Скачиваний:
52
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.49 Mб
Скачать

Аудиторська палата україни клопотання про подовження терміну дії сертифіката

(прізвище, ім'я та по-батькові)

проживаю

(повна адреса, телефон, ідентиф. номер)

працюю

(повне найменування підприємства, адреса, телефон, посада)

Маю сертифікат серії " "№ ___

виданий АПУ " "__________199_ року протокол №____________________,

строк дії якого закінчується " "______________ 200_ року.

За час роботи зауважень із боку замовників, податківців, органів влади та інших мав (не мав) .

Прошу розглянути мої документи на предмет подовження дії сертифіката аудитора

серії" " №___ на наступний строк.

Висновок комісій АПУ: До клопотання додаю:

1.Дисциплінарної - копію трудової книжки;

- оригінал сертифіката серії "_" №__;

- реферат про проведену роботу і підви­ щення кваліфікації;

  1. З сертифікації та підготовки - документ про внесення плати за подов- аудиторів_____________________ ження дії сертифіката.

_____________________________

  1. Інші____________________

______________________________

(особистий підпис)

_____________________________

(дата подання)

2.3. Організація праці персоналу та її оплата

Успіх роботи аудиторської фірми, а також аудитора-підприємця, багато в чому залежить від умілої організації праці. В аудиторській діяльності застосовуються інди­відуальна та колективна форми організації праці.

Індивідуальна форма організації праці, найбільш властива роботі аудито-рів-підприємців, може застосовуватися в організації праці аудиторів к аудиторських фірмах. Суть індивідуальної форми організації праці полягає в тому, що завдання з перевірки, оформлення робочих і підсумкових документів та нарахування заробітної плати здійснюється кожним аудитором персонально. За індивідуальною формою організації праці виконує свої функціональні обов'язки весь персонал аудиторської фірми, крім аудиторів. Аудитори при проведенні аудиторських послуг ширше вико­ристовують колективну форму організації праці.

Колективна форма організації праці передбачає розподіл завдання з перевірки на колектив аудиторів на чолі з керівником бригади, облік роботи за кінцевими ре­зультатами, нарахування заробітної плати на всю бригаду з подальшим її розподілом між членами даного колективу.

Колективна форма організації праці в аудиторській діяльності передбачає пов­ний поділ праці, коли кожен член бригади зайнятий перевіркою відповідного розді­лу загального плану перевірки. Такі бригади працюють на умовах часткового само­управління, коли функції укладання договору, розрахунків за виконану роботу, відповідальність за виконання договору несе директор фірми, а управлінські функ­ції з конкретної перевірки — керівник аудиторської бригади.

Форми і системи заробітної плоти

Важливими елементами організації праці аудиторів є форми і системи заробітної платні, які забезпечують зв'язок між оплатою праці та її результатами. Форми і си­стеми заробітної платні визначають порядок нарахування заробітної платні за кожною групою та категорією працюючих залежно від кількості та якості виконаної праці і її результативності.

В аудиторських організаціях застосовуються обидві форми заробітної плати — погодинна і відрядна.

При погодинній формі оплати праці мірою праці є відпрацьований час, отже за­робіток працівнику нараховується згідно з його посадовим окладом за фактично від­працьований час.

За відрядною формою оплати праці мірою праці є вартість наданих послуг за до­говорами між аудиторською фірмою і клієнтом, тому заробіток працівника безпосе­редньо залежить від обсягу за договором та якості виконаних робіт.

Із метою стимулювання працівників до підвищення кваліфікації та до роботи на кінцевий результат застосовують погодинно-преміальну та відрядно-преміальну систе­ми оплати праці, які передбачають поряд із виплатою основної заробітної плати ви­плату преміальних за досягнення конкретних кількісних і якісних показників робо­ти. Заробіток працівника складається з основної заробітної плати та премій. Зазначені системи оплати праці можуть застосовуватися при індивідуальній і колек­тивній формах організації праці.

При колективній формі організації праці для нарахування та розподілу заробіт­ку між членами бригади використовують колективну (бригадну) систему оплати пра­ці. Бригадна система оплати праці передбачає формування колективного заробітку залежно від загальних результатів роботи бригади і його розподіл відповідно до осо­бистого трудового внеску кожного працівника.

Так, на оплату праці, наприклад, від вартості оплачених аудиторських послуг спрямовується до 30% коштів. Приблизне співвідношення працевитрат за договором аудиторського обслуговування таке:

  • Директор-5-10%;

  • Начальник бригади (відділу) — 10-20%;

  • Експерт-аудитор — 40-50%;

  • Аудитор-стажист — 20-30%;

  • Технічний персонал — 5-10%.

Кожна аудиторська фірма самостійно вибирає форму та систему заробітної плати, преміювання.

Для розрахунків із службовцями (бухгалтерія, економічний відділ, юристи, мо­лодший обслуговуючий персонал тощо) доцільно застосовувати індивідуальну погодинно-преміальну систему оплати праці, а для розрахунків з аудиторами, ауди-торами-стажистами, асистентами — відрядно-преміальну колективну систему опла­ти праці.

Існують особливості щодо оплати праці керівника аудиторської фірми, основ­ним призначенням якого є організація роботи фірми, спрямована на досягнення максимальних результатів із найменшими витратами. Директор фірми здійснює управлінську діяльність, виконуючи організаційно-розподільчі, адміністративно-гос­подарські та організаційно-економічні функції. Його праця специфічна за своїм змі­стом, характером і методами виконання роботи. Вона безпосередньо не пов'язана з наданням аудиторських послуг, але від її продуктивності залежить кінцевий резуль­тат діяльності всієї фірми, оскільки роль керівника полягає у створенні передумов та умов, необхідних для нормальної роботи колективу. Оплата праці директора ауди­торської фірми, як правило, встановлюється за погодинно-преміальною системою, проте може застосовуватися і відрядно-преміальна оплата праці (у відсотках від до­ходу за договорами на аудиторські послуги).

Соседние файлы в папке Кулаковська