Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
134.58 Кб
Скачать

Лабораторна робота №1

Тема: Створення моделі БД Sample самої БД та її діаграми.

Ціль: Набути практичних навичок побудови математичної моделі БД з використанням уніфікованої мови моделювання(UML) за допомогою графічного редактора Gliffy, а також оновити та збагатити знання, що стосуються роботи з середовищем розробки Microsoft SQL Server.

Завдання:

Порядок роботи:

  1. Створити модель БД з іменами: Sample+pib(де pib – перші букви прізвища імені по батькові) в графічному редакторі Gliffy використовуючи Library(бібліотека) UML Entity(сутність) – Relationship(відношення) з відправкою створеної моделі на свій компютер для друку по електронній пошті.

  2. Створити БД з іменами: Sample+pib з допомогою Object Exsplorer інспектора об’єктів або наглядача у середовищі Microsoft SQL Server 2008, без заповнення даними.

  3. Створення діаграми бази даних Sample+pib у середовищі Microsoft SQL Server.

Теоретичні відомості

Уніфікована мова моделювання

Мова моделювання –це загально прийнята угода, що дозволяє відобразити модель на якому небуть носії. Загально прийнятою мовою є мова UML(Unified Modeling Language) — уніфікована мова моделювання, використовується у парадигмі об'єктно-орієнтованого програмування. Є невід'ємною частиною уніфікованого процесу розробки програмного забезпечення. UML є мовою широкого профілю, це відкритий стандарт, що використовує графічні позначення для створення абстрактної моделі

Соседние файлы в папке 1