Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Sys_Programming / МУ_КР_СистПрогр.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
174.08 Кб
Скачать

6.4 Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів звіту

6 4.1 Розділи звіту повинні мати порядкові номери в межах всього документа, позначені арабськими цифрами без крапки і записані з абзацного відступу. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номерів розділу і підрозділу, розділеного крапкою. В кінці номера підрозділу крапка не ставиться. Розділи, як і підрозділи, можуть складатися з одного або декількох пунктів.

6.4.6 Усередині пунктів або підпунктів можуть бути проведені переліки.

Перед кожним переліком слід ставити дефіс або, при необхідності посилання в тексті документа на один з переліків, рядкову букву (за винятком е, з, й, про, ч, ь, ы, ъ), після якої ставиться дужка.

6.4.8 Кожний структурний елемент звіту слід починати з нового листа (сторінки).

6.4.9 Нумерація сторінок звіту і додатків, що входять до складу звіту, повинна бути крізна.

6.5 Ілюстрації

6.5.1 Ілюстрації (креслення, графіки, схеми, комп'ютерні роздруки, діаграми, фотознімки) слід розташовувати в звіті безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути даний посилання в звіті.

6.5.4 Ілюстрації, за винятком ілюстрації додатків, слід нумерувати арабськими цифрами крізною нумерацією.

6.5.5 Допускається нумерувати ілюстрації в межах розділу. В цьому випадку номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділеного крапкою. Наприклад, Рисунок 1.1.

6.5.6 Ілюстрації можуть мати найменування і дані пояснень. Слово "Рисунок" і найменування поміщають після даних пояснень і розташовують таким чином: Рисунок 1 - Деталі приладу.

6.5.7 Ілюстрації кожного додатку позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додатку. Наприклад, Рисунок А.З.

6.5.8 При посиланнях на ілюстрації слід писати «... відповідно до малюнка 2» при крізній нумерації і «...у відповідності з малюнком 1.2» при нумерації в межах розділу.

6.6 Таблиці

6.6.1 Назву таблиці слід поміщати над таблицею зліва, без абзацного відступу в один рядок з її номером через тире.

При перенесенні частини таблиці назву поміщають тільки над першою частиною таблиці, нижню горизонтальну межу, обмежуючу таблицю, не проводять.

6.6.2 Таблицю слід розташовувати в звіті безпосередньо після тексту, в якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці.

6.6.3 На всі таблиці повинні бути посилання в звіті. При посиланні слід писати слово "таблиця" з вказівкою її номера.

6.6.4 Таблицю з великою кількістю рядків допускається переносити на інший лист (сторінку). При перенесенні частини таблиці на інший лист (сторінку) слово "Таблиця" і номер її указують один раз зліва над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слово «Продовження» і указують номер таблиці, наприклад: «Продовження таблиці 1». При перенесенні таблиці на інший лист (сторінку) заголовок поміщають тільки над її першою частиною.

6.6.6 Таблиці, за винятком таблиць додатків, слід нумерувати арабськими цифрами крізною нумерацією.

Допускається нумерувати таблиці в межах розділу. В цьому випадку номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділеного крапкою.

Таблиці кожного додатку позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додатку.

6.6.7 Заголовки стовпців і рядків таблиці слід писати з прописної букви в однині, а підзаголовки стовпців – з рядкової букви, якщо вони складають одну пропозицію із заголовком, або з прописної букви, якщо вони мають самостійне значення. В кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять.

6.6.8 Таблиці зліва, справа і знизу, як правило, обмежують лініями. Допускається застосовувати розмір шрифту в таблиці менший, ніж в тексті.

Головка таблиці повинна бути відокремлений лінією від решти частини таблиці.

Соседние файлы в папке Sys_Programming