Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / 371_1 / 2548 / old / юё с.+- -L.1.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
600.06 Кб
Скачать

Тема 5. Облік та аудит операцій зі страхування та перестрахування (надходження страхових премій та здійснення страхових виплат).

Страхові премії як основне джерело доходів страхової організації.

Бухгалтерський облік страхових премій за договорами страхування та перестрахування. Бухгалтерський облік страхових премій. Характеристика рахунків бухгалтерського обліку, що використовуються для відображення надходження (нарахування) страхових премій. Кореспонденція рахунків, основні бухгалтерські проводки. Повнота та своєчасність відображення страхових премій в обліку. Аналітичний облік страхових премій.

Аудит страхових премій та його зміст.

Своєчасність розрахунків за страховими преміями зі страхувальниками, перестрахувальниками, страховими посередниками. Правильність віднесення надходжень страхових премій до відповідного звітного періода. Дотримання вимог чинного законодавства щодо валюти страхування.

Аудит страхових виплат за договорами страхування та перестрахування. Бухгалтерський облік страхових виплат. Характеристика рахунків бухгалтерського обліку, що використовуються для відображення страхових виплат. Кореспонденція рахунків, основні бухгалтерські проводки. Аналітичний облік страхових виплат.

Обгрунтованість та своєчасність здійснення страхових виплат.Повнота та своєчасність відображення виплат в обліку.

Дотримання вимог чинного законодавства щодо здійснення страхових виплат та розрахунків за виплатами зі страхувальниками та перестрахувальниками.

Тема 6. Облік та аудит страхових резервів.

Поняття страхових резервів. Необхідність та значення страхових резервів для здійснення страхової діяльності. Склад страхових резервів згідно з Законом України «Про страхування».

Резерви зі страхування життя. Методика формування резервів довгострокових зобов`язань (математичних резервів) згідно з чинним законодавством. Резерви належних виплат страхових сум.

Технічні резерви. Порядок формування резерву незаробленої премії страховиками України. Порядок формування резерву збитків за відомими вимогами страхувальників.

Бухгалтерський облік страхових резервів. Облік часток перестраховиків у технічних резервах. Характеристика рахунків бухгалтерського обліку, що використовуються для відображення страхових резервів та їх руху. Кореспонденція рахунків, основні бухгалтерські проводки.

Аудит страхових резервів та його завдання.

Тема 7. Аудиторська перевірка розміщення страхових резервів.

Аудит розміщення страхових резервів. Зміст і порядок державного регулювання розміщення коштів страхових резервів.

Аудит напрямків розміщення та інвестування ( категорій активів, якими можуть бути представлені страхові резерви згідно з Законом України «Про страхування»).

Перевірка дотримання страховою організацією встановлених законодавством України нормативів щодо розміщення та інвестування коштів страхових резервів. Смисл та значення встановлених нормативів.

Перевірка дотримання принципів розміщення та інвестування згідно з Законом України «Про страхування»: безпечності, ліквідності, прибутковості, диверсифікованості.

Вплив структури розміщення та інвестування коштів страхових резервів на забезпечення платоспроможності страхової організації.

Соседние файлы в папке old