Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Broshyura_SRS_stats_dlya_studentov_OA_1.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Етапи підготовки текстових документів.

Будь-який текстовий редактор працює в одному з трьох режимів:

- режим введення тексту - дозволяє перевести текст із його зовнішньої форми в електронний вигляд, тобто у файл, що зберігається на комп'ютері;

- режим редагування (правки тексту) - дозволяє змінити вже існуючий електронний документ шляхом додавання або видалення його фрагментів, перестановки частин документа;

- режим форматування тексту - це оформлення документа, що дозволяє точно визначити, як буде виглядати текст на екрані монітора або на папері після друку на принтері.

MS WORD - одна і найбільш досконалих програм у класі текстових процесорів, що передбачає виконання великої кількості операцій над текстовою і графічною інформацією.

По-перше, ms Word - богатовіконній редактор. Він може працювати відразу з кількома файлами, розміщеними в різних вікнах, що можна бачити на екрані одночасно або по окремо.

По-друге , MS Word дає можливість виконувати усі без вийнятку традиційні операції над текстом.

По-третє, у процесорі MS Word реалізовані можливості новітньої технології зв'язування і впровадження об'єктів (OLE), що дозволяє включати в документ текстові фрагменти, таблиці, ілюстрації, підготовлені в інших додатках WINDOWS.

По-четверте, MS Word - одна з перших загальнодоступних програм, що дозволяє виконувати богато операцій верстки, властиві професійним видавничим системам. Серед таких рішень система готових шаблонів і стилів оформлення, створення і модифікації таблиць, форматний пензель, функції автотекста й автокорекції і багато чого іншого. Посилання на MS Word знаходиться в групі Microsoft Office.

Головне меню містить 9 пунктів:

Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, Сервіс, Таблиця, Вікно, Допомога.

Меню Файл:

Створити - створюється новий документ. Файлу автоматично привласнюється ім'я Документ. doc (номер створюваного документа). Всі файли, створені в Word мають розширення . doc.

Відчинити - відчиняє створений раніше документ. Дозволяє шукати файл (документ) на всіх доступних магнітних дисках.

Закрити - закриває активний файл (документ)

Зберегти - зберігає активний файл (документ). Ця опція використовується для зберігання змін файла, що редагується.

Зберегти як ... - дозволяє зберігати документи з новими іменами, або зберігати файли на іншому диску або в іншому каталозі.

Зберегти усі - зберігає усі відкриті документи під їхніми іменами.

Перегляд - дозволяє переглядати документ у тому виді, у якому він буде надрукований.

Вихід - ця функція і завершує роботу в Word

Меню Вікно:

Нове - створює нове вікно, що містить той же документ, що й активне .

Розташувати усі - розташовує на екрані усі відкриті файли (кожний у своєму вікні).

Розділити - поділяє активне вікно по горизонталі на дві частини, у кожної з яких можна самостійно переглядати той документ, що був до цього в активному вікні. Поділ видаляється за допомогою миші. Для цього досить захопити його межу мишкою і відтягнути або до упора вниз, або до упора нагору. Також можна ввійти в опцію Вікно і вибрати пункт Зняти поділ.

Меню Правка.

Дозволяє працювати з Буфером Обміну, командами пошуку і заміни фрагментів тексту.

Меню Вид.

Дозволяє управляти відображенням документа і його елементів на екрані.

Меню Вставка.Призначено для вставки в документ різних об'єктів

( малюнків, діаграм і т.д.)

Меню Формат Призначений для форматування документа.

Меню Сервіс

Дозволяє створення елементів автокорекції і команд установки параметрів.

Панель інструментів або Піктографічне менюце набір кнопок (піктограм), кожна з який представляє деяку функцію або інструмент. Призначені для максимального спрощення роботи користувача над документами. Піктограми панелей дублюють функції команд головного меню. Без таких панелей можна обійтися. За допомогою відповідного прапорця можна відображати або не відображати панель інструментів на екрані. Для одержання інформації про призначення кнопок необхідно установити курсор миші на даний інструмент. Відображення будь-якої панелі інструментів встановлюється за допомогою меню Вид - Панелі інструментів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]