукції) показники.

Досягти підвищення ефективності праці можливо за рахунок: зниження трудомісткості продукції шляхом впровадження заходів НТП, більш повного використання виробничої потужності підприємства, підвищення кваліфікації робітників.

4.3. Аналіз фонду оплати праці та середньої заробітної плати робітників.

Аналіз використання трудових ресурсів на підприємстві, рівня продуктивності праці потрібно розглядати в тісному взаємозв’язку з оплатою праці. Зі зростанням продуктивності парці утворюються реальні передумови для підвищення рівня її оплати.

Фонд заробітної плати включає не лише фонд оплати праці, що належить до поточних витрат підприємства, а й виплати за рахунок коштів соціального захисту і чистого прибутку, що залишається в розпорядженні підприємства.

При аналізі фонду оплати праці розраховують абсолютне та відносне відхилення його фактичного рівня від планового.

ФЗП абс = ФЗП ф – ФЗП пл

Відносне відхилення розраховують як різницю фактично нарахованої суми заробітної плати та плановим фондом, скорегованим на коефіцієнт виконання плану з виробництва продукції. при цьому корегується лише змінна частина фонду заробітної плати. Яка змінюється пропорційно обсягу виробництва продукції.

Постійна частина фонду оплати праці не змінюється при підвищенні чи зниженні обсягів виробництва (це заробітна плата робочих по тарифних ставках, службовців – по окладах, усі види доплат, оплата праці робітникам непромислових підприємств).

Розмір середньорічної заробітної плати робітників розраховується як добуток відпрацьованих днів одним робітником за рік, тривалості робочої зміни та середнього динної заробітної плати.

Безумовно, для розширеного відтворення, отримання прибутку потрібно, щоб темпи зростання продуктивності праці випереджали темпи зростання його оплати.