Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
411.65 Кб
Скачать

Шановні аудитори !

Надаємо Вам проект Методичних рекомендацій щодо підготовки аудиторських висновків,які подаються до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (акціонерними товариствами та емітентами облігацій).

Чекаємо Ваших відгуків.

ПРОЕКТ

Методичні рекомендації щодо підготовки аудиторських висновків,

які подаються до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами цінних паперів

(акціонерними товариствами та емітентами облігацій).

Методичні рекомендації щодо підготовки аудиторських висновків, які подаються до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (акціонерними товариствами та емітентами облігацій), далі — Рекомендації, підготовлені з метою удосконалення організації процесу підготовки аудиторського висновку за результатами проведеної аудиторської перевірки. Рекомендації підготовлені колективом авторів: Величко О.Г., Величко О.В., Дзюба Л.А., Голуб Ж.Г., Нестеренко І.І., Коцюпатрий М.М., Коцюпатра О.М., Прилипко С.І., Сочинська Г.В., Редько О.Ю. Редько К. О.

Аудитори можуть використовувати Рекомендації, особливо наведені таблиці, як зразки для розкриття емітентами інформації про фінансово – господарський стан.

Вступ.

Аудиторський висновок (далі по тексту – Висновок) – документ, що складений відповідно до стандартів аудиту та передбачає надання впевненості користувачам щодо відповідності фінансової звітності або іншої інформації концептуальним основам, які використовувалися при її складанні стосовно предмету перевірки, та який складається аудиторською фірмою ( аудитором) за результатами проведеної перевірки та надається Замовнику відповідно до умов договору.

Відповідно до предмету договору на проведення аудиторської перевірки Висновок може бути:

  • загального призначення: щодо повного пакета фінансових звітів (далі по тексту – фінансові звіти);

  • спеціального призначення:

— щодо конкретних рахунків, елементів рахунків або статей у фінансовому звіті;

— щодо виконання контрактних угод;

— щодо узагальнених фінансових звітів тощо.

Модифікований висновок – Висновок, до якого додається пояснювальний параграф(и) або якщо думка аудитора не є безумовно-позитивною.

Концептуальна основа фінансової звітності – це основа фінансової звітності, що прийнята управлінським персоналом для підготовки фінансових звітів. Концептуальними основами можуть бути закони та інші нормативно-правові акти України, положення (стандарти) бухгалтерського обліку, внутрішні вимоги та положення суб'єктів господарювання, інші джерела.

Основні вимоги щодо параметрів та структури Висновку

Висновок щодо фінансових звітів складають відповідно до Міжнародних стандартів аудиту . Він містить наступні основні елементи:

а) заголовок;

б) адресат;

в) вступний параграф:

г) відповідальність управлінського персоналу за фінансові звіти;

д) відповідальність аудитора;

е) аудиторська думка;

є) інші обов’язки стосовно надання висновку;

ж) підпис аудитора;

д) дата аудиторського висновку;

е) адреса аудитора.

Соседние файлы в папке аудит