Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Broshyura_SRS_stats_dlya_studentov_OA_1.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Типи полів запитів

Текстове поле. Для того, щоб зробити таке поле активним, потрібно клацнути по ньому мишею. Після цього можна вводити текст із клавіатури.

Поле списку - перелік можливих значень у виді вертикального списку рядків. Для пошуку потрібного рядка можна використовувати клавішу керування курсором і лінійку прокручування. Подвійний щиглик на елементі списку приводить до вибору даного елемента і закриттю вікна (або вибрати клацанням елемент і натиснути кнопку ОК)Для вибору декількох елементів списку потрібно зробити наступне:

-Список, що розкривається. Поле зі списком займає багато місця на екрані, тому в запитах використовують список, який розкривається. На екрані видна тільки один рядок цього списку. Для того, щоб розкрити його цілком, потрібно клацнути мишею по кнопці зі стрілкою, розташованої справа від списку. Далі робота йде як із звичайним списком. Щоб закрити список, треба клацнути ту ж кнопку або клацнути на потрібному елементі - він буде обраний, а список закриється.

-Поле - прапорець. Визначити його можна по квадратику зліва від назви.

Для зміни режиму клацнути мишею квадратик або відповідним йому

написом. Можна включати одночасно декілька значень.

-Поле перемикач. Поруч із назвами коштують кружечки, один із яких зафарбований: він показує поточний режим. Щоб перемінити режим, треба клацнути по потрібному кружечку (при цьому зафарбованим стане він). Попереднє значення скинеться. Використовується при виборі однієї з декількох взаємовиключних один одного можливостей.

-Цифрове поле зі стрільцями . Справа від деяких текстових полів є дві кнопки зі стрільцями. Їх використовують для зменшення або збільшення значення в даному полі. Нове значення можна ввести з клавіатури або скористатися стрільцями. Щиглик на збільшує значення цифрового поля на умовну одиницю, а щиглик на відповідно зменшує це значення.

- Коробки з вкладками.

Якщо параметрів для настроювання занадто багато, то вони розподіляються по декількох закладках, об'єднаних в одну "коробку". Вгорі діалогового вікна виводяться назви закладань: клацнувши по любому з них, можна перемістити відповідне закладання наверх.

Завдання Відповісти на контрольні запитання:

  1. Які типи вікон існують в ОС WINDOWS?

  2. Чим відрізняються діалогові вікна від інших типів вікон?

  3. Перелічити усі типи полів діалогових вікон.

Теоретичні відомості до теми «Довідкова система windows»

Довідкову систему WINDOWS можна розглядати як автоматизований інформаційно-довідковий засіб.

Довідкову систему WINDOWS можна викликати з будь-якого вікна папки або використати пункт «Довідка» в рядку меню додатку.

Для таких великих систем, як WINDOWS ХР, послідовний перегляд може бути незручним - у цьому випадку використають вкладку Пошук. Шукане слово вводять у поле уведення й клацають по кнопці Список розділів. Якщо це слово зустрічається в статтях довідкової системи, на екрані відображається список відповідних статей. Перегляд включають подвійним щигликом на назві статті або виділивши статтю клацнути по кнопці Вивести.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]