Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / Savchenko_Audit.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.13 Mб
Скачать

14.2. Навчальні завдання

Виконання навчальних завдань передбачає попереднє вивчення теоретичного матеріалу з подальшим розв’язанням тестових завдань та практичних ситуаційних завдань.

Тести

1. Як поділяються аудиторські послуги щодо аудиту фінансової звітності:

а) сумісні та несумісні;

б) незалежні та обов’язкові;

в) супутні та несупутні;

г) дійові та інформаційні?

2. Чи має право аудиторська фірма здійснювати обов’язковий аудит фінансової звітності суб’єкта господарювання, якому вона надає інформаційно-консультаційні послуги:

а) так;

б) ні;

в) так, у разі погодження з Аудиторською палатою України;

г) ні, якщо це не передбачено договором на аудиторські послуги?

3. Чи має право аудиторська фірма надати послуги з автоматизації бухгалтерського обліку суб’єкту господарювання, якщо вона є аудитором його фінансової звітності:

а) так;

б) ні;

в) так, після укладання відповідного договору;

г) так, після проведення аудиту за звітний рік?

4. Який вид аудиторських послуг передбачає оформлення дум­ки аудитора у вигляді негативної впевненості:

а) огляд фінансової звітності;

б) операційні перевірки;

в) супутні аудиторські послуги;

г) виконання узгоджених процедур?

5. Завдання з підготовки фінансової інформації є:

а) несумісними з обов’язковим аудитом фінансової звітності;

б) сумісними з обов’язковим аудитом фінансової звітності;

в) окремим видом аудиту фінансової звітності;

г) обов’язком суб’єкта господарювання, якщо йому надаються послуги з ведення бухгалтерського обліку аудиту.

6. Хто несе відповідальність перед податковими органами за надану фінансову звітність:

а) керівник суб’єкта господарювання;

б) керівник або аудитор у разі надання послуг останнім з підготовки фінансової звітності;

в) у будь-якому випадку керівник суб’єкта господарювання;

г) керівник або аудитор, якщо це передбачено договором на проведення аудиту?

7. Чи має право аудитор як суб’єкт аудиторської діяльності проводити аудит фінансової звітності господарюючого суб’єк­та, якщо аудитор протягом звітного року брав участь у рап- тових ревізіях каси та матеріального складу господарюючого суб’єкта:

а) так, якщо проведення аудиту передбачено законодавством;

б) так, у будь-якому випадку;

в) ні;

г) залежно від умов договору на проведення раптових ре- візій?

8. Чи має право аудитор як суб’єкт аудиторської діяльності після проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності гос- подарюючого суб’єкта надавати йому послуги з ведення податко­вого обліку:

а) так;

б) ні;

в) так, але він не має права проводити аудит у майбутньому;

г) так чи ні, залежно від умов договору?

Практичні завдання

Завдання 1. Підготуйте текст відповіді аудитора бухгалтеру підприємства, якому надаються консультаційні послуги, про те, як відобразити в фінансовому і податковому обліку операції з фінансової оренди об’єкта основних засобів. Необхідні реквізити прийняти довільно.

Завдання 2. Згідно з договором на інформаційне обслуговування аудитору необхідно підготувати відповіді клієнтам на їх запитання про те, якими нормативними документами необхідно керуватися для обліку:

  • основних засобів;

  • виробничих запасів;

  • витрат виробництва;

  • праці та її оплати;

  • фінансового лізингу;

  • грошових коштів;

  • податку на додану вартість;

  • податку на прибуток;

  • прибуткового податку;

  • експортно-імпортних операцій.

Завдання 3. Аудиторська фірма надає аудиторські послуги різним суб’єктам господарювання з ведення бухгалтерського обліку; необхідно провести бухгалтерські записи наведених ситуацій, проко­ментувати їх щодо відображення в податковому обліку та дати приклади найтиповіших помилок їх відображення у фінансовому обліку.

  1. Підприємство безкоштовно передало державній загальноосвітній школі персональний комп’ютер первинною вартістю 2400 грн, нарахований знос — 500 грн, витрати на транспортування — 36 грн, у тому числі ПДВ (оплачено рахунок транспортного підприємства).

  2. Підприємству необхідно закупити товар по імпорту. Залишок на поточному рахунку — 10 000 євро, балансова вартість — 49 000 грн, контрактова вартість товару 30 000 євро, курс придбання — 4,95 грн за 1 євро, курс НБУ на дату придбання та перерахування валюти іноземному постачальнику — 4,91 грн за 1 євро, послуги банку за придбання валюти — 1 % від її вартості.

  3. Підприємство закупило товар у вітчизняного виробника на суму 36 000 грн у тому числі ПДВ, і реалізувало його на експорт за 7200 дол. США. Курс НБУ на дату вантажної митної декларації — 5,30 грн, на дату зарахування виручки — 5,31 грн за 1 дол. США.

  4. Від іноземного покупця було отримано 50 000 дол. США за раніше відвантажену готову продукцію. 60 % виручки продано, виручку зараховано на поточні рахунки. Послуги банку становили 600 грн. Курс НБУ на дату продажу — 5,25.

  5. Підприємство отримало вексель за відвантажену продукцію на загальну суму 25 000 грн, у тому числі відсотки — 1000 грн. Через 2 місяці, як було обумовлено, покупець його викупив.

  6. Підприємство видало вексель постачальнику за отримані матеріали на загальну суму 24 500 грн, у тому числі ПДВ і відсот­ки, які становлять 500 грн. Через 3 місяці вексель було викуплено у постачальника.

  7. Підприємство закупило за кордоном технологічне обладнання на суму 40 000 євро. Курс НБУ на дату оформлення вантаж­ної митної декларації — 4,90, на дату перерахування валюти іноземному постачальнику 4,42 грн за 1 євро. Витрати на транспортування територією України становили 1200 грн, у тому числі ПДВ. Обладнання введено в експлуатацію і належить до товарів критичного імпорту.

Соседние файлы в папке аудит