Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
29.7 Кб
Скачать

Рецензія

на дипломну роботу студента

__________________________________________________________________

на тему “Облік та аналіз виробництва та реалізації лісогосподарської продукції в ДП “Бердичівське лісове господарство” Житомирської області”

представлену на здобуття освітнього рівня “повна вища освіта” за спеціальністю “Облік і аудит”

Дані бухгалтерського обліку є основним джерелом інформаційного забезпечення управління, контролю та аналізу на всіх етапах виробництва лісогосподарської продукції. З огляду на це, будь-які недоліки у системі формування облікових даних негативно впливають на ефективність господарської діяльності. Тому вдосконалення бухгалтерського обліку на підприємствах лісогосподарського сектору є актуальною темою дослідження, особливо в умовах Житомирської області.

У роботі розглянуті теоретичні аспекти теми дослідження; детально вивчені нормативні документи, що регулюють порядок здіснення обліку, літературні джерела та визначені основні проблеми, що супроводжують облік і аналіз виробництва та реалізації лісогосподарської продукції в ДП “Бердичівське лісове господарство”; вивчений стан обліку виробництва та реалізації продукції лісової галузі. Робота містить таблиці, схеми.

Серед позитивних сторін роботи слід відмітити проведені автором аналітичні операції та розрахунки: визначені основні фінансово-господарські показники діяльності досліджуваного підприємства. У достатньому обсязі висвітлено питання первинного і зведеного обліку виробництва та реалізації лісогосподарської продукції, запропоновано шляхи вдосконалення цього процесу.

Негативними рисами роботи можна назвати: недостатню обґрунтованість проблем охорони природи та збереження екологічної рівноваги у процесі заготівлі продукції лісу та контролю над раціональним використанням лісових ресурсів Полісся з точки зору методів та процедур бухгалтерського обліку; відсутність у переліку використаних літературних джерел наукових праць, які стосуються методології бухгалтерського обліку на сучасному етапі.

Загалом, вважаю, що дипломна робота студента освітньо-кваліфікаційного рівня “Спеціаліст” спеціальності 7.050106 “Облік і аудит” заочної форми навчання ___________ може бути допущена до захисту та заслуговує на оцінку “4” (добре) та присвоєння кваліфікації “Спеціаліста з обліку і аудиту”.

Рецензент

___________________ _______________ ______________________

(посада) (підпис) (прізвище та ініціали)