Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pract_Fin P / 4_Opodat Dohod .doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
848.9 Кб
Скачать

Доходи від реалізації товарів (робіт, послуг)

тис. грн.

Показники

Код рядка

За звітний квартал

Наростаючим підсумком з початку року

1

Продаж товарів (робіт, послуг)

1.1

2

Здійснення товарообмінних операцій

1.2

3

Виконання довгострокових договорів

1.3

4

Перерахунок по довгострокових договорах, у випадку зниження суми податкових зобов’язань в попередніх податкових періодах

1.4

5

Продаж товарів (робіт, послуг) пов’язаним особам

1.5

6

Продаж товарів (робіт, послуг), вартість яких була раніше виключена з валового доходу

1.6

7

Всього доходів від продажу товарів (робіт, послуг) (сума рядків з 1.1 по 1.6)

1.7

Дані рядка 1.7 додатку А переносяться в декларацію по рядку 1 “Доходи від продажу товарів (робіт, послуг)”.

Рядок 2 “Доходи від операцій з цінними паперами, валютними цінностями” декларації заповнюється на підставі відповідного додатку “Б”, де розраховується доход від торгівлі цінними паперами, дохід від операцій з валютними цінностями тощо.

В даному прикладі доходів від цих видів операцій немає, тому додаток Б не складається і рядок 2 в декларації не заповнюється цифрами, проте ставиться знак “х” або “–”.

В рядку 3 декларації відображаються всі види доходів, отримані від операцій з основними фондами та нематеріальними активами, а саме: доход від продажу основних фондів групи 1 та нематеріальних активів, які слід амортизувати, сума перевищення вартості основних фондів груп 2 і 3 над балансовою їх вартістю при продажу цих фондів, різниця у вартості основних фондів і нематеріальних активів за результатами їх індексації (капітальний дохід), компенсація за вимушену заміну пошкоджених юридичними та фізичними особами основних фондів групи 1 та ін. Розрахунок загальної суми доходів від операцій з основними фондами та нематеріальними активами приводиться в додатку В. Дані для заповнення цього додатку беруться з умови задачі.

Додаток В

Доходи від операцій з основними фондами, нематеріальними активами та капітальний дохід, пов’язаний з видобутком корисних копалин.

тис. грн.

Показники

Код рядка

За звітний квартал, тис. грн.

Наростаючим підсумком з початку року

1

Прибуток від продажу основних фондів групи 1 та нематеріальних активів, які слід амортизувати

3.1

2

Сума перевищення вартості основних фондів груп 2 та 3 в зв’язку з їх продажем за балансовою вартістю

3.2

3

Різниця в вартості основних фондів і нематеріальних активів за результатами їх індексації (капітальний доход)

3.3

4

Компенсація за основні фонди групи 1 з їх вимушеною заміною, отримана від страхових організацій або винуватцями у заподіяній шкоді фізичних та юридичних осіб

3.5

5

Доходи від продажу необоротних фондів

3.6

6

Всього доходів (сума рядків з 3.1 по 3.6)

3.7

Дані рядка 3.7 даного податку переносяться в рядок 3 декларації, який має аналогічну назву з додатком В.

Доходи у вигляді безповоротної фінансової допомоги і безоплатно наданих товарів (рядок 4 декларації) включають суми грошових коштів, а також вартість товарів, переданих платнику податку за договорами дарування та іншими договорами без умов їх повернення або відповідної компенсації, суми заборгованості платника податку перед іншими юридичними та фізичними особами, які залишилися нестягненими після закінчення строку позовної давності і т.д.

Розрахунок цих видів доходів здійснюється в додатку Г. В даному прикладі їх немає, тому додаток Г не складається і рядок 4 Декларації не заповнюється.

В рядку 5 декларації відображається сума доходів від врегулювання сумнівної або безнадійної заборгованості, яка включає безнадійну кредиторську заборгованість по кредитних угодах, за якими вийшов строк позовної давності, за договорами, що визнані в судовому порядку недійсними з вини дебітора або обох сторін, суми поверненої заборгованості фізичним особам, що були раніше визнані в судовому порядку померлими або зниклими безвісті у випадках, коли ця заборгованість була віднесена платником податку до складу валових витрат та ін.

Розрахунок цих видів доходів проводиться в додатку Д до декларації. В даному прикладі доходів від врегулювання сумнівної або безнадійної заборгованості немає, а тому додаток Д не складається і рядок 5 декларації не заповнюється.

В рядку 6 декларації відображаються доходи від здачі в оренду будівель та споруд. Сума береться з умови задачі.

В рядку 7 декларації показуються сума доходу у вигляді пасивного прибутку (дивідендів, відсотків, страхування), отриманого за межами митної території України за мінусом сплачених там податків. В даному прикладі таких доходів немає.

В складі інших видів доходів, які відображаються по рядку 8 декларації, враховують суму держмита, попереднього сплаченого позивачем, яка повертається йому за рішенням суду, суму пені, штрафів, неустойки, отримані за добровільним рішенням сторін договору або за рішенням суду, суму страхового відшкодування за втрачене застраховане майно, суму доходів, не врахованих в розрахунку валового доходу в попередні періоди та виявлених у звітному періоді, суми відсотків, отриманих платниками податку при здійсненні кредитно-депозитних операцій та ін. Розрахунок цих видів доходів приводиться в додатку Е. Для складання цього додатку дані беруться з умови даної задачі.

Додаток Е

Соседние файлы в папке Pract_Fin P