Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DM-03-Konspekti_lektsiy.docx
Скачиваний:
438
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.99 Mб
Скачать

Підбір підшипників кочення за статичною та динамічною вантажністю

Підбір підшипників за статичною вантажністю. Підшипники кочення вважають статично навантаженими тоді, коли кутова швидкість рухомого кільця підшипника не перевищує 0,1 рад/с (або частота обертання не більша за 1 хв–1). Підбір таких підшипників здійснюється за умовою

R0 < С0, (6)

де R0 – розрахункове статичне навантаження на підшипник; С0 – базова статична вантажність (наводиться у каталогах для кожного типорозміру підшипників).

Базова статична вантажністьце таке статичне навантаження на підшипник (радіальне – для радіальних і радіально-упорних підшипників, центральне осьове – для упорних і упорно-радіальних підшипників), якому відповідає загальна залишкова деформація тіл кочення і кілець у найбільш навантаженій точці їхнього контакту, що дорівнює 0,0001 діаметра тіла кочення.

Розрахункове статичне навантаження на підшипник визначають за формулою

R0 = Х0 Rr + Y0Ra, (7)

де Rr, Ra – радіальне та осьове навантаження на підшипник відповідно, Н;

Х0, Y0 – коефіцієнти радіального та осьового статичного навантаження відповідно.

Якщо у розрахунках виявиться, що R0 < Rr, то треба брати R0 = Rr

Якщо умова для вибраного за діаметром цапфи вала підшипника не виконується, то слід орієнтуватись на підшипники більш важких серій.

Підбір підшипників за динамічною вантажністю. Динамічно навантаженими вважають такі підшипники, у яких рухоме кільце обертається зі швидкістю ω > 0,1 рад/с, до того ж при 0,1 < ω < 1 рад/с у розрахунках беруть ω = 1 рад/с Динамічно навантажені підшипники підбирають за фактичною їхньою довговічністю в заданих умовах експлуатації за умови відсутності проявів втомного руйнування.

Базова динамічна вантажністьце постійне радіальне навантаження (а для упорних і упорно-радіальних підшипників осьове навантаження), яке підшипник може сприймати протягом одного мільйона обертів при безвідказній роботі 90 %.

На основі експериментальних досліджень була встановлена залежність між навантаженням на підшипник та його довговічністю:

L = a1a23(Cr/R)p. (8)

Тут L – довговічність підшипника до появи ознак втоми, млн об; a1 і a23 – коефіцієнти; Сг – базова динамічна вантажність; R – розрахункове еквівалентне навантаження на підшипник; p – показник степеня, який згідно з результатами експериментів для кулькових підшипників дорівнює 3, а для роликових підшипників – 10/3.

Базова динамічна вантажність Сг для всіх підшипників кочення наводиться в каталогах. Підбір підшипників кочення за динамічною вантажністю зводиться до визначення їхньої довговічності в конкретних умовах роботи.

Якщо відома кутова швидкість ω, рад/с, рухомого кільця підшипника, то за добутим із формули (8) значенням L довговічність Lh, год, можна визначити за співвідношенням

Lh = 106πL/( 1800ω) = 1745L/ω. (9)

Потрібна довговічність підшипників Lh визначається строком служби машини між капітальними ремонтами. В машинобудуванні беруть Lh = (3000...50000) год.

Стандарти запроваджують довговічність підшипників: Lh = 10000 год для зубчастих редукторів; Lh = 5000 год для черв'ячних редукторів.

Коефіцієнти a1 і a23 у формулі (8) уведені за рекомендацією ISO.

Коефіцієнт a1 враховується в разі потреби мати підшипники підвищеної надійності: а1 = 1 при 90 %–й надійності; а1 = 0,62 при 95 %–й; а1 = 0,44 при 97 %–й; а1 = 0,33 при 98 %–й. Коефіцієнт а23 враховує якість матеріалу деталей підшипника та умови експлуатації. Для звичайних умов роботи серійних підшипників: кулькових, крім сферичних, а23 = 0,7...0,8; кулькових сферичних і роликових із циліндричними роликами а23 = 0,5...0,6; роликових конічних а23 = 0,6...0,7.

Якщо довговічність підшипників, що розрахована за базовою динамічною вантажністю, незадовільна, то слід підібрати підшипник більшого типорозміру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]